Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2015

Μίκης Θεοδωράκης: Στηρίζω ΣΥΡΙΖΑ υπό τον όρο να καταργήσει άμεσα το μνημόνιο

Τη στήριξή του στον ΣΥΡΙΖΑ εφόσον δεσμευτεί προεκλογικά ότι εάν και εφ' όσον γίνει κυβέρνηση, το πρώτο πράγμα που θα κάνει, θα είναι να φέρει στη Βουλή νόμο για την οριστική και πλήρη απαλλαγή της χώρας από όλους τους επαχθείς όρους του Μνημονίου εκφράζει ο Μίκης Θεοδωράκης.
«Παραμένω αντιμνημονιακός. Που σημαίνει ότι δεν δέχομαι καμία σχέση με εκλογές που έχουν ως αντικείμενο την ανάδειξη του καλλίτερου διαχειριστή των όρων του Μνημονίου», αναφέρει ο μουσικοσυνθέτης σε γραπτή του δήλωσή του και προσθέτει:

Ο ιδανικός αντικαταστάτης...

...είναι ο: 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις επιθέσεις στελεχών της ΝΔ στην αντικαπιταλιστική Αριστερά

Βγάζουν Σπυράκη με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Τιμή μας και καμάρι μας να είμαστε «μπαμπούλας» για τους Σπυράκη – Μουρούτη και Σία και ό,τι σάπιο εκφράζουν
«Την ώρα που ο κ. Τσίπρας εξευτελίζει με χυδαίο τρόπο την φιλοευρωπαϊκή αριστερά της ΔΗΜΑΡ, αποκαλύπτει ότι ο μόνος πιθανός κυβερνητικός του εταίρος θα μπορούσε να είναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το κόμμα που λυσσαλέα ζητάει να βγούμε από το Ευρώ και την Ευρώπη.
Ντροπή και κατάντια!». Τάδε έφη Μαρία Σπυράκη ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, με αφορμή το κάλεσμα συνεργασίας του Α. Τσίπρα και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μεταξύ άλλων.

Συναντήσεις του Ευθύμη Καρανάσιου, με πολίτες της Χαλκιδικής

Επισκέψεις στα χωριά της Χαλκιδικής ξεκίνησε ο Ευθύμης Καρανάσιος, ενόψει των εθνικών εκλογών. 
Πλανά, Μεταγγίτσι και Αγ. Νικόλαος, ήταν ο πρώτος προορισμός του κ. Καρανάσιου, ο οποίος σε συναντήσεις που είχε με τους κατοίκους ενημέρωσε για το νόμο που ψήφησε η Βουλή, πλην του ΣΥΡΙΖΑ, και ο οποίος δίνει τη δυνατότητα τακτοποίησης των εκχερσωμένων εκτάσεων που σήμερα καλλιεργούνται.