Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014

Έφυγε ένας σπουδαίος Χαλκιδικιώτης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας "Ημερησία", Τριαντάφυλλος Δραβαλιάρης.
Ο Τριαντάφυλλος Δραβαλιάρης, καταγωγή από τον Παρθενώνα του Ν. Μαρμαρά, γεννήθηκε στο Κιλκίς το 1955. Η Μεταπολίτευση τον βρίσκει φοιτητή στην Πάντειο Σχολή. Συμμετέχει δραστήρια στο φοιτητικό κίνημα της εποχής του και, από το 1977 έως το 1985, είναι γενικός γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ, ως επικεφαλής της ισχυρότερης συνδικαλιστικής παράταξης της εποχής: της Πανσπουδαστικής.
Υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, από το οποίο και αποχώρησε όταν ο Περισσός διέρρηξε τη σχέση του με τον Συνασπισμό της Αριστεράς.

Σε πλήρη εγκατάλειψη οι δομές ΑμεΑ και το νοσοκομείο Πολυγύρου

Τις τραγικές ελλείψεις στο νοσοκομείο Πολυγύρου και στις δομές ΑΜΕΑ διαπίστωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλής κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην ΒΑ Χαλκιδική μαζί με την βουλευτή Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ιγγλέζη και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ. 
Ο Π. Κουρουμπλής αρχικά επισκέφτηκε το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Πολυγύρου, μια δομή πρωτοπόρα για τα ελληνικά δεδομένα που δημιουργήθηκε με δική του πρωτοβουλία τη δεκαετία του 90 και είχε ως στόχο την έγκαιρη διάγνωση μέχρι και την αποκατάσταση των ατόμων με αναπηρίες, δομή η οποία τώρα βρίσκεται σε πλήρη εγκαταλειψη.

4,4 μονάδες η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι 4,4 μονάδες, ενώ τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με το ποσοστό της όμως πολύ μειωμένο, τέταρτο κόμμα το Ποτάμι με ποσοστό 4,5%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με ποσοστό 4,3%, το ΠΑΣΟΚ με 4% και οι ΑΝΕΛ με 2,9%.

Δήμος Αριστοτέλη για τις επιθέσεις σε βάρος οχημάτων στην Ιερισσό

Με λύπη μας ενημερωθήκαμε για τις επιθέσεις σε βάρος οχημάτων δημοτών μας στην Ιερισσό. Αναμφισβήτητα, τέτοιους είδους ενέργειες είναι κατακριτέες και ασύμβατες με την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να ενωθούν όλοι οι δημότες ξεπερνώντας τις τεχνητές αντιθέσεις μεταξύ τους βρίσκοντας λύση στα σημαντικά προβλήματα του τόπου μέσα από τη δημοκρατία και το διάλογο.
Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το περιστατικό ο Δήμαρχος ενημερώθηκε από τις Αστυνομικές Αρχές για το συμβάν ενώ ο Αντιδήμαρχος Σταγείρων-Ακάνθου κ. Δ. Ψιλιάγκος με τον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Γ. Ζουμπά συναντήθηκαν με τους ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων οχημάτων.

Επιθέσεις σε οχήματα εργαζομένων στην «Ελληνικός Χρυσός»

Διαβρωτικό υγρό έριξαν άγνωστοι σε οχήματα εργαζομένων στην «Ελληνικός Χρυσός» στην Ιερισσό Χαλκιδικής.
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, οι επιθέσεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα, αναφέρθηκαν φθορές σε πέντε Ι.Χ. αυτοκίνητα κι ένα Ι.Χ. φορτηγό.
Δεν είναι η πρώτη φορά που εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής καταγγέλλουν επιθέσεις σε οχήματά τους, με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση εμπρησμού Ι.Χ. αυτοκινήτου που ανήκει σε πατέρα μεταλλωρύχου.

TIVERIOUS bar στον Πολύγυρο


Δήλωση -Ευχαριστήριο Τάσου Κανταρά, μέλους της διοίκησης της ΚΕΔΕ

Σε μια περίοδο, που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τη χειρότερη οικονομική και θεσμική κρίση της μεταπολιτευτικής της ιστορίας. Σε μια χρονική στιγμή, που οι μνημονιακές πολιτικές, έχουν ισοπεδώσει την κοινωνία και την Αυτοδιοίκηση. Σε ώρες μεγάλων και κρίσιμων επιλογών, για την κοινωνία και το μέλλον της Αυτοδιοίκησης, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα(23/10) η 15η Γενική Συνέλευση της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ(ΚΕΔΕ), με θέμα την εκλογή της διοίκησης της περιόδου 2014-2015. 
Η νέα διοίκηση που εκλέχθηκε, ήταν αποτέλεσμα των συσχετισμών, που προέκυψαν από τις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Εκλογές, που σηματοδοτήθηκαν από την ελπιδοφόρα παρουσία, ενωτικών, ριζοσπαστικών, αμεσοδημοκρατικών δημοτικών σχημάτων.

Ο Δήμαρχος Σιθωνίας για την εκλογή του στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ

Στο νέο 31μελές Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) εξελέγη ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος με την  παράταξη «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση» και επικεφαλής τον κ. Γιώργο Πατούλη.
     Είναι η πρώτη φορά που Δήμαρχος από τη Χαλκιδική εκλέγεται στο Διοικητικό Συμβούλιο του ανώτατου θεσμικού οργάνου της Αυτοδιοίκησης.
    Ο κ. Τζίτζιος σε δήλωσή του ανέφερε: «Οι χθεσινές εκλογές στην ΚΕΔΕ αποτελούν νίκη για την Αυτοδιοίκηση, η οποία  θα είναι προς όφελος των τοπικών κοινωνιών μας.

Τζίτζιος & Κανταράς στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα της Εφορευτικής Επιτροπής, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για τη δημοτική περίοδο 2014 – 2019 στο οποίο, είναι το εξής:
Από το «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση» (ΝΔ), με επικεφαλής τον δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, προέρχονται συνολικά 16 μέλη (12 δήμαρχοι και 4 δημοτικοί σύμβουλοι):

Ομιλίες συμβουλευτικής γονέων από τον «Αριστοτέλη»

Ομιλίες συμβουλευτικής γονέων με θέμα: «Διαχείριση της προσκόλλησης του παιδιού στο γονιό και προσαρμογή στον παιδικό σταθμό» οργανώνει το Πολιτιστικό - Αθλητικό - Μορφωτικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης» το διάστημα 5-26 Νοεμβρίου 2014. 
Η ψυχολόγος, κα Βασιλική Χριστοδούλου, θα δώσει πολύτιμες συμβουλές για την καλύτερη προσαρμογή των παιδιών στον παιδικό σταθμό ενώ οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις ερωτήσεις τους κατά τη διάρκεια της συζήτησης, που θα ακολουθήσει.
Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Χαλκιδικής συμμετέχει στο Συλαλλητήριο της 1ης Νοέμβρη στο Σύνταγμα

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα, Έλληνες και Μετανάστες.
Εκατοντάδες σωματεία, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, επιτροπές αγώνα, άνεργοι, αγροτικοί σύλλογοι, αυτοαπασχολούμενοι, οργανώσεις νεολαίας, συνταξιούχων, γυναικών διοργανώνουν ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ το ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 12:00 στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Δεν θα μπορούσε να μη συμμετέχει και το Συνδικάτο μας.
Ότι έχουμε κερδίσει, όσα βάσανα έχουμε ξεφορτωθεί από τις πλάτες μας, το καταφέραμε με τον δικό μας αγώνα. Όταν βάλαμε στην άκρη φωνές και επιχειρήματα που μας καλούσαν «να είμαστε φρόνιμοι, να είμαστε λογικοί στις απαιτήσεις μας, να προσδοκούμε λύσεις από τους φιλεύσπλαχνους εργοδότες και το αστικό κράτος».