Κυριακή, 20 Ιουλίου 2014

Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής Αστέριος Ν. Κατσαμούρης

Ο Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. Αστέριος Ν. Κατσαμούρης "έφυγε" ξαφνικά μετά από καρδιακό επεισόδιο το απόγευμα του Σαββάτου, 19/7/2014.
Η γενέτειρά του, Αρναία, θρηνεί το χαμό του. 
Η κηδεία του διακεκριμένου Αρναιώτη Επιστήμονα θα γίνει τη Δευτέρα στην Αρναία και στις 11:00 π.μ. 
O  Α. Κατσαμούρης τελείωσε το γυμνάσιο της Αρναίας Χαλκιδικής και τις προπτυχιακές σπουδές του τις τελείωσε στην ιατρική σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.
Ειδικεύτηκε στην Γενική Χειρουργική Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ» υπό τη διεύθυνση του ακαδημαϊκού καθηγητή Χειρουργικής Δημήτριου Λαζαρίδη. 

ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΚΩΠΤΙΚΑ

Σκεπτόμενος Πολίτης 
«Δεν μπορούμε να οδηγήσουμε τους ανθρώπους στο καλό, παρά μόνο στο σταθμό ή σε κάποιο άλλο μέρος. Το καλό είναι πέραν του χώρου των γεγονότων» (Λούντβιχ Βιτγκενστάιν)
----------------------------
«1. Όποιος θέλει να καταγγείλει το οποιοδήποτε έργο μπορεί να το κάνει με απλούστατο τρόπο. Να πάει τη στιγμή των εκσκαφών. Είτε πρόκειται για σπίτι, είτε για φάρμα, είτε για οτιδήποτε άλλο έργο, αν το φωτογραφίσετε με τις μπουλντόζες πριν ή κατά τη διάρκεια της θεμελίωσης, οι πάντες σχηματίζουν την εντύπωση καταστροφής του περιβάλλοντος. Άλλο να δείχνεις ένα σπίτι την ώρα της θεμελίωσης και γιαπί, άλλο τελειωμένο, βαμμένο και με έπιπλα.

Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Το καλοκαίρι στην Ελλάδα, ΗΤΑΝ κάποτε η καλύτερη εποχή. Μικροί και μεγάλοι ξεχυνόταν στις παραλίες και απολάμβαναν τα μπάνια τους μα πάνω απ’ όλα, τις ομορφιές της Ελλάδας, ομορφιές που ανεκαθεν τις ζήλευαν όλοι.
Δεν χρειαζόταν να πάει κάποιος μακριά αφού οι περισσότεροι είχαν τις παραλίες «δίπλα» στην πόρτα τους.
Όμορφα χρόνια, που έφυγαν και ΔΕΝ θα ξαναγυρίσουν ποτέ.
Όχι πως δεν υπάρχουν πλέον οι ομορφιές που προανέφερα…. Οι ομορφιές υπάρχουν, αλλά…..
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ, η και όσες είναι ακόμα, πολύ σύντομα θα περάσουν σε ξένα χέρια, γιατί το ξεπούλημα της Ελλάδας δεν έχει τελειωμό, και μαζί με αυτό της χώρας, είναι και το άλλο, των ανθρώπων οι οποίοι , το μεγαλύτερο ποσοστό τους κατάντησαν ΔΟΥΛΟΙ στα σκλαβοπάζαρα της Ευρώπης. Αυτοί, τα παιδια τους, τα παιδια των παιδιών τους κλπ.

Κύπρος 1974-2014 - Σαράντα χρόνια κατοχής