Σάββατο, 30 Αυγούστου 2014

Δήμος Αριστοτέλη - Πάχτας - Μεταλλεία - Νέα Δημοτική Αρχή

Ορκίζεται αύριο 31/8/2014 η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Αριστοτέλη και ο νέος Δήμαρχος Γιάννης Μίχος.
Η ορκωμοσία θα γίνει, φυσικά, στην έδρα του Δήμου την Ιερισσό, στην έδρα του Δήμου όπου μετά τα επεισόδια που έγιναν στο παρελθόν σε βάρος του απερχόμενου Δημάρχου, Χρήστου Πάχτα, και της απερχόμενης πλειοψηφίας δεν έγινε καμία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Πάχτας θα επιστρέψει στην έδρα του Δήμου Αριστοτέλη μετά από 2,5 περίπου χρόνια με την ιδιότητα, αυτή τη φορά, του επικεφαλής της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά τα αισθήματα που τρέφουν οι Ιερισσιώτες γι' αυτόν ...οι πληροφορίες λένε πως θα παραβρεθεί στην τελετή ορκωμοσίας και ορθά θα πράξει! Πέραν τούτου... και τους φόβους που εκφράζονται, απ' όλες τις πλευρές, για την υποδοχή του στην Ιερισσό το ζήτημα είναι ποιος θα κερδίσει στο επίπεδο του πολιτικού πολιτισμού!

Όμορφή μου πόλη ...

Ο νέος Ποινικός Κώδικας: Διάταξη σωσίβιο για τη Χρυσή Αυγή και για τους κλέφτες…

Το Σχέδιο του νέου …αναμορφωμένου Ποινικού κώδικα περιλαμβάνει και διατάξεις …εξόφλησης πολιτικών γραμματίων: «αναμορφωμένες» στη βάση των άμεσων πολιτικών συμφερόντων της κυβερνητικής συμμορίας και των πολιτικών της παιχνιδιών…
Μια τέτοια διάταξη είναι η κάτωθι:
«Όποιος συγκροτεί ή εντάσσεται ως μέλος σε δομημένη και με διαρκή εγκληματική δράση ομάδα τριών ή περισσοτέρων προσώπων, που επιδιώκει την τέλεση περισσοτέρων κακουργημάτων για προσπορισμό οικονομικού οφέλους τιμωρείται με κάθειρξη ως δέκα έτη και χρηματική ποινή. Η μη διάπραξη οποιουδήποτε από τα σχεδιαζόμενα εγκλήματα συνεπάγεται την επιβολή μειωμένης ποινής».

Ορκωμοσία Δημάρχου Σιθωνίας και των Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων

Μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Σιθωνίας Ιωάννη Τζίτζιου και των Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων. 

Ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος συνεχάρη για την εκλογή τους, όλους τους δημοτικούς και τοπικούς Συμβούλους όλων των δημοτικών παρατάξεων και ευχήθηκε καλή δουλειά και καλή συνεργασία.

Κάλεσμα για κοινή πορεία των κοινωνικών κινημάτων στη ΔΕΘ (Σαβ. 6/9/2014)

Όλοι εμείς που, εδώ και χρόνια, αγωνιζόμαστε ενάντια στις καταστροφικές εξορύξεις στη Χαλκιδική, διεκδικώντας το δικαίωμα στη ζωή, την αξιοπρέπεια και την ελευθερία, καλούμε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, νέο, αγωνιζόμενο πολίτη να διεκδικήσουμε μαζί ένα καλύτερο αύριο και δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης, συντροφικότητας και αγώνα.
Στα χρόνια των μνημονίων, της λιτότητας, του ξεπουλήματος, της καταστολής, της άθλιας προπαγάνδας, των εκπτώσεων στη δημοκρατία και της συντεταγμένης επίθεσης σε ανθρώπινα, πολιτικά, εργασιακά και ατομικά δικαιώματα, την απάντηση θα δώσουν τα κοινωνικά κινήματα και οι δομές αλληλεγγύης.

Με 8 μονάδες διαφορά προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ. Μεγάλη πτώση της ΝΔ

Περισσότερα για τη μέτρηση ΕΔΩ

Καταφύγιο Αστράκας

Οι κρατικοί τυμβωρύχοι