Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014

Πλησιάζοντας στην βέβαιη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ...

Τα ψηφοδέλτιο που θα εμφανίσει στις εθνικές εκλογές και οι οποίες αναμένονται το αργότερο τον Μάρτιο του 2015, επίσημα μπορεί να μην απασχόλησε τον ΣΥΡΙΖΑ στη Χαλκιδική, αλλά είναι βέβαιο ότι συζητιέται μεταξύ των τοπικών στελεχών και των ενδιαφερόμενων υποψηφίων καθώς το  δημοσκοπικό προβάδισμα και η συνεπαγόμενη δυναμική νίκης που εμφανίζει το κόμμα έχει προκαλέσει έναν συνωστισμό για τη λίστα της Χαλκιδικής, με αποτέλεσμα να προκαλείται και τεράστιο ενδιαφέρον για μια "θέση" έστω και ... στη διαδικασία των ζυμώσεων!
Αν "ανατρέξει" κανείς στον κατάλογο των ενδιαφερόμενων αλλά και αυτών που έντονα ακούγονται τα ονόματά τους άνετα μπορεί να σχηματίσει ποδοσφαιρική ομάδα με παίχτες ...και στον πάγκο! Είναι βέβαιο ότι όταν στα άλλα κόμματα θα πονοκεφαλιάζουν να βρουν υποψήφιους ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει το ευχάριστο "πρόβλημα" των πολλών διαθεσιμοτήτων!
Ας δούμε λοιπόν τα ονόματα που παίζουν και πώς παίζουν:

ΣΥΡΡΑΚΟ- ΚΑΛΑΡΡΥΤΕΣ: Της Ηπείρου τα Διαμάντια!

Κείμενο - Φωτογραφίες : Μπάμπης Τάσιος
Στις Δυτικές πλαγιές της Πίνδου ,στο Νομό Ιωαννίνων,βρίσκονται δυο από τα πιο όμορφα χωριά της χώρας μας.Δυο αντικριστά βλαχοχώρια ,με λιγοστούς κατοίκους
πλέον,αλλά με μοναδική ομορφιά και βαριά ιστορία.
Απέχουν από τα Γιάννενα 53 και 56 χλμ ,αντίστοιχα .
Συρράκο και Καλαρρύτες,ήταν τα μόνα χωριά της Ηπείρου,που συμμετείχαν,στην Επανάσταση του 1821,από το πρώτο έτος της .

Μικρό Θέατρο Πολυγύρου

Δυο λόγια πριν την παράσταση “ανοιχτό ζευγάρι ... σχεδόν ορθάνοιχτο”

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Όλοι μαζί, να σβήσουν οι Ναζί

Η νύχτα της 9ης Νοέμβρη του 1938, γνωστή και ως ''νύχτα των Κρυστάλλων'', σημαδεύτηκε από μαζικές δολοφονίες και συλλήψεις εβραίων στη Γερμανία και την Αυστρία από τους Γερμανούς Ναζί. Χιλιάδες δολοφονήθηκαν και πάνω από 30.000 οδηγήθηκαν σε "ειδικά διαμορφωμένους χώρους", στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που άνοιξαν μια νέα σελίδα θηριωδίας στην ανθρώπινη ιστορία και αποκάλυψαν το πραγματικό πρόσωπο της ναζιστικής ιδεολογίας.
76 χρόνια μετά, μέσα σε συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, ολόκληρη η Ευρώπη ξαναβιώνει αντίστοιχες μνήμες.

Το Μνημόνιο φεύγει... το Memorandum έρχεται

Την υπαγωγή της χώρας για άλλα δύο χρόνια σε καθεστώς αυστηρής διεθνούς εποπτείας ζητάει το Eurogroup, προκειμένου η Ελλάδα να τύχει της "προστασίας" των δανειστών έναντι των αγορών. Η ενισχυμένη πιστωτική γραμμή (ECCL) που προτείνεται περιλαμβάνει την υπογραφή Memorandum (Μνημονίου) για έναν χρόνο συν δύο εξάμηνα με νέα επαχθή μέτρα, η εφαρμογή των οποίων θα ελέγχεται ανά τρίμηνο από τους δανειστές, όπως συμβαίνει μέχρι τώρα με την τρόικα.