Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014

17 Νοέμβρη: Επέτειος εξέγερσης Πολυτεχνείου κατά της (...μην ξεχνάμε) αμερικανοκίνητης χούντας.


ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου

41 χρόνια μετά, το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.
Την ίδια στιγμή που η μνημονιακή κυβέρνηση προσπαθεί να καταργήσει κάθε έννοια συλλογικού δικαιώματος, που καταδικάζει τη νεολαία και τους εργαζομένους στη φτώχεια και την εξαθλίωση, το Πολυτεχνείο είναι εδώ. Στους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη, ανεξαρτησία, ισότητα και κοινωνική απελευθέρωση. Στην υπεράσπιση της δημοκρατίας και των ελευθεριών, απέναντι στον κυβερνητικό αυταρχισμό και στο μονόδρομο των μνημονίων και της λιτότητας.

Ο πρόεδρος στο YouTube (Βρε ουστ!)

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης καθιερώθηκε στον δημόσιο βίο ως ο τυπικός λαϊκιστής πολιτικός, ακροδεξιού προσήμου, που έγινε γνωστός όταν ο Κώστας Καραμανλής τον διέγραψε από τη ΝΔ λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς. Ιδρυσε κόμμα, διαφημισμένο ως γνησίως ακροδεξιό, και κατάφερνε έκτοτε να βρίσκεται στο προσκήνιο με πολλά πρόσωπα: αυτοπροβαλλόμενος ως ρυθμιστής εξελίξεων, αυτόκλητος εθνοσωτήρας, συγκάτοικος της δεξιάς πολυκατοικίας, συμπαθής ατακαδόρος, τηλεκήρυκας με τσουβαλάτα λόγια αλλά και άφθονα υπονοούμενα, τέλος, ως ιδιοκτήτης πολιτικού «μαγαζιού». Οι επόμενες γενιές δεν

Δ. Χαραλαμπίδου: «Ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας είναι μνημονιακός, αντικοινωνικός και αντιαναπτυξιακός»

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, η συζήτηση και η ψήφιση του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος καταψηφίστηκε από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Η επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας Δέσποινα Χαραλαμπίδου στην τοποθέτησή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο χαρακτήρισε τον Προϋπολογισμό μνημονιακό, αντικοινωνικό και αντιαναπτυξιακό σημειώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

cafe - bar - bistro Tiverious στον Πολύγυρο


ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Προϋπολογισμός Κ. Μακεδονίας 2015

Προϋπολογισμός 2015 Κ. Μακεδονίας: Σε ευθυγράμμιση με την αντικοινωνική πολιτική κυβέρνησης – τρόικας – κεφαλαίου και σε αναζήτηση πρόθυμων συνενόχων για την κοινωνική καταστροφή
Ο προτεινόμενος ισοσκελισμένος προϋπολογισμός της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας για το 2015 είναι «κομμένος και ραμμένος» στα  μέτρα του «Δημοσιονομικού Συμφώνου» της Ε.Ε. και του Μνημονίου, του προτεινόμενου κρατικού προϋπολογισμού και του Καλλικράτη. Έχει τη σφραγίδα του Οικονομικού Παρατηρητηρίου των Ο.Τ.Α, πλήρως υποταγμένος στην κρατική εποπτεία και κηδεμονία. Ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός στις συνθήκες δομικής καπιταλιστικής κρίσης και Ευρωπαϊκού μνημονίου διαρκείας, σημαίνει εφαρμογή σκληρής νεοσυντηρητικής πολιτικής.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Ο εγκάθετος του Σαμαρά πρέπει να ξέρει ότι η εξέγερση που έριξε τη χούντα ξεκίνησε από τη Νομική...

Η μαύρη μπότα της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ εφαρμόζοντας με συνέπεια το δόγμα του φόβου και της τάξης ενάντια στον εχθρό λαό ξαναχτύπησε! Έχει βάλει σε εφαρμογή ενόψει της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τον αποκλεισμό όλων των σχολών στο κέντρο της Αθήνας από τους φαιοπράσινους προστάτες της, τα έμμισθα τάγματα εφόδου του κράτους ΜΑΤ-ΔΕΛΤΑ-ΔΙΑΣ κ.λπ.

Έναρξη τμημάτων Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Δήμου Αριστοτέλη

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι το Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Αριστοτέλη και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γ.Γ. Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) ξεκινούν και φέτος εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ & ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.
Στο Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Αριστοτέλη πρόκειται να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα: 

Στο καλό! Ο επόμενος...

Η ανακοίνωση του  Ψυχάρη : 
«Αποφάσισα σήμερα να υποβάλλω την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα.
Έπειτα από προβληματισμό μηνών, διαπίστωσα ότι δεν αξίζει να υπηρετώ άλλο, ένα πολιτικό σύστημα που αδυνατεί να συνεννοηθεί ακόμη και για τα αυτονόητα.
Όταν μπήκα για πρώτη φορά στη Βουλή τον Μάιο του 2012, πίστευα ότι εντάσσομαι σε μια ομάδα πολιτικών στελεχών που μπορούν να συζητούν για τα προβλήματα της χώρας με σεβασμό του ενός προς τον άλλον και που εργάζονται από κοινού για την σταθεροποίηση

Εκδήλωση στο Κέντρο Υγείας Νέας Καλλικράτειας με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για σημαντικές παθήσεις

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ν. Προποντίδας σε συνεργασία με την εταιρεία GMG Diagnostics ΕΠΕ πρόκειται να πραγματοποιήσει εκδήλωση ανοικτή προς το κοινό, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για κάποιες σημαντικές παθήσεις.
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Νέας Καλλικράτειας, την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 10:00 π.μ.
Στα πλαίσια αυτής της εκδήλωσης, σε όποιον από τους παρευρισκόμενους επιθυμεί, θα γίνουν προσυμπτωματικοί έλεγχοι, συγκεκριμένα Οφθαλμολογικές μετρήσεις – OCT & Βυθοσκόπηση – Μετρήσεις Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης και μετρήσεις πίεσης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ –ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Του Δ.Σ. και των παικτών του ποδοσφαιρικού τμήματος του αθλητικού σωματείου «Μ.Γ.Σ. ΑΚΑΝΘΟΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ»

Το Σάββατο 15/11/2014 ώρα 15:00 όπως γνωρίζετε, ήταν προγραμματισμένος ο αγώνας για το πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας μεταξύ των ομάδων «ΑΚΑΝΘΟΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ» - «ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ-ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ» .Για άλλη μια φορά ,όλες τις ημέρες που προηγήθηκαν γίναμε μάρτυρες τραγελαφικών καταστάσεων και θλιβερών γεγονότων :
Τις ημέρες που προηγήθηκαν μέλη της διοίκησης της ομάδας του μεταλλείου (όπως άλλωστε ο ίδιος ο τίτλος της δηλώνει), σε μια προσπάθεια καλλιέργειας αρνητικού κλίματος και δημιουργίας εντυπώσεων, διέρρεαν σκόπιμα προς πάσα κατεύθυνση ότι ‘φοβούνται’(;;;!!!) να αγωνιστούν στην Ιερισσό διότι ‘αγωνιούν και νιώθουν ανασφάλεια’ (;;;!!!) για τη σωματική ακεραιότητα των μελών της αποστολής τους (διοίκησης και παικτών).

Συλλυπητήρια A.O.Πολυγύρου

Η οικογένεια του Α.Ο.Πολυγύρου εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια, προς την οικογένεια του προέδρου του Συλλόγου Ξενοφώντα Παραθυρά, για τον θάνατο του πατέρα του.

Με αφορμή την είδηση του θανάτου του η Διοίκηση του Α.Ο.Πολυγύρου αποφάσισε σε έκτακτο Δ.Σ. της ομόφωνα, τα παρακάτω:
Σύσσωμο το Δ.Σ. να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία.
Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια των μελών του, των ποδοσφαιριστών και των προπονητών της ομάδος μας στην οικογένειά του.

Δεν Έχουμε Χούντα

Ποιος θα βοηθήσει την αδέσποτη σκυλίτσα;

Συμπαθέστατη και αδέσποτη ετοιμόγεννη σκυλίτσα "φιλοξενείται" ...όπου βρει και κυκλοφορεί στην περιοχή της Μητρόπολης στον Πολύγυρο.

Το κρύο και η βροχή την ταλαιπωρούν αφάνταστα ενώ πλησιάζουν οι μέρες της γέννας.
-Ελπίζουμε να βρεθεί κάποιο φιλοζωικό σωματείο ή κάποιος φιλόζωος (που έχει τη δυνατότητα) να περιθάλψει την ετοιμόγεννη σκυλίτσα.

Αίμα, off shore, Χρυσή Αυγή

Τουλάχιστον δύο οφ σορ είχαν οι χρυσαυγίτες, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας. 
Έχει δίκιο ο Δαρβίνος. Όλα τα έμβια όντα εξελίσσονται, ακόμη κι εκείνα που μοιάζουν πιο ακίνητα κι από το Σινικό Τείχος. Εξελίσσεται μέχρι και το είδος «Έλλην Φασίστας». Δεν του φαίνεται εκ πρώτοις, διότι διατηρεί αναλλοίωτη την αρχέγονη φάτσα του πιθηκοειδούς, παρόλα αυτά εξελίσσεται.

MAT, χημικά και τραυματίες σε ΕΜΠ, Πανεπιστήμιο

Σκηνικό έντασης στήθηκε από νωρίς χθες σε Νομική και Πρυτανεία, με τα ΜΑΤ να υλοποιούν απόφαση Φορτσάκη να κλείσει τις σχολές χωρίς να το έχει ανακοινώσει από πριν, όπως είχε κάνει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Αποτέλεσμα; Να βρεθούν μπροστά στα ΜΑΤ πτυχιούχοι που πήγαιναν για ορκωμοσία... Αποτέλεσμα, ξυλοδαρμοί και τραυματίες. Και ενώ η κοσμητεία της Σχολής Πολιτικών Επιστημών "άδειαζε" τον πρύτανη, βουλευτές της Ν.Δ. έριχναν λάδι στη φωτιά αποκαλώντας "τρομοκράτες" φοιτητές και ΣΥΡΙΖΑ. Το βράδυ, μετά από ειρηνική πορεία χιλιάδων στο κέντρο, αναίτια επίθεση των ΜΑΤ αιματοκυλούσε την είσοδο του Πολυτεχνείου, λίγες μέρες πριν από τον εορτασμό της επετείου...(ΑΥΓΗ)

Πολύγυρος - ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Τι έχουμε σήμερα για διάβασμα;»