Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014

Στις τάξεις των ΝΑΖΙ - Ο Χρ. Παππάς μαθαίνει σε μικρό παιδί να λέει το "Heil Hitler"

Παιδότοπος "Λιλιπούπολη" στον Πολύγυρο


Και πάλι μόνοι

"Μαρέλια" στον Πολύγυρο...


Ο ΧΡΥΣΟΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Ο ΝΙΚΟΣ ΛΥΓΕΡΟΣ* ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΠΑΝΙΩΝ ΓΑΙΩΝ
Ο αρχικός τίτλος του άρθρου είναι: "Ο χρυσός της Θράκης είναι η Θράκη".
(Το άρθρο γράφτηκε για την εκμετάλλευση του χρυσού και των σπάνιων γαιών στη Θράκη. Ισχύει όμως ακέραια και για τη Χαλκιδική.)
Ο χρυσός της Θράκης δεν είναι ο χρυσός αλλά η Θράκη. Αν δεν το συνειδητοποιήσουμε, θα πέσουμε στην παγίδα της αγοράς που προσπαθεί να εξαγοράσει τα πάντα δίχως να δίνει σημασία στο περιβάλλον και στο λαό μας. 
Ως επιτροπή κληθήκαμε από τα υψηλότερα στελέχη της πολιτικής στην Ελλάδα να πάρουμε θέση για το θέμα της εκμετάλλευσης των σπάνιων γαιών. Αφού επισημάναμε ότι τώρα βρίσκονται σπάνιες γαίες και στο θαλάσσιο χώρο μετά από την ανακάλυψη της Ιαπωνίας ορυκτών στον Ειρηνικό το 2011, αναλύσαμε τη μεθοδολογία εξόρυξης των πρόσφατων τεχνολογιών και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι σε αυτή τη φάση της τεχνολογίας δεν υπάρχει μέθοδος που να μην καταστρέφει οριστικά το περιβάλλον και αυτό σε παγκόσμιο επίπεδο. 

ΤΑ ΑΓΚΑΘΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ

Σκεπτόμενος Πολίτης
«…Δογματισμοί, στερεότυπα, ιδεοληπτικές εμμονές, αδόκητες και αδόκιμες χρήσεις θεωριών και πρακτικών, τείνουν να σκιάσουν την αλήθεια στη Δημόσια Οικολογία, δοκιμάζοντας σκληρά τη σχέση της με την επιστήμη της Οικολογίας, ακόμη και με τον ορθό λόγο. Συχνά, πολιτικές ηγεσίες, γραφειοκρατικές υπηρεσίες, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, εκπαιδευτικοί και απλοί ζηλωτές και ιδίως τα ΜΜΕ, διεκδικούν ενεργό ρόλο ακραιφνών υπερασπιστών του περιβάλλοντος, προβάλλοντας για πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη, ό,τι αντιλαμβάνονται οι ίδιοι(ες) σαν οικολογία. 

Απόλλων Αρναίας Τμήμα Στίβου - Formula 1 ... χωρίς αυτοκίνητο

Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας χωρίς αυτοκίνητο, η ομάδα στίβου του Απόλλων Αρναίας, διοργάνωσε αγώνες ταχύτητας χωρίς αυτοκίνητο, για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αρναίας. Δεκάδες παιδιά από τα Δημοτικά Σχολεία Αρναίας, Παλαιοχωρίου, Στανού, Νεοχωρίου και Βαρβάρας, συμμετείχαν στη γιορτή, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη Χαλκιδική.

Επιτέλους...

...αποκτά ενδιαφέρον η πολιτική ζωή! 

Δημοσκόπηση της ALCO: ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 3,8 μονάδες της Ν.Δ.

Ακολουθούν τα κόμματα:

Δημοσκόπηση της MRB: 3,7% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Δ.


Η ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ Β. ΕΛΛΑΔΑ

ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΑΛΙ Η ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΥΜΟΝΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ
Πού ψάχνουν για σπάνιες γαίες οι Κινέζοι στο ελληνικό υπέδαφος και για ποιο λόγο
Εξαμελής κινεζική αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από γεωλόγους και μηχανικούς μεταλλείων από τη γεωλογική υπηρεσία της Κίνας και δύο εκπροσώπους της μεταλλουργικής εταιρείας China Minmettals, βρέθηκε από τις 6 έως τις 9 Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα με βασικούς σταθμούς, εκτός από την Αθήνα, τη Μήλο και τις εγκαταστάσεις της «Αλουμίνιον της Ελλάδος» στα Ασπρα Σπίτια Βοιωτίας. Αφορμή για την επίσκεψη υπήρξε το 1ο διεθνές παγκόσμιο συνέδριο για τις σπάνιες γαίες από το οποίο φυσικά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο «απόλυτος άρχων» της παγκόσμιας αγοράς στο είδος, που είναι η Κίνα.

Στανός, 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Ο Σύλλογος Γυναικών Στανού σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Στανού, διοργανώνουν και σας προσκαλούν στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων από τη Ρωσία, την Ουκρανία, την Εσθονία, το Ισραήλ και την Ελλάδα, το οποίο είναι αφιερωμένο στην παράδοση και το πάντρεμα των λαών. 

ΣΥΡΙΖΑ : «Παροχή δωρεάν ρεύματος σε φτωχές και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού»

Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε, την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014, στο υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, τροπολογία-προσθήκη, που αφορά στην παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος, για φτωχές και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, εξηγώντας και τους λόγους.
Αναλυτικά το κείμενο