Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014

Ομάδα Πολυγυρινών στο τηλεπαιχνίδι "ΚΟΝΤΡΑ ΠΛΑΚΕ"... πριν 18 χρόνια!


Από το προφίλ του Μηνά στο f/b

Μέτρηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας: Μπροστά 6 μονάδες ο ΣΥΡΙΖΑ


Οι βροχές στον Πολύγυρο...

Σκίτσο Πέτρου Τσιολάκη

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ στο Νομό ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης δια του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θέτει σε λειτουργία σε όλους τους νομούς της χώρας Σχολές Γονέων. Στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων, αναπτύσσονται 5 εκπαιδευτικά προγράμματα. 
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Σχολές Γονέων ΑΠ7, ΑΠ8 και ΑΠ9» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

ΟΛΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΞΑΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ

Και ξανά αλλάζουν!
Της αλλαγής το κάγκελο που λένε.
Και μιλάμε για αλλαγές στα κριτήρια για τα επιδόματα και τις απαλλαγές αναπήρων. Νέα δεδομένα, νέα σχέδια, φρέσκα, της ώρας, προλάβετε, γιατί έτσι και δεν προλάβετε χάσατε.
Οι «αρμόδιοι» ξαναβάζουν χέρι σε θέματα αναπήρων και να δούμε ΤΙ θα καταφέρουν, ΑΝ καταφέρουν και δεν τα κάνουν στο τέλος περισσότερο μπάχαλο απ’ ότι είναι.
Από το πρωί τα διάφορα forum στο διαδίκτυο έχουν πάρει φωτιά, και η αλήθεια  είναι, πως ίσως γίνει κάτι καλό, μόνο που οι ανάπηροι είναι καμένοι από το γάλα και φυσάνε και το γιαούρτι.
Να το άρθρο…..

ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ

Οι παλιοί έλεγαν ένα γνωμικό, ότι «πυρ γυνή και θάλασσα» είναι τα τρία μεγάλα κακά στον κόσμο. Δε θα αναλύσω τη σημασία του, τον «συμβολισμό» του κάθε κακού ξεχωριστά.
Άλλωστε, από τότε που βγήκε αυτή η «λαϊκή σοφία», πέρασαν χρόνια πολλά, άλλαξαν πολλά στον κόσμο, και όπως ήταν αναμενόμενο, άλλαξαν πολλά και στην Ελλάδα, μέσα στα οποία υπήρχε και αυτή η λαϊκή σοφία.
Στην Ελλάς λοιπόν του 2014, τα τρία μεγάλα κακά, τα κακά της μοίρας μας είναι τα εξής!
ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ (Η), ΕΦΟΡΙΑ, ΠΕΘΕΡΑ.
Έτσι τουλάχιστον λένε αρκετοί λαϊκοί φιλόσοφοι, και ειδικά για τα δυο πρώτα, δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ λόγο να τους αμφισβητήσω.

Θεσσαλονίκη: Αντιφασιστικό συλλαλητήριο, Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα το αντιφασιστικό κίνημα ξαναβγαίνει στους δρόμους ενάντια στους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής. Το εργατικό κίνημα και η νεολαία έχουν κάθε λόγο να συντρίψουν πολιτικά, ιδεολογικά και οργανωτικά τους πολιτικούς κληρονόμους του Χίτλερ με τη μαζική κινηματική δράση.

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ...


2ήμερο δωρεάν προληπτικών ελέγχων & ενημέρωσης στο Δήμο Κασσάνδρας Κύφωση, σκολίωση

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα σε συνεργασία με τον Δήμο Κασσάνδρας , το Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας και τη βοήθεια του Συλλόγου Φίλων & Εθελοντών Μονάδων Υγείας Κασσάνδρας (ΣΦΕΜΥΚ), υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στην 2ημερη εκδήλωση για τη Σκελετική Υγεία που διοργανώνουν το Σάββατο 4 Οκτωβρίου και την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014 στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας.

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Κασσάνδρας και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Κασσάνδρας στο οποίο θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ & ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.
Στο Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Κασσάνδρας μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:

Εκλογή εκπροσώπων Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.ΠΕ.) (16/9/2014)

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκλογής εκπροσώπων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.ΠΕ), που πραγματοποιήθηκε κατά τη σημερινή τακτική συνεδρίαση του Σώματος σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 74 του 2011 (ΦΕΚ Α΄ 181/22-08-2011).
  Από την παράταξη «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» εκλέγονται ως τακτικά μέλη οι εξής:

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, εγκαινιάζει το Νηπιαγωγείο Καλυβών

Τα εγκαίνια του 2/θέσιου ολοήμερου νηπιαγωγείου Καλυβών θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014, στις 10.00 π.μ., από το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων, Στράτο Σιμόπουλο.

Το νέο κτίριο, που κατασκευάστηκε με τη μέθοδο της προκατασκευής, παρέχει στα παιδιά προσχολικής αγωγής της Γερακινής και των Καλυβών, ένα ασφαλές αλλά και άνετο περιβάλλον μάθησης.
Ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος τόνισε:

ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ

Πολύς είναι ο θόρυβος των τελευταίων ημερών σχετικά με απειλές για τη ζωή τους που δεχτήκαν  τόσο η Κριστίν Λαγκάρντ, όσο και ο Αλέξης Τσίπρας όταν μίλησαν για «μεγάλα κεφάλια» που δεν πληρώνουν φόρους.
Το…. φανερό «μυστικό» της Ελλάδας, το σύστημα των εχόντων, που υποχρεώνει τους μη έχοντες να πληρώνουν με το αίμα τους για χρέη άλλων προκειμένου να καλυφτούν οι μαύρες τρύπες της οικονομίας.
ΟΛΟΙ χρωστούν σε αυτή τη χώρα, ακόμα και εκείνοι που ΚΑΠΟΤΕ ήταν εντάξει με τις υποχρεώσεις τους.
Χρέη, χρέη, χρέη, που καλείται να πληρώσει ο κοσμάκης λες και εκείνος τα έκανε, εκείνος ευθύνεται για το ότι κάποιοι «δεν γουστάρουν» να πληρώσουν με την ΑΝΟΧΗ των εκαστοτε κυβερνήσεων.

River Party στην περιοχή της Παναγίας

River Party στην περιοχή της Παναγίας δύο ώρες μετά τη χθεσινή νεροποντή. 
Ελπίζω οι αρμόδιοι να φροντίσουν να φτιάξουν το δρόμο με την πάροδο των βροχών.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ