Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Αρχαιολόγος

«ΣΑΣ ΕΚΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΧΑΣΜΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ»

Εικονογράφηση του Kelsey King 
με πράσινα μπαλόνια-φυτά
Σκεπτόμενος Πολίτης

Όχι, ΔΕΝ υπήρχε τέτοιο σύνθημα σε πανό στο Κέντρο Πολιτισμού στην Ιερισσό την Κυριακή, αν και θα έπρεπε. Αντίθετα το μαύρο πανό των γνωστών σκοταδιστών, φάτσα-κάρτα, υπενθύμιζε στον Μίχο (ή μήπως τον προειδοποιούσε;) ότι «Σας εκλέξαμε για να σταματήσουμε την καταστροφή του τόπου μας». Προσέξτε δηλαδή την πορεία σας, του έλεγαν, εμείς σε βγάλαμε δήμαρχο… 

"ΟΡΑΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ" : Ζητούν να ορισθεί ημερομηνία και τόπος για την ορκωμοσία τους

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας και οι Δημοτικοί & Τοπικοί Σύμβουλοι της παράταξής του, με αίτησή τους προς τον Δήμαρχο Αριστοτέλη Γιάννη Μίχο ζητούν να ορισθεί ο τόπος και η ημερομηνία ορκωμοσίας τους και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το νόμο.
Παρακάτω η αίτηση όπως υποβλήθηκε με πληρεξούσιο δικηγόρο:
ΑΙΤΗΣΗ 
ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Όπως γνωρίζετε, παρά την επιθυμία μας, εμποδιστήκαμε να προσέλθουμε στο χώρο που ορίσατε για την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αριστοτέλη, το Κέντρο Πολιτισμού Ιερισσού, την 31η . 8.2014.

''ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ''...


Kαλό ταξίδι στον Αντώνη Βαρδή

Αυτοί που μένουν κι αυτοί που φεύγουν...

Νέα θητεία για τον Δήμαρχο Πολυγύρου Αστέριο Ζωγράφο ξεκίνησε χθες.
Το ενδιαφέρον των πολιτών στρέφεται στην ονοματολογία (και την αναμενόμενη εντός των ημερών ανακοίνωση) για τις θέσεις αυξημένης ευθύνης στο Δήμο και αυτή ...καλά πάει!
Οι πληροφορίες λένε ότι για τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου τελικά θα προταθεί ο νέος Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Σιμώνης της Δημοτικής Ενότητας Γαλάτιστας.
Εκείνο, όμως, το όνομα το οποίο συζητιέται περισσότερο είναι του Γιώργου Γκλάβα, ο παλαιότερος Δημοτικός Σύμβουλος μετά τον Γιώργο Λιόντα και αντιδήμαρχος Πολυγύρου στην προηγούμενη τετραετία. Ο λόγος:

ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΒΓΗΚΑΜΕ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

Σεπτέμβρης 2014 στην Ελλάδα της κρίσης, της ΦΤΩΧΕΙΑΣ, της ΑΝΕΡΓΙΑΣ, της ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, στην Ελλάδα που θα αντιμετωπίσει ακόμα έναν χειμώνα χωρίς δυνατότητα θέρμανσης (κάποιοι λίγοι θα ζεσταθούν και φέτος).
Αδέλφια, έχετε σκεφτεί ΠΟΥ πάμε;
Η καλύτερα, για να ακριβολογήσω, ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ αυτοί οι επικίνδυνοι, οι πουλημένοι, που θέλουν να λέγονται κυβέρνηση;
ΟΙ ΔΟΥΛΟΙ των ξένων, που αφού ξεπουλήσουν και το τελευταίο κομμάτι Ελληνικής Γης, θα μας πουλήσουν και εμάς στα σκλαβοπάζαρα των αφεντικών τους. Για να μη χάσουν τις καρέκλες τους κατέστρεψαν  όλη τη χώρα.

"ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ" - Επιτυχόντες πανελλήνιων εξετάσεων 2014


Κάλεσμα για κοινή πορεία των κοινωνικών κινημάτων στη ΔΕΘ (Σαβ. 6/9/2014)

Όλοι εμείς που, εδώ και χρόνια, αγωνιζόμαστε ενάντια στις καταστροφικές εξορύξεις στη Χαλκιδική, διεκδικώντας το δικαίωμα στη ζωή, την αξιοπρέπεια και την ελευθερία, καλούμε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, νέο, αγωνιζόμενο πολίτη να διεκδικήσουμε μαζί ένα καλύτερο αύριο και δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης, συντροφικότητας και αγώνα.
Στα χρόνια των μνημονίων, της λιτότητας, του ξεπουλήματος, της καταστολής, της άθλιας προπαγάνδας, των εκπτώσεων στη δημοκρατία και της συντεταγμένης επίθεσης σε ανθρώπινα, πολιτικά, εργασιακά και ατομικά δικαιώματα, την απάντηση θα δώσουν τα κοινωνικά κινήματα και οι δομές αλληλεγγύης.
Πιστεύουμε ότι με την αλληλεγγύη, τη συνεργασία και τους κοινούς αγώνες μπορούμε να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Χωρίς ηγέτες, καθοδηγητές και σωτήρες.