Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014

Συγκέντρωση ιατροφαρμακευτικού υλικού για τη Γάζα

Ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Δήμου Καλλικράτειας, συμμετέχει στην πρωτοβουλία του ραδ. Σταθμού "κόκκινο", για την συλλογή του αναγκαίου ιατροφαρμακευτικού υλικού, που θα αποσταλεί μέσω του κοινωνικού ιατρείου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης στην εμπόλεμη Γάζα.
Η συλλογή των φαρμάκων ξεκινά το Σάββατο 26/07/2014 μέχρι την Τετάρτη 30/07/2014, στο γραφείο του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών, (Κοττάκου 40) τηλ 2399023986, στις ώρες 10,00π.μ.- 3,00μ.μ. και από 6,00μ.μ.- 10,00μ.μ.
Τα υλικά που χρειάζονται, είναι: Οροί- Γάζες-Ράμματα-Χειρουργικά γάντια-Παυσίπονα-και Αντιβιώσεις παντός είδους (με ημερομηνία λήξης μέχρι το τέλος του 2015)

Χαλκιδική και ...δεν έχουν ακόμα απογραφεί

Η λίστα με τα 133 νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που δεν έχουν ακόμα απογραφεί στην ενιαία αρχή πληρωμών. Σε αυτές περιλαμβάνονται 51 αναπτυξιακές εταιρείες, 16 επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης και 66 λοιπές επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με τον ΥΠΕΣ έχουν απογραφεί όλα τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και 560 νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου. Αναφέρθηκε ότι το μεγάλο πρόβλημα έχει σαφώς εντοπιστεί στις αναπτυξιακές εταιρείες λόγω του ότι αυτές δε χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά από το ΕΣΠΑ. Παρόλα αυτά επειδή πάνω από το 50% των μετοχών τους ελέγχεται από τους δήμους πρέπει να ενταχθούν στην ενιαία αρχή πληρωμών του Δημοσίου.

"Σαχάρα" Ν.Καλλικράτειας

Στις 13 Ιουλίου 2014 (11πμ) πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ν.Καλλικράτειας Δήμου Ν.Προποντίδος Χαλκιδικής συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής Ν.Ηράκλειας-Ν.Καλλικράτειας μετά από πρόκληση 5 Περιβαλλοντικών Οργανώσεων (Καλλιστώ, Μεσόγειος SOS, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Δράση για την Άγρια Ζωή και Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης) και 3 τοπικών Συλλόγων (Ενεργοί πολίτες Ν.Καλλικράτειας, Σύλλογος Καλλιθέα Ν.Ηράκλειας και η Περιβαλλοντική Ομάδα «Σαχάρα»).

ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΛΟΣΥΝΗ

Θα θυμούνται οι παλιοί το τραγούδι επιτυχία της δεκαετίας του 70’ «Τούμπου Ζα», σατυρικό, αλλά ταίριαζε γάντι ΤΟΤΕ και ΤΩΡΑ στην Ελλάδα του 2014, μια και οι «αρχηγοί και οι σκύλοι» που τρέχουν ξοπίσω τους, υπάρχουν και σήμερα, όπως υπάρχει και η σχετική «μπόχα»……
Η σημερινή μπόχα βέβαια, είναι πολύ χειρότερη εκείνης των περασμένων δεκαετιών μόνο που ο κοσμάκης δεν την αντιλαμβάνεται, η, την έχει συνηθίσει.. Στην Ελλάς του 2014, ΣΙΓΟΥΡΑ δεν έχει καλοσύνη από τα μεγάλα κεφάλια προς όλους εμάς τους μικρούς που ψηφίζουμε (αντί να κόβουμε) τα μεγάλα κεφάλια, και τα καθίζουμε στο σβέρκο μας για να μας βασανίζουν, να μας κοροϊδεύουν (το να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω λάδι το ξέρετε;) να μας εξοντώνουν.

Διεθνής Συνεργασία του Δήμου Σιθωνίας


  Ο Δήμος Σιθωνίας, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τον διεθνή μη κερδοσκοπικό τουριστικό οργανισμό Travel Foundation, μέλη του οποίου είναι οι μεγαλύτεροι Tour operators, θα διοργανώσει καθαρισμό ακτής και βυθού στην παραλία της Νικήτης την Δευτέρα 28 Ιουλίου στις 9.00 το πρωί.
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν εθελοντικές ομάδες, δύτες, πολιτιστικοί σύλλογοι, πολίτες και μαθητές, ενώ αιωροπτεριστής θα επιτηρεί τη δράση από αέρος.
Για πρώτη φορά ένας Δήμος συμμετέχει στις δράσεις του Travel Foundation, στόχος του οποίου είναι η καθιέρωση ενός βιώσιμου τουριστικού μοντέλου με σεβασμό προς το περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες.
Το θέμα της φετινής δράσης, με τον ΕΟΤ να αποτελεί τον επίσημο χορηγό για την Ελλάδα, είναι ο καθαρισμός παραλιών σε όλο τον κόσμο, με τίτλο Big Holiday Beach Clean Up, που ως στόχο έχει την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των επαγγελματιών και του κοινού σχετικά με την προστασία των ακτών.

ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Του Θανάση Καρτερού
Ουφ! Ήρθε η καρδιά των ευαίσθητων νοικοκυραίων στη θέση της. Το ΠΑΣΟΚ απέδειξε ότι δεν έχει στρατηγικές αμφιταλαντεύσεις, σήκωσε το βάρος των μνημονίων και έτσι θα πορευτεί και στο μέλλον. Αυτή η διαβεβαίωση Βενιζέλου στον Σαμαρά κατά τη χτεσινή συνάντησή τους, και η διαρροή της στον Τύπο, ήταν βάλσαμο για τις ψυχές όσων καρδιοχτύπησαν τον τελευταίο καιρό. Για όσους αγχώθηκαν μήπως δεν προκάνει η κυβέρνηση να τελειώσει με τα προαπαιτούμενα και την πλήρη εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων.

Πολύγυρος 30/7: Διαχρονικό ταξίδι στη μελωδία