Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014

Η "Ενωτική Κίνηση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο Δήμο Πολυγύρου" για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Η Ενωτική Κίνηση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο Δήμο Πολυγύρου, με αφορμή τα 41 χρόνια από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, θέλει να αποτίσει ελάχιστο φόρο τιμής στους πρωταγωνιστές της και σε όσους μέχρι και σήμερα κρατάνε ζωντανή τη ψυχή και την ουσία της εξέγερσης. 
Στις δύσκολες μέρες που περνάει ο λαός μας και η χώρα μας, οι εργαζόμενοι και η νεολαία, η ύπαιθρος και τα εγκαταλελειμμένα χωριά της. 

Ο Σαμαράς και ... τα άλογα του Παυλώφ

Αν δεν ήξερες ότι  Αντώνης Σαμαράς είναι ένας συνειδητός πολιτικός απατεώνας, ένας πολιτικάντης που έχει σπουδάσει την πολιτική εξαπάτηση κατορθώνοντας να λέει τα μεγαλύτερα ψέματα με την απόλυτη φυσικότητα, θα αναρωτιόσουν, -διαβάζοντας σήμερα την συνέντευξη του στην «Καθημερινή» - «τι πίνει και δεν μας δίνει».

Να τον ακούς τώρα να μιλάει για την «τεράστια επιτυχία δημοσιονομικής προσαρμογής που έγινε στην Ελλάδα», ότι έρχεται «οριστική έξοδο από την κρίση», μπλα μπλα,,,  δεν σου δημιουργεί την αίσθηση ότι ο άνθρωπος ζει σε μια εικονική

Το σκίτσο στο πρωτοσέλιδο της "ΑΥΓΗΣ" ... (;;;)

...ok ! 

Δήμος Αριστοτέλη - Τακτική συνεδρίαση με θέμα τα μεταλλεία χρυσού!


ΑΝΤΑΡΣΥΑ : 17 Νοέμβρη: Επιμένουμε στο δρόμο του Πολυτεχνείου

Η 17η Νοέμβρη, επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου δεν είναι γιορτή αλλά μια ξεχωριστή μέρα μνήμης και αγώνα.
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 άνοιξε το δρόμο για μαζικούς κοινωνικούς αγώνες και οδήγησε στην πτώση της χούντας των Συνταγματαρχών. Υπήρξε η κορύφωση μιας σειράς πράξεων ανυπακοής και ζωντανέματος των μαζικών διαδικασιών, παρά το ότι η χούντα για έξι χρόνια με την καταστολή, τις εξορίες και τα βασανιστήρια αριστερών αγωνιστών είχε προσπαθήσει να βάλει όλη την κοινωνία «στο γύψο» (επειδή σύμφωνα με τον δικτάτορα Παπαδόπουλο «νοσούσε»).

Τους εγκαταλείπουν όλοι

Απολαυστική ήταν η σύμπτωση: Το πρωί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πανηγύριζε για την υποτιθέμενη «ανάπτυξη» με τους 1,500,000 άνεργους και το βράδυ η ποδοσφαιρική ομάδα της Εθνικής Ελλάδας έχασε μέσα στο στάδιο Καραϊσκάκη από τα… νησιά Φερόες! Κάτι ψαράδες ενός νησιωτικού συμπλέγματος με 50.000 όλους κι όλους κατοίκους, σχεδόν χίλια μίλια βορειοδυτικά της Δανίας στην οποία ανήκει, χαμένο στον Ατλαντικό μεταξύ Νορβηγίας και Ισλανδίας, κάτι ξεχασμένους απόγονους των Βίκινγκς εδώ και… μια χιλιετία! Να φανταστεί κανείς ότι την πρωτεύουσα των νησιών Φερόες, που φυσικά

Τι δεν λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για το Πολυτεχνείο;

Η είδηση κάνει το γύρο του διαδικτύου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ διέγραψε την “αμερικανοκίνητη Χούντα” από την ανακοίνωσή του». Η είδηση αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο του Πολυτεχνείου, που λίγη ώρα μετά με ορθή επανάληψη, η επίμαχη φράση «αμερικανοκίνητη χούντα», έχει απαλειφθεί...
Και να ‘ταν μόνο αυτό; Κουβέντα για Αμερικάνους, κουβέντα για το ΝΑΤΟ. Φαίνεται πως ζήλεψαν τη δόξα των προκατόχων τους σοσιαλδημοκρατών.

«Τέλος» ο Ρανιέρι από την εθνική


Μr. "Πατρίς-Θρησκεία- Μίζες για την οικογένεια"


"Έρημος προσδοκιών"

Του Πέτρου Τσιολάκη, στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Κυριακάτικη Kontra news", 16/11/2014

Σχόλιο του επικεφαλής της Ενωτικής Κίνησης για την "ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο Δήμο Πολυγύρου", Τάσου Κανταρά, σχετικά με την ψήφιση του Προϋπολογισμού 2015.

Συζητήθηκε και ψηφίσθηκε με ψήφους 13-11, απουσία του Δημάρχου, το κορυφαίο στοιχείο της λειτουργίας ενός Δήμου. Ο Προϋπολογισμός του! Το σύνολο των συμβούλων της μειοψηφίας, αλλά και σύμβουλοι της πλειοψηφίας, εν πρώτοις επεσήμαναν την έλλειψη έγκαιρης γνώσης των στοιχείων, ιδιαίτερα του προϋπολογισμού των εξόδων. Ανέδειξαν την απουσία συζήτησης στα τοπικά συμβούλια και στις τοπικές κοινωνίες, για την διαμόρφωση των επί μέρους προτάσεων και του τεχνικού προγράμματος, όπως εξάλλου ορίζει και ο Καλλικράτης. Η Ενωτική Κίνηση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ, έχοντας ως οδηγό το προγραμματικό της πλαίσιο και τις βασικές ιδρυτικές της αρχές, καταψήφισε τον προϋπολογισμό, ως ένα μνημονιακό-αδιέξοδο προϋπολογισμό, που χαρακτηρίζεται πέραν των άλλων από:

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΗΡΘΕ ΑΛΛΑ …

Βρήκε κλειστή την πόρτα, και έφυγε για αλλού!
Η «νέα είδηση» των ημερών, είναι πως ήρθε λέει στη χώρα μας η «ανάπτυξη». Όπως λέμε ήρθε η γρίπη;
Κάτι τέτοιο.
Ήρθε η ανάπτυξη, και ο λαός άρχισε τα πανηγύρια γιατί θα φάει τώρα με χρυσά κουτάλια.
Ζούμε δηλαδή σα να λέμε, ιστορικές στιγμές, τέτοιες, που όμοιες τους είχαμε να ζήσουμε από την εποχή του Οθωνα.
Και δεν πανηγυρίζει μόνο ο λαός, πανηγύριζε πρώτη απ’ όλους η «κυβέρνηση» διότι μετά από πολλούς κόπους και βάσανα δικά της, ΕΣΩΣΕ τη χώρα…..

Ανακοίνωση του ΕΑΜ για το Πολυτεχνείο

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ
ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΤΡΟΙΚΑ
 Νοέμβρης 73. Η βαθιά πολιτικοποιημένη και ταυτόχρονα οργανωτικά αυθόρμητη λαϊκή εξέγερση με κέντρο ένα κορυφαίο πνευματικό οχυρό του νεοελληνικού κοινωνικού σχηματισμού, το Πολυτεχνείο αναμφίβολα είχε πρωταρχικό αντίπαλο και στόχο τα πατριδοκάπηλα, κοινωνικοπολιτικά σκουπίδια της απριλιανής χούντας και την ανατροπή της.
Όμως με το συνολικό περιεχόμενο, τα συνθήματα και την μορφή της, εξέπεμπε και

Αποτελέσματα εκλογών στον Εμπορικό Σύλλογο Πολυγύρου

Τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας, για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, εκπροσώπων στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής – Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και ελεγκτικής επιτροπής της Ένωσης Ελευθέρων Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων, Πολυγύρου, Κεντρικής και Βόρειας Χαλκιδικής, είναι τα παρακάτω :

Ψήφισαν 140 μέλη