Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2014

Ζερβουδάκης - Γεωργατζή στη Βουρβουρού (16 Αυγούστου)

Σημεία προπώλησης εισιτηρίων Συναυλίας :

Πρόγραμμα 10ημέρου αγώνα στις Σκουριές (22-31 Αυγούστου)

Το πρόγραμμα:

Συναυλία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού


14 Αυγούστου 1954: Απόψε, που σκοτώνουν τον Πλουμπίδη…

Του Νίκου Μπογιόπουλου - "Ημεροδρόμος"
Φορούσε μαύρο κοστούμι και άσπρο πουκάμισο. Ηταν ντυμένος λες και πήγαινε σε γιορτή. Γύρω στις 5 το πρωί, πριν ακόμα ξημερώσει, κατεβαίνει από το αυτοκίνητο. Ο τόπος που είχε επιλεγεί ήταν η Αγία Μαρίνα, στο Δαφνί. Περνώντας δίπλα από τους δημοσιογράφους, δεμένος ακόμα με τις χειροπέδες, κοντοστέκεται. Τους χαιρετά.

«Γεια σας παιδιά. Μπράβο, όλο νιάτα βλέπω μπροστά μου. Σας εύχομαι καλή σταδιοδρομία, να “στε πάντα καλά. Βλέπετε εγώ σε λίγο φεύγω με ψεύτικες και άδικες κατηγορίες. Το Κόμμα μου, το ξέρω, θα βρει την αλήθεια και θα με δικαιώσει».
Λίγες ώρες αργότερα, οι εφημερίδες φέρνουν στην Αθήνα την είδηση: «Εξετελέσθη ζητωκραυγάζων υπέρ του ΚΚΕ, αντιμετώπισε με απόλυτον ψυχραιμίαν τας σφαίρας του αποσπάσματος (…) δεν εδέχθη ούτε να κοινωνήση, ούτε να του δέσουν τους οφθαλμούς του»…
Ηταν 14 Αυγούστου 1954. Πριν από ακριβώς 60 χρόνια. Ο Νίκος Πλουμπίδης, ο φλογερός επαναστάτης, ο αλύγιστος κομμουνιστής, ο «κόκκινος δάσκαλος», ο διανοούμενος του λόγου και της πράξης, πέφτει νεκρός. Δολοφονημένος από το εκτελεστικό απόσπασμα της αμερικανοκρατίας και της ντόπιας πλουτοκρατίας.

Ευθύμης Καρανάσιος: Σημαντική οικονομική ανάσα στο νοσοκομείο Χαλκιδικής.

Με θετικό πρόσημο κατέληξαν οι επίμονες προσπάθειες εξεύρεσης οικονομικών πόρων που κατέβαλαν συντονισμένα και μεθοδικά, ο βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευθύμης Καρανάσιος, ο Διοικητής του Γ. Νοσοκομείου της Χαλκιδικής δρ. Γιάννης Μπισχινιώτης και τα επιτελεία τους.
Στόχος των δύο παραγόντων είναι η καλυτέρευση της λειτουργίας του νοσηλευτικού ιδρύματος με άμεσο αποτέλεσμα τις βέλτιστες παρεχόμενες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας, σε όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους της Χαλκιδικής είτε μονίμους, είτε επισκέπτες και επιπλέον η οικονομική στήριξη τόσο του ιδρύματος, όσο και των σχηματισμών υγείας του νομού(Κ.Υ. –Αγροτικά Ιατρεία κλπ).