Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΤΑΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΚΕΠΑ

Εδώ είμαστε και πάλι, με το γνωστό θέμα που ακούει στο όνομα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας! Θα επαναλάβω για πολλοστή φορά, πως η δημιουργία των συγκεκριμένων επιτροπών και η απεμπλοκή των ασθενών από τις απλές υγειονομικές επιτροπές, ήταν κάτι πολύ θετικό, τη στιγμή μάλιστα που θα εξασφάλιζε καλύτερους ελέγχους, και κατά πολλούς, λιγότερους έως καθόλου «μαϊμού» αναπήρους! Μάλιστα, όταν παρουσιάστηκε από τους αρμοδίους η «δομή» των ΚΕΠΑ, ο τρόπος λειτουργίας τους, τα «χρονοδιαγράμματα», κλπ, οι ΠΡΩΤΟΙ που είχαν ανασάνει με ανακούφιση ήταν οι ασθενείς οι οποίοι ΘΑ γλίτωναν από την ταλαιπωρία, τις ταλαιπωρίες, των περασμένων ετών!

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: Σοβαρές επιπτώσεις από τις μεταλλευτικές δραστηριότητες στα υδατικά συστήματα της Β.Α. Χαλκιδικής

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς: Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Εσωτερικών, Υγείας
Θέμα: Σοβαρές επιπτώσεις από τις μεταλλευτικές δραστηριότητες στα υδατικά συστήματα της Β.Α. Χαλκιδικής
Σχετικά:
α) Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ με θέμα “Υψηλές συγκεντρώσεις αρσενικού στο πόσιμο νερό του Νεοχωρίου Χαλκιδικής” (αρ. πρωτ. 2133/27-9-2013)
β) Απάντηση Υπουργείου Υγείας (αρ. πρωτ.  90742/30-10-2013)

Ν. Προποντίδα: Η εκλογή προεδρείου του Δ.Σ. και μελών των Επιτροπών

Κατά την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Προποντίδας για την εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δ.Σ., των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στις 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ., εκλέχθηκαν οι ακόλουθοι στις παρακάτω θέσεις:
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου: Ιορδανίδου Πελαγία
Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου: Μηκέ-Τσέλιου Χριστίνα
Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου: Τσικαρίδης Παναγιώτης

Κοινοβουλευτική δραστηριότητα Γιάννη Δριβελέγκα

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς : Τον κ. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων
Θέμα : « Έλλειψη προσωπικού στα ΕΛ.ΤΑ Χαλκιδικής »
κ. Υπουργέ 
Σε πλήρη απαξίωση της λειτουργίας τους έχουν οδηγηθεί τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, κυρίως της Περιφέρειας, λόγω της έλλειψης προσωπικού.
Συγκεκριμένα στα ΕΛ.ΤΑ Χαλκιδικής, μετά τις αποχωρήσεις των υπαλλήλων, λόγω συνταξιοδότησης, το εναπομείναν προσωπικού είναι κάτω του 50% του προβλεπόμενου. Αρκετά υποκαταστήματα στο Νομό λειτουργούν μόνο με ένα άτομο. Ακόμα και το κεντρικό κατάστημα του Πολυγύρου στερείται τον απαιτούμενο αριθμό υπαλλήλων. 

ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΛΗΞΗ...


ΣΥΡΙΖΑ: Τροπολογίες για πετρέλαιο θέρμανσης και δωρεάν ρεύμα σε ευπαθείς ομάδες


Την επαναφορά του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης στα επίπεδα του Μαρτίου του 2011 καθώς και την παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος σε ευπαθείς και φτωχές ομάδες πληθυσμού ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ με δύο τροπολογίες που κατέθεσε σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ανεπαρκή την εξαγγελία του πρωθυπουργού για μείωση κατά 30% καθώς όπως υποστηρίζει δεν λύνει το υπαρκτό πρόβλημα «που αφορά την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης από όλες τις λαϊκές οικογένειες, διότι η τιμή του θα συνεχίζει να είναι απλησίαστη για την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού που βιώνει τις μνημονιακές πολιτικές και του έχουν συρρικνώσει δραματικά το εισόδημα».

Ακαδημίες Α.Ο.Πολυγύρου


Κύπρος VS Ελλάδα

Το Σάββατο 20 και τη Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014 θα διεξαχθεί ο πρώτος αγώνας γκολφ μεταξύ των Εθνικών Ομάδων Junior Ελλάδας και Κύπρου. Η Εθνική Ομάδα θα αποτελείται από 8 παίκτες (6 αγόρια και 2 κορίτσια). Ανάμεσα στους αθλητές της Eθνικής Oμάδος θα βρίσκεται και ο Junior Γιώργος Καρακάσης, μέλος της Ακαδημίας Γκολφ Porto Carras, μετά και από την 1η θέση που είχε καταλάβει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γκολφ στην κατηγορία εφήβων. 
Ο αγώνας θα λάβει χώρα στα γήπεδα γκολφ Secret Valley GC & Elea Estate Golf Club.