Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014

Τάσος Κανταράς - Ευχές, Ραντεβού στις 25 Ιανουαρίου


Δήμος Αριστοτέλη: Βήμα-Βήμα οργανώνουμε το Δήμο κόβοντας τις αδιαφανείς εξαρτήσεις από τη μεταλλευτική δραστηριότητα

Στις 20 Νοεμβρίου του 2014, το ΔΣ του Δήμου Αριστοτέλη έλαβε μια ιστορική και πρωτοφανή απόφαση σε σχέση με τη μεταλλευτική δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα εντός των διοικητικών του ορίων. Μία απόφαση που για πρώτη φορά αντιμετωπίζει τα θέματα που εγείρει η δραστηριότητα αυτή ξεκάθαρα και χωρίς να «κρύβει κάτω από το χαλί», σεβόμενη, αφενός τις προεκλογικές θέσεις και αρχές του συνδυασμού που πλειοψήφησε στις εκλογές, εν προκειμένω το «ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ», και αφετέρου το διάλογο και  τις πολύ σημαντικές για την ανάπτυξη του τόπου μας συνισταμένες – ζητούμενα της κοινωνικής συνοχής και της φέρουσας ικανότητας της περιοχής.

ΟΡΑΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ


Μήπως είσαι από τους τυχερούς;

Χαλκιδικιώτες που πολιτεύονται στη Θεσσαλονίκη

Δύο ονόματα αξιόλογων Χαλκιδικιωτών ακούγονται και μάλλον ότι θα είναι από τα πρώτα που θα ανακοινωθούν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη.
Συγκεκριμένα πρόκειται για: Την Κυριακή Μάλαμα (από τη Συκιά), αδελφή του Σωκράτη, στο ψηφοδέλτιο της Α΄ Θεσσαλονίκης και του Δημήτρη Καμπούρη (από το Γομάτι), πρόεδρο Κτηνοτρόφων Ελλάδος, στο ψηφοδέλτιο της Β΄ Θεσσαλονίκης.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Η ασφάλεια και η ζωή πάνω από τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των μεγαλεμπόρων

Τα συγκλονιστικά στοιχεία που έρχονται διαρκώς στην δημοσιότητα για την πυρκαγιά στο «NORMAN ATLANTIC», οι δέκα νεκροί και οι αγνοούμενοι, η παραδοχή ουσιαστικά ότι η εταιρία ΑΝΕΚ δεν γνώριζε πόσοι είναι ακριβώς οι επιβάτες, επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για έγκλημα της εφοπλιστικής ασυδοσίας και της ανυπαρξίας κρατικών ελέγχων στα λιμάνια.

Ιγγλέζη: Κανιβαλισμός δίχως τέλος σε Πόρτο Καρράς Χαλκιδικής

Σήμερα ,  31-12 -2014 και ενώ όλοι ετοιμάζονται για την αλλαγή του χρόνου , μέσα σε γιορτινό κλίμα, προσπαθώντας να διαφυλάξουν τις κάποιες θετικές σκέψεις και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, διάλεξε η διοίκηση του Πόρτο Καρράς Χαλκιδικής να ανακοινώσει σε 78 εποχικούς ξενοδοχοϋπαλλήλους την οριστική απόλυση τους.
Πρόκειται για άτομα κυρίως  άνω των 50 ετών , μάλιστα  σε κάποιες περιπτώσεις ζευγάρια , πράγμα που σημαίνει την απόλυτη εγκατάλειψη    αυτών των οικογενειών στα δεινά της ανεργίας.
Σαν να μην ήταν αυτό αρκετό, η Τεχνική Ολυμπιακή- Πόρτο Καρράς του κ. Στέγκου, απολύει άλλα 10 άτομα εκ΄ των εργαζομένων του Καζίνο από τα οποία οι πέντε είναι εκπρόσωποι του Σωματείου εργαζομένων.

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Με το τέλος του 2014 κλείνει ένας ακόμα μνημονιακός χρόνος στερήσεων και εξαθλίωσης του λαού μας - ο πέμπτος συνεχής, και οριστικά, μια πολύχρονη νεοφιλελεύθερη πολιτική αλλά και ενός σάπιου και καταστροφικού για την χώρα, συστήματος.
Οι επίκαιρες πολιτικές εξελίξεις που ζούμε, φέρνουν στο προσκήνιο της δυνάμεις της Αριστεράς, της κοινωνίας και των αναγκών της.

Επίθεση της νέας Δημοτικής Αρχής Αριστοτέλη "...σε ιστοχώρο γνωστών συμφερόντων"

Κίνημα Ανάπτυξης Δήμου Αριστοτέλη: 
Για τον Εορτασμό της Αγ. Βαρβάρας στο Στρατώνι
​Δημοσιεύτηκε πριν από μερικές μέρες σε ιστοχώρο γνωστών συμφερόντων και προθέσεων, ένα βίντεο σε σχέση με την παρουσία του δημάρχου Αριστοτέλη Ιωάννη Μίχου, του αντιδημάρχου κου Ψιλιάγκου και του Δημοτικού Συμβούλου κου Βαλσαμή στον Εορτασμό της Αγίας Βαρβάρας Πολιούχου του Στρατωνίου στο οποίο με έντεχνο τρόπο γίνεται μια συνειδητή προσπάθεια παραπληροφόρησης προκειμένου να στηριχθεί μια ψευδή εικόνα ενότητας σε σχέση με τις επιδιώξεις της μεταλλευτικής επιχείρησης στην περιοχή.

Κίνημα Ανάπτυξης εναντίον antigold

Δελτίο τύπου της Δημοτικής Παράταξης "ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ" του Δημάρχου Αριστοτέλη Γιάννη Μίχου.
Όταν τα δυο άκρα συναντιούνται δίνοντας τροφή το ένα με την ύπαρξή του στο άλλο
Τον τελευταίο καιρό είμαστε μάρτυρες μια σειράς δημοσιευμάτων στο antigold, το γνωστό ιστοχώρο του απανταχού τιμωρού των μεταλλευτικών επιχειρήσεων ανά τον κόσμο, που προσπαθούν να πλήξουν το κύρος της δημοτικής Αρχής του δήμου Αριστοτέλη αλλά και προσωπικά το κύρος του Δημάρχου. 
Δημοσιεύματα με θολό περιεχόμενο και γενικεύσεις όπως αυτό που προσπαθεί να κατακεραυνώσει την οποιαδήποτε αναπτυξιακή προσπάθεια στο δήμο παρουσιάζοντας την έμμεσα σαν αντίπαλο του αντιμεταλλευτικού κινήματος, στη συνέχεια με απλοϊκά ευφυολογήματα λεκτικές ακροβασίες και επιλεκτική μνήμη επαναφέρει το γνωστό πολυφορεμένο και απαντημένο ακόμα και από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, υποτιθέμενο θέμα του νερού στο Νεοχώρι, ξεχνώντας να αναφέρει ότι τα δημοσιεύματα και οι αναφορές των εγγράφων που επικαλείται αφορούν άλλη υποτιθέμενη μελλοντική γεώτρηση και όχι αυτή που σήμερα υδρεύεται το χωριό ούτε επίσης και αυτή που πρόκειται να το υδροδοτήσει στο μέλλον (ραφτάδικα).

Θα ανακοινώσει κόμμα ο Παπανδρέου;

Σήμερα, παραμονή πρωτοχρονιάς 2015, παλιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ από την Βόρεια Χαλκιδική έψαχνε να νοικιάσει γραφεία στον Πολύγυρο, για λογαριασμό ενός νέου κόμματος.
Σήμερα, παραμονή πρωτοχρονιάς 2015, γνωστό πολιτικό πρόσωπο της Νότιας Χαλκιδικής δέχθηκε τηλεφώνημα-πρόσκληση του ΓΑΠ για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του νέου κόμματος!
-Κατά συνέπεια οι προσπάθειες Δριβελέγκα και των υπόλοιπων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που επισκέφθηκαν τον Παπανδρέου να τον πείσουν να μην κάνει κόμμα ...δεν έπιασαν τόπο!