Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014

Σταθερές αξίες

Λεφτά υπάρχουν!


Η επίσκεψη Σαμαρά στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής

του Γιώργου Παραλή*
Ο απερχόμενος Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα βρίσκεται το Σάββατο στο ξενοδοχείο Άθως, όπου και θα μιλήσει ενόψει των τεσσαρακοστών γενεθλίων της Νέας Δημοκρατίας. Καμία αίσθηση δεν προκαλεί στους Κασσανδρινούς η παρουσία του. Καμία συγκίνηση δεν προκαλεί σε ανθρώπους που πέρασαν τα προηγούμενα χρόνια από τη Νέα Δημοκρατία. Διότι, τι σχέση μπορεί να έχει το Κεντροδεξιό κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή με το ακροδεξιό των Σαμαρά και Μπαλτάκου, πρώην γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου και κυβερνητικού καθοδηγητή της ΧΑ;

Fam trip Άγγλων Δημοσιογράφων στην Νικήτη

Με πρωτοβουλία της αλυσίδας ξενοδοχείων Acrotel, σε συνεργασία με τη βρετανική εταιρεία δημοσίων σχέσεων PR MEDIACO, πραγματοποιήθηκε από τις 21-23 Σεπτεμβρίου 2014, επίσκεψη Βρετανών δημοσιογράφων στην περιοχή της Νικήτης, στη Χαλκιδική. 
Συγκεκριμένα, τετραμελής δημοσιογραφική αποστολή, αποτελούμενη από εκπροσώπους των Mail On line, The Arbuturian, Reveal Magazine και Travel Bulletin είχαν την ευκαιρία να καταγράψουν με τον φωτογραφικό τους φακό τις ομορφιές της περιοχής, να ανακαλύψουν την ποικιλία των επιλογών και δραστηριοτήτων που προσφέρει ο προορισμός και να γνωρίσουν τα τοπικά ήθη και έθιμα.

Κυκλοφόρησε το 20ο τεύχος του περιοδικού του "Παγχαλκιδικός Λόγος"

Ευριπίδεια 2014. Η θεατρική παράσταση «Η Ζωή μπροστά σου» στην Ορμύλια

Το κορυφαίο έργο «Η Ζωή μπροστά σου» του Ρομάν Γκαρί σε διασκευή Ξαβιέ Ζαγιάρ, από το Θέατρο Μεταξουργείο, παρουσιάζουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Π.Κ.Μ., η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και ο Δήμος Πολυγύρου, την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 20:30, στo Πολιτιστικό Κέντρο Ορμύλιας.
ΤΟ ΕΡΓΟ:

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Πολυγύρου και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Πολυγύρου στο οποίο θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ & ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.
Στο Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Πολυγύρου μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:

ΑΚΡΙΒΟ ΜΟΥ ΦΘΗΝΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Χαράς ευαγγέλια σε ΟΛΗ τη χώρα, γιατί η «κυβέρνηση» μείωσε την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Από τις 15 Οκτώμβρη, ΟΛΟΙ οι Έλληνες θα μπορέσουν να αγοράσουν «φθηνό» πετρέλαιο για να ζεστάνουν τα κοκαλάκια τους το χειμώνα Οι εκδηλώσεις χαράς» του κόσμου δεν κρύβονται, και μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που άνοιξαν και σαμπάνιες για να γιορτάσουν το γεγονός, να γιορτάσουν που φέτος δεν θα ανάψουν μαγκάλια (ακρίβυνε τα τελευταία χρόνια και το κάρβουνο).
Το σχεδίασαν τόσο καλά στην «κυβέρνηση», που πραγματικά αναμένεται οι βενζινάδες να μην προσλαβαίνονται φέτος να πουλούν πετρέλαιο θέρμανσης.

Στανός - Πραγματοποιήθηκε το 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στο Στανό, με πολύ μεγάλη επιτυχία, η 2η συνάντηση παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων από διάφορες χώρες. Συμμετείχαν χορευτικά συγκροτήματα από τη Ρωσία, την Ουκρανία, την Εσθονία, το Ισραήλ και την Ελλάδα.
   Ήταν ένα μικρό αντάμωμα των λαών, μια γιορτή μέσα από την οποία δόθηκε σε όλους μας η δυνατότητα να διαπιστώσουμε πως – παρά τις διαφορετικότητές μας – δεν μας  χωρίζει τίποτα από τους άλλους λαούς.

Α.Ο.Πολυγύρου - Αγιασμός νέας αγωνιστικής περιόδου


Τροπολογία στο Σχέδιο Νόμου "Ρυθμίσεις Θεμάτων Εφοδιαστικής"

Tροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις θεμάτων εφοδιαστικής» από τον βουλευτή Χαλκιδικής Γιάννη Δριβελέγκα.

ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Και μόλις βγούμε και ξαναμπούμε «βγαίνοντας», κάποιος να κλείσει και την πόρτα γιατί κάνει πολύ «ρεύμα»…
Το ότι μας δουλεύουν ψιλό γαζί, αυτό είναι πιο παλιό και από τις λάσπες! Η κοροϊδία, το δούλεμα, η βλακώδης ανοχή μας, και ένα σωρό άλλα, είναι σε καθημερινή βάση τα τελευταία χρόνια τόσο, που μπορούμε να διεκδικήσουμε το ρεκόρ Γκίνες κοροϊδίας.
Τα πολιτικά «αστερία» αυτού του τόπου, παίζουν το παιχνίδι τους σε βάρος μας εν μέσω δημοσκοπήσεων, και συνεντεύξεων τύπου, από τις οποίες προκύπτει (τις συνεντεύξεις) πως ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κάτι «άλλαξε» στη χώρα, πως βγαίνουμε από το τούνελ, κλπ, κλπ, κλπ.

Συμμετοχή του Porto Carras Grand Resort στη Παγκόσμια Εκστρατεία Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών 2014

Το Porto Carras Grand Resort, συμμετείχε το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014 στην Παγκόσμια Εκστρατεία Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών 2014 με θέμα “Καθαρίζουμε ό,τι αφήσαμε πίσω μας στις παραλίες”. Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA συντονίζει την παγκόσμια αυτή δράση για 23η συνεχή χρονιά στην Ελλάδα, βρίσκοντάς μας αρωγούς σε αυτή την προσπάθεια.
Στην εκστρατεία αυτή έλαβαν μέρος περίπου 30 εθελοντές, μεταξύ των οποίων εργαζόμενοι και επισκέπτες του συγκροτήματος.

Κάλεσμα Ε. Καρανάσιου για την εκδήλωση της ΝΔ στο "ΑΘΩΣ".

Σε σύσκεψη στα κεντρικά γραφεία της λεωφόρου Συγγρού, υπό το Γενικό Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο, συμμετείχε ο βουλευτής Χαλκιδικής κ. Ευθύμης Καρανάσιος, την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014.
Αντικείμενο ήταν οι τελευταίες λεπτομέρειες της προετοιμασίας των εκδηλώσεων για τα 40 χρόνια της ΝΔ και ειδικότερα της πρώτης εκδήλωσης που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο στην Χαλκιδική στο ξενοδοχείο «Άθως» που είχε γίνει και το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος.