Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014

Εμπορικός Σύλλογος Πολυγύρου για την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας

Οι Αλυσίδες, τα Εμπορικά Κέντρα, ο ΣΕΒ και ο ΣΕΤΕ χαιρετίζουν τον θεσμό των Κυριακών…
Οι μικρομεσαίοι έμποροι και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα ΟΧΙ
Για μια ακόμη φορά είδαμε την τεράστια επιτυχία των σχεδιασμών στο πόδι και του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» της κατά τα άλλα δημοκρατικής κυβέρνησης. Από τη πρώτη στιγμή που τέθηκε το θέμα των Κυριακών, σύσσωμος ο Εμπορικός κόσμος της χώρας είχε εκφράσει την αντίθεσή του προς το μέτρο της κατάργησης της Κυριακάτικης Αργίας. Φυσικά ελήφθη η αντίδραση και η αντίθεσή μας σοβαρά υπόψη…

ΚΚΕ για τις τουρκικές προκλήσεις

Το ΚΚΕ καταδικάζει τις νέες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, όπως εκφράζονται με το τελευταίο περιστατικό της παραβίασης των ελληνικών χωρικών υδάτων από την τουρκική κορβέτα.
Το γεγονός αυτό, όπως κι άλλες πρόσφατες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Κύπρο, δείχνουν πως οξύνεται η τουρκική προκλητικότητα στο φόντο των ανταγωνισμών στην Ανατολική Μεσόγειο για το ζήτημα των υδρογονανθράκων.

Πάμε δυνατά, Σπάθα, με τη Γιούβε!

Ο Ηλίας Σπάθας έκανε το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του υπέρ του Ολυμπιακού, αλλά ο Θρύλος δεν μπόρεσε να βάλει γκολ στον Αστέρα Τρίπολης κι έμεινε στο 0-0.
Αποθέωση του διαιτητή από τους οπαδούς του Αστέρα, που σηκώθηκαν όλοι όρθιοι και τον χειροκροτούσαν και φώναζαν ρυθμικά το όνομά του: «Σπάθας – Σπάθας», επιβραβεύοντας την προσπάθειά του.
Ο Πειραιώτης διαιτητής τα έχει με τους παίκτες του Ολυμπιακού, που δεν μπορούσαν να σύρουν τα πόδια τους, και τους έριξε βαρύ πρόστιμο.
Αυτός όμως έκανε απόλυτα υπεύθυνα τη δουλειά του:

Γιάννης Δριβελέγκας για τη δημιουργία εθνικού ραδιοτηλεοπτικού καναλιού ενημέρωσης στη Θεσσαλονίκη

Ερώτηση στη βουλή κατέθεσε ο βουλευτής Χαλκιδικής και Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δριβελέγκας που αφορά τη δημιουργία εθνικού ραδιοτηλεοπτικού καναλιού ενημέρωσης με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς : Την κα Υφ. παρά τω Πρωθυπουργώ και Μέσων Ενημέρωσης 
Θέμα: «Λειτουργία εθνικού ραδιοτηλεοπτικού καναλιού με έδρα τη Θεσ/νίκη»

Συναυλία με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την οικονομική ενίσχυση της μικρής Ιωάννας

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας στην προσπάθεια του να ενισχύσει οικονομικά την μικρή Ιωάννα η οποία πρέπει οπωσδήποτε να προβεί σε χειρουργική αποκατάσταση του καρδιακού προβλήματος που αντιμετωπίζει διοργανώνει συναυλία στην αίθουσα της ΕΠΟΚΑΜ στον Άγιο Μάμα την Κυριακή 30 Νοεμβρίου και ώρα 18.00.
Θα πρέπει να δώσουμε όλοι το παρόν. Εισιτήρια θα διατίθενται στην είσοδο της αίθουσας.
Για τον ίδιο λόγο έχει ανοιχτεί λογαριασμός στην Τράπεζα Πειραιώς για όποιον επιθυμεί να κάνει κατάθεση χρημάτων με αριθμό 5259073179-868.
Ο Δήμαρχος 
Εμμανουήλ Καρράς

Λειτουργία δημοτικών ωδείων και δημοτικών βιβλιοθηκών του Δήμου Νέας Προποντίδας

Ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας κ. Εμμανουήλ Καρράς και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού κ Αθλητισμού σας ανακοινώνουν την έναρξη και επαναλειτουργία Υποστηρικτικών Δομών μαθησιακού περιεχομένου κι αναψυχής, στις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου μας.
Βιβλιοθήκες Δημοτικών Κοινοτήτων

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, στη βουλή, για το ΚΤΕΛ Χαλκιδικής

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ .κ Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας
Θέμα: «ΚΤΕΛ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Α.Ε»
Παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες που έχει υποβάλει το Συνδικάτο Εργαζομένων ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής ΑΕ, ενώπιον των αρμοδίων αρχών – συμπεριλαμβανομένου του τμήματος Κοινωνικής Επιθεώρησης Εργασίας Ν. Χαλκιδικής - η ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «ΚΤΕΛ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Α.Ε» εξακολουθεί να παραβιάζει το Νόμο σε βάρος των εργαζομένων της και των μελών του σωματείου με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο ως προς τις συνθήκες εργασίας του προσωπικού της όσο και ως προς την ασφάλεια των δημόσιων συγκοινωνιών που εξυπηρετεί.
Συγκεκριμένα αναφέρονται οι κάτωθι παραβάσεις :

Επίσκεψη του Θεοδόση Κωνσταντινίδη στις πληγείσες περιοχές, από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, της Π.Ε. Χαλκιδικής.

Την Τετάρτη 05 Νοέμβρη 2014, αντιπροσωπεία της Κ.Ο. Κ. Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε., με επικεφαλής τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλους του Π.Γ. της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. και βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, καθώς και με τον Γιάννη Ζιώγα, μέλος της Ε.Π. της Κ.Ο. Κ. Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε. και Περιφερειακός Σύμβουλος, θα περιοδεύσουν στις πληγείσες περιοχές, από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, της Π.Ε. Χαλκιδικής. 

Σε αυτό το πλαίσιο, θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στις 10.30 π.μ. στην Αντιπεριφέρεια Χαλκιδικής και στις 12.30 μ.μ. στο Δήμαρχο του Δήμου Αριστοτέλη.

Ιωάννης Μίχος: Η Epsilon Net επενδύει στην καινοτομία

Ο Πρόεδρος της εταιρείας  Epsilon Net και δήμαρχος Αριστοτέλη Χαλκιδικής, στο «Βήμα»
Τον τρόπο να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται στο δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον της κρίσης και της αβεβαιότητας φαίνεται να έχει βρει η εταιρεία Epsilon Net και ο πρόεδρός της κ. Ιωάννης Μίχος που βρέθηκε πρόσφατα στο Top Ten των επιχειρηματιών της Ευρώπης διεκδικώντας το βραβείο «Entrepreneur of the Year». Η εταιρεία του το πρώτο εξάμηνο του 2014 αύξησε τον τζίρο της κατά 20%.
Ο κ. Μίχος εξελέγη πρόσφατα δήμαρχος Αριστοτέλη Χαλκιδικής και θεωρεί ότι η ανάπτυξη της χώρας είναι ταυτόσημη με την περιφερειακή ανασυγκρότηση.

Προκήρυξη διαγωνισμού για το έργο «Κατασκευή Πρότυπου Δημοτικού Γηροκομείου Πολυγύρου-Αποπεράτωση»

Ο Δήμος προκήρυξε ανοιχτό δημόσιο διαγωνισμό για το έργο «Κατασκευή Πρότυπου Δημοτικού Γηροκομείου Πολυγύρου-Αποπεράτωση».
Ο διαγωνισμός θα γίνει στις 18 Νοεμβρίου 2014. 
Δείτε την προκήρυξη του διαγωνισμού ΕΔΩ

ΕΡΧΕΤΑΙ ΒΑΡΥΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Λένε οι επιστήμονες και οι «ειδικοί», πως ο χειμώνας αυτός θα είναι ο πιο βαρύς των τελευταίων χρόνων από πλευράς καιρικών συνθηκών…..
Μόνο που, τα τελευταία χρόνια, η χώρα περνά μόνιμη «βαρυχειμωνιά» είτε είναι χειμώνας, είτε καλοκαίρι.
Οι «κυβερνήσεις» των τελευταίων ετών, κατόρθωσαν να φέρουν βαρυχειμωνιά στις ψυχές μας τέτοια, που οι όποιες καιρικές συνθήκες δε μπορούν να τη συναγωνιστούν.
ΦΤΩΧΕΙΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΕΛΛΕΙΨΗ ΥΓΕΙΑΣ, ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ, είναι μερικά από τα «ακραία φαινόμενα» που μας εξασφάλισαν οι…. «σωτήρες μας».
Πάμε λίγο στο φετεινό χειμώνα, για να δούμε τι μας περιμένει.