Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014

Αιμοδοσία από το Σύλλογο Γυναικών Πολυγύρου


ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 6/10/2014 ΚΑΙ ΩΡΑ 6.ΟΟ' μ.μ. ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Α Χ Ε Π Α, κα ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΜΕ ΘΕΜΑ "ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΟΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΕΚΤΗ".

Άργησε αλλά το κατάλαβε...

...λόγω αποτελεσμάτων στις ευρωεκλογές και πολλών δημοσκοπικών ευρημάτων!

Πρόταση Νόμου ΣΥΡΙΖΑ «για την αποκατάσταση του κατώτατου μισθού και του δικαίου της συλλογικής διαπραγμάτευσης και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας».

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
Επί της αρχής
Οι κυβερνήσεις των ετών 2010 – 2014, με τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους τους, επέφεραν βαρύτατα πλήγματα και αφάνισαν σχεδόν ολοκληρωτικά το συλλογικό εργατικό δίκαιο, δηλαδή τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, το οποίο ίσχυε στη χώρα μας για 75 έτη. Με αυτό τον τρόπο ενίσχυσαν το κλίμα εργασιακής και κοινωνικής ανασφάλειας και δημιούργησαν περιβάλλον απόλυτης ισχύος του διευθυντικού δικαιώματος και γενικευμένης εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Ιερισσός 27-09-2014, συναυλία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, μέρος 1ο

ΒΟΥΡΒΟΥΡΟΥ : ΕΝΑΣ ΥΔΑΤΙΝΟΣ ΚΗΠΟΣ

Η εκπομπή «ΣΤΗ ΓΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» που επιμελείται και παρουσιάζει από το 1995 στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης ο δημοσιογράφος ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ , επισκέπτεται την περιοχή του Αγίου Νικολάου και της Βουρβουρούς.
Για πρώτη φορά παρουσιάζονται τηλεοπτικά εικόνες εκπάγλου ομορφιάς του συμπλέγματος των νησιών της Βουρβουρούς επάνω από το λόφο του Μεγάλου Τείχους αλλά και η πλούσια ιστορία και αρχαιολογία της περιοχής.
Η κάμερα της εκπομπής καταγράφει εικόνες από τα νησάκια , τον Όρμο της Μεσοπαναγιάς, τον Όρμο της Παναγιάς , την Τρανή Αμμούδα και τον Άγιο Νικόλαο.

Ε. Καρανάσιος: Να αυξηθούν οι πόροι για το πράσινο ταμείο στους Δήμους.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, κατέθεσε μαζί με άλλους συναδέλφους του ο βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευθύμης Καρανάσιος, με θέμα την αύξηση των πόρων προς το Πράσινο Ταμείο των Δήμων της χώρας.
Οι βουλευτές αναφέρουν πως η εν λόγω χρηματοδότηση έχει περικοπεί στο μισό λόγω της έκτακτης δημοσιονομικής προσαρμογής και ζητούν μεγαλύτερη διάθεση πόρων στους Δήμους για την υλοποίηση των προτάσεων που επέβαλαν στο σχετικό πρόγραμμα περιβαλλοντικών έργων.
Αναλυτικά η ερώτηση: