Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ, 23 - 31 Ιουλίου στο "Μύλο" ΙΕΡΙΣΣΟΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟ ΤΟΥ 1932

Άκανθος – Ερισσός - Ιερισσός. Mια συνέχεια στο χρόνο, μια ιστορική πορεία σημαδεμένη από δράσεις και γεγονότα που κάνουν γνωστή την ύπαρξή της από την εποχή της αρχαίας Ελλάδας ως τη μ.Χ. εποχή και από την νεότερη Ελληνική ιστορία ως σήμερα.
Υπάρχουν όμως και γεγονότα καθοριστικά, όπως ο σεισμός του 1932. Μια φυσική καταστροφή που ανέτρεψε τη μέχρι τότε ζωή των κατοίκων αφήνοντας πίσω της πληγές, πικρές μνήμες και νοσταλγία για τους παλιότερους και έγινε σημείο αναφοράς χωρίζοντας τη σύγχρονη εποχή σε προ και μετά σεισμού.
Η Ιερισσός προ του σεισμού του 1932, το “παλιό χωριό” όπως καθιερώθηκε στο λεξιλόγιο των ντόπιων, εκτείνονταν όπως και η αρχαία Άκανθος στον παρακείμενο λόφο.
Η έκθεση με φωτογραφίες του “παλιού χωριού”, τόσο από τα σπίτια του, όσο και από στιγμιότυπα της κοινωνικής ζωής των κατοίκων του, έρχεται να ανασύρει αναμνήσεις που το κρατούν ζωντανό στο μυαλό και την καρδιά των ανθρώπων που το έζησαν.

Στο Porto Carras Grand Resort η διοργάνωση του Κυπέλλου Βορείου Αιγαίου

Ήταν το 1978 όταν για πρώτη φορά στο θρυλικό συγκρότημα Porto Carras Grand Resort της πανέμορφης Χαλκιδικής, διοργανώθηκε το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, με τον τότε ιδιοκτήτη Γιάννη Καρρά να συμμετέχει σε αυτό. Έκτοτε ο θεσμός καθιερώθηκε λαμβάνοντας παγκόσμιες διαστάσεις και στις άρτιες εγκαταστάσεις του Πόρτο Καρράς διοργανώθηκαν το 1986 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης Γυναικών, το 1987 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης Νέων και το 1991 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Guarter Ton. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Πόρτο Καρράς από το 1995 έχει ιδρύσει τον δικό του Ναυτικό Όμιλο, όπου με επιτυχία κάθε χρόνο στις εγκαταστάσεις του διοργανώνει το Κύπελλο Αγωνιστικής Ιστιοπλοΐας Νέων.

Δημοπρατείται στις 5 Αυγούστου 2014 το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κτηρίου του Δημοτικού Σχολείου Παλαιοχωρίου.

Ο Δήμος Αριστοτέλη έχει διακηρύξει ανοιχτή δημοπρασία για την επιλογή αναδόχου για την κατασκευή του έργου: «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ - ΥΠΟΕΡΓΟ 4: ΕΡΓΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ», προϋπολογισμού δαπάνης 141.005,70€
Ο Διαγωνισμός θα γίνει στις 05/08/2014, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00π.μ., στα Γραφεία του Δήμου Αριστοτέλη στην Ιερισσό. Η σχετική περίληψη διακήρυξης της δημοπρασίας έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο (ΑΔΑ: 76Δ2ΩΨ2-Λ37).

Ανακοίνωση του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) του Δήμου Αριστοτέλη

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) του Δήμου Αριστοτέλη σας ενημερώνει για την απόφαση του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) να απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για σύναψη σύμβασης έργου για εκπαιδευτές στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης. 
Οι Εκπαιδευτές θα καταταχθούν με βάση το σύνολο των μορίων τους σε πίνακες ταξινομημένους ανά Περιφερειακή Ενότητα και Ειδικότητα/ Γνωστικό Αντικείμενο και θα επιλέγονται σύμφωνα με την κατάταξή τους , προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες που θα προκύψουν στους Δήμους της αντίστοιχης Περιφερειακής Ενότητας.

Συνάντηση του ΠΑΜΕ με τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι -στα πλαίσια παράστασης διαμαρτυρίας- συνάντηση αντιπροσωπείας της Γραμματείας Θεσσαλονίκης των Δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο με τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης.
Στη διάρκεια της συνάντησης η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ διαμαρτυρήθηκε και έθεσε το θέμα της αδικαιολόγητης και στοχευμένης πειθαρχικής δίωξης σε βάρος συναδέλφισσας υπαλλήλου της Πολεοδομίας Πολυγύρου από τον Δήμαρχο Πολυγύρου καθώς και τις ανοιχτές απειλές και απόπειρες εκφοβισμού από τον συγκεκριμένο Δήμαρχο ενάντια στους εργαζόμενους και τη συνδικαλιστική τους δράση.
Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης ζήτησε μικρή πίστωση χρόνου προκειμένου να τοποθετηθεί για την πειθαρχική δίωξη της υπαλλήλου της Πολεοδομίας Πολυγύρου.

Εισήγηση της Ιγγλέζη στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου σχετικά με το ν/σ του Υ.ΠΕ.Κ.Α με τίτλο "Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση - Βιώσιμη ανάπτυξη οικισμών - Ρυθμίσεις δασικής ναμοθεσίας"

Κύριοι συνάδελφοι, κύριε Υπουργέ, θα απαντήσω και εγώ σε κάποια από αυτά που είπε ο κ. Υπουργός μια και γνωρίζω πολύ καλά τα δασικά θέματα, αφού είναι η ειδικότητά μου αυτή ως Δασολόγος. Μπορεί να επιτρεπόταν η εκσκαφή για ανεύρεση θησαυρού όλα αυτά τα χρόνια στις δασικές εκτάσεις και το ξέρω πολύ καλά αυτό, αλλά ποτέ δεν επιτρεπόταν η ανέγερση πέντε αστέρων ξενοδοχείων.
Το νομοσχέδιο, λοιπόν, του ΥΠΕΚΑ με τον σχιζοφρενικό τίτλο «Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση – Βιώσιμη ανάπτυξη οικισμών – Ρυθμίσεις δασικής νομοθεσίας» καταστρατηγεί το Σύνταγμα και βάζει ταφόπλακα στις όποιες μέχρι τώρα προσπάθειες προστασίας και ορθολογικής διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος.

«Χρυσή» υπογραφή εν κρυπτώ καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις Σκουριές

Εν κρυπτώ επιχειρεί η κυβέρνηση να διευθετήσει τις εκκρεμότητες με την επένδυση στις Σκουριές Χαλκιδικής. Το κατήγγειλε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την πρώτη ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος για τα δάση. Σύμφωνα με την εισηγήτρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κατερίνα Ιγγλέζη, η κυβέρνηση βάζει την τελική υπογραφή σε σχέση με τη νομιμοποίηση της επένδυσης στη Χαλκιδική, ανάβοντας το «πράσινο φως» για την κατασκευή του εργοστασίου εξόρυξης χρυσού στην περιοχή.

Μετά το τέλος της γιορτής...

Τώρα που η μαγεία της γιορτής ξεπέρασε και τα σκιάχτρα πήραν την θέση τους στο χώρο θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά όσους βοήθησαν (καθένας με τον τρόπο του) ώστε να γίνει το «1ο Πανηγύρι Τέχνης» και συγκεκριμένα:

"Στοά" bar - Πολύγυρος


ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ Πρόγραμμα για ανέργους 18 έως 29 ετών

Η Επιταγή Επαγγελματικής Κατάρτισης αφορά ανέργους ηλικίας από 18 έως 29 ετών.
Είναι πρόγραμμα του ΟΑΕΔ και αναμένεται να προκηρυχθεί μέσα στον Ιούλιο που διανύουμε. 
 Θα επιλεχθούν 75.000 άνεργοι δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης γενικών ειδικοτήτων.
 Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιμόρφωση πάνω σε αντικείμενα που τους ενδιαφέρουν διάρκειας 80 ωρών και κατόπιν εργασία (πρακτική άσκηση) 5 μηνών. Ο εργοδότης μετά έχει τη δυνατότητα να κάνει πρόσληψη για ένα ακόμη έτος στον άνεργο ωφελούμενο, κατά το οποίο ο ΟΑΕΔ θα του πληρώνει τις εισφορές. 
 Το συνολικό επίδομα του προγράμματος για επιμόρφωση και πρακτική άσκηση θα
είναι: