Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014

Spiegel: Δύει ο ήλιος πάνω από τη Χρυσή Αυγή

Το γερμανικό περιοδικό "Spiegel" με τίτλο «Ο ήλιος δύει πάνω από τη Χρυσή Αυγή» παρουσιάζει την 697 σελίδων εισαγγελική εισήγηση για το ναζιστικό μόρφωμα. 
Ο συντάκτης του γερμανικού περιοδικού γράφει για την εισήγηση και την χαρακτηρίζει ως «κείμενο που μοιάζει με αστυνομικό θρίλερ», τονίζοντας ότι κανένας στην Ελλάδα δεν θα θεωρούσε ποτέ εφικτά τα όσα περιγράφονται εκεί.
Περιγράφει την εικόνα ενός νεοναζιστικού κόμματος που επιτίθεται με τόσο ανοιχτό και βίαιο τρόπο στο δημοκρατικό σύστημα, που αντίστοιχός τους δεν υπήρξε στην Ευρώπη για πολλές δεκαετίες».

Μητρικός Θηλασμός βασικές αρχές για ένα καλό ξεκίνημα

Μετά την επιτυχημένη εκδήλωση της εθελοντικής ομάδας Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Χαλκιδικής (https://www.facebook.com/groups/
xalkidiki.thilasmos/) στα πλαίσια του Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού που πραγματοποιήθηκε σε πάνω από 57 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, με καταγεγραμμένες 2736 θηλάζουσες, θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Δήμο Πολυγύρου που μας έθεσε υπό την αιγίδα του και ευχόμαστε το δρόμο που χάραξε να ακολουθήσουν κι άλλοι δήμοι στην Χαλκιδική.

Το ζήτημα των βοσκότοπων έθεσε η ΚΕΔΕ στον Αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Π. Κουκουλόπουλο είχαν ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Γ. Πατούλης, ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ι. Τζίτζιος και οι Δήμαρχοι Αμφιλοχίας, Δομοκού και Ηράκλειας Σερρών, για θέματα αρμοδιότητας του ΥΠ.Α.Α.Τ που απασχολούν τους Δήμους της Περιφέρειας και κυρίως αυτό που αφορά τους βοσκότοπους.
Οι Δήμαρχοι επεσήμαναν τα άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι σχετικά με την αξιολόγηση των επιλέξιμων εκτάσεων των βοσκοτόπων που διανέμονται στους κτηνοτρόφους και ζήτησαν να δοθεί άμεσα λύση σε αυτό.

Αρχίζουν οι εγγραφές στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Νέας Προποντίδας για την εκπαιδευτική περίοδο 2014-2015

Μετά την επιτυχή λειτουργία της προηγούμενης εκπαιδευτικής περιόδου, με την ολοκλήρωση 38 εκπαιδευτικών τμημάτων, το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Νέας Προποντίδας επανέρχεται με μεγαλύτερη διάθεση για γνώση και δημιουργία προσφέροντας 67 δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα ενηλίκων εθνικής και τοπικής εμβέλειας σε 7 θεματικές ενότητες. Φέτος, μάλιστα, προσθέτει 45 νέα προγράμματα μεταξύ των οποίων και προγράμματα ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, προγράμματα για την τρίτη ηλικία, εμπλουτίζει τα Προγράμματα Πολιτισμού και Τέχνης και προσφέρει αναβαθμισμένα Ξενόγλωσσα Προγράμματα για 5 ξένες γλώσσες.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα απευθύνονται σε ενήλικες (ηλικίας 18 ετών και άνω) κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, είναι δωρεάν.

Προκήρυξη δημόσιου διεθνή διαγωνισμού για το κολυμβητήριο Νέων Μουδανιών

Στις 7 Οκτωβρίου 2014 δημοσιεύθηκε η προκήρυξη που αφορά στην Α΄ Φάση – πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης για το αναφερόμενο στο Θέμα Έργο. 
Σύμφωνα με την προκήρυξη αυτή, η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή φακέλου εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι η Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014 ενώ η Β΄ Φάση θα ακολουθήσει.

Δήμος Ν. Προποντίδας: Ανοικτή πρόσκληση για το πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εορταστικών εκδηλώσεων

Ο Οργανισμός Πολιτισμού κι Αθλητισμού σας ανακοινώνει ότι προτίθεται να διοργανώσει Χριστουγεννιάτικες εορταστικές εκδηλώσεις εν όψει της περιόδου Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς.
Ως εκ τούτου, καλούμε τους τοπικούς φορείς, Πολιτιστικούς κι Αθλητικούς, τις Δ/νσης Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, την Εκκλησιαστική Χορωδία Ν. Μουδανιών, να συμβάλλουν στη προσπάθεια μας, συμμετέχοντας και υποβάλλοντας τις δικές τους προτάσεις.
Παρακαλούμε, να απευθυνθείτε στο Τμήμα Πολιτισμού του Οργανισμού, για τη δήλωση συμμετοχής σας {εφόσον επιθυμείτε) έως την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου, ώστε ο φορέας μας να καταρτίσει το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων.

Τίποτα... κάπου 15 δις το χρόνο !


Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την ΔΕΥΑ Καλλικράτειας

Από τη Δ.Ε.Υ.Α. Καλλικράτειας του Δήμου Νέας Προποντίδας ανακοινώνεται ότι:
1. Οφειλές προς τη Δ.Ε.Υ.Α Καλλικράτειας του Δήμου Νέας Προποντίδας, οι οποίες έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως τις 30.09.2014, δύνανται να ρυθμίζονται, κατόπιν έκδοσης σχετικής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου, με την οποία καθορίζεται ο αριθμός των δόσεων ανάλογα με το ποσό της οφειλής, τα ποσοστά απαλλαγής από τις προβλεπόμενες προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια η οποία δεν ρυθμίζεται στο άρθρο 25 του Ν. 4304/14.
2. Τα προβλεπόμενα, στην απόφαση της προηγούμενης παραγράφου, ποσοστά απαλλαγής τελούν απαραιτήτως σε αντιστρόφως ανάλογη σχέση με τον αριθμό των δόσεων.

Πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στα Ν. Μουδανιά


Περί «μονομερών ενεργειών» στο Μνημόνιο και Χρέος

Τελευταία από δυνάμεις του κατεστημένου, γίνεται προσπάθεια να φέρουν σε δύσκολη θέση το ΣΥΡΙΖΑ προβάλλοντας το δίλημμα: «μονομερείς ενέργειες» ή «διαπραγματεύσεις» στην κατάργηση του Μνημονίου και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του Χρέους. Στόχος να ενοχοποιηθεί κάθε προσπάθεια άσκησης κυριαρχικών δικαιωμάτων και αμφισβήτησης του νεοφιλελεύθερου πλαισίου της ευρωζώνης και υποταγής τελικά στους όρους των πιστωτών.
Τι λένε οι επίσημες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ