Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2014

Ψήφισμα για την κατάργηση του Πεδίου Βολής Κρανέας Ελασσόνας [video]

Την 3η Ιουλίου 2014 θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίο Βολής Κρανέας Ελασσόνας μια από τις μεγαλύτερες ασκήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας με την κωδική ονομασία «ΚΑΜΠΕΡΟΣ 2014».

Στην άσκηση αυτή θα χρησιμοποιηθούν αληθινά πυρά. Χιλιάδες βλήματα θα πλήξουν την περιοχή μας με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ποιότητα ζωής κατοίκων πολυπληθών χωριών.
Το Πεδίο Βολής Κρανέας ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1968 με απόφαση της τότε χουντικής κυβέρνησης, και ενώ σχεδόν όλες οι αποφάσεις του ειδεχθούς καθεστώτος έχουν αναιρεθεί, το Πεδίο Βολής παραμένει ανέγγιχτο, ως σύμβολο παρακμής και μαρασμού.

Αριστερή βία κατά του Νίκου Μαραντζίδη

Είναι εξοργιστικό και τόσο επαναλαμβανόμενο που έχει γίνει σύμπτωμα. Άλλη μία τραμπούκικη επίθεση σε κάποιον που έχει διαφορετικές ιδέες από τις δικές τους. Αυτήν τη φορά στον Νίκο Μαραντζίδη. Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τρεις νεαροί, με την καθοδήγηση κάποιου μεγαλύτερου κατευθύνθηκαν εναντίον του ενώ έπινε τον καφέ του σε κεντρικό καφέ της Καμάρας, για να του ζητήσουν το λόγο γιατί γράφει κατά της αριστεράς. Καταλάβατε; Η αριστερά είναι υπεράνω κριτικής στον δημοκρατικό κόσμο των αυτόκλητων προστατών του λαού. Δεν έχει δικαίωμα ο Μαραντζίδης να γράφει τις απόψεις του εναντίον οποιουδήποτε αυτοί δεν εγκρίνουν. Είναι η αντίληψή τους περί Δημοκρατίας, Ελευθερίας του λόγου και της σκέψης.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ

Ο λαός έλεγε παλιά ένα γνωμικό, «και που να πιάσουν οι ζεστες»…
Δε θα το αναλύσω, ξέρουμε όλοι σε ποιες περιπτώσεις το ταίριαζαν τότε, αλλά και σήμερα, μόνο που στην περίπτωση των δηλώσεων κυβερνητικού βουλευτή,  σίγουρα δεν ταιριάζει, όπως δεν ταιριάζουν και τα άλλα, τα «σύγχρονα», περί «ληγμένων, αλσχαιμερ, τυρόπιτας γωνίας στον εγκέφαλο, κλπ».
Τι είπε το άτομο;
«Το ρεύμα ΔΕΝ είναι κοινωνικό αγαθό, διότι θα μπορούσαμε να ζήσουμε και με γκαζόλαμπες. Κοινωνικό αγαθό είναι μόνο το νερό».

Βουλευτές, ζητούν την αύξηση των δόσεων για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και ο  Ευθύμης Καρανάσιος της Χαλκιδικής, κατέθεσαν Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας. Ζητούν την αύξηση των μηνιαίων δόσεων σε 100 για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία.
Η Ερώτηση:
Σύμφωνα με τελευταία δημοσιεύματα, το ύψος των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο αυξάνει δραματικά και επικίνδυνα, αγγίζοντας στις 31 Μαΐου του 2014 το ποσό των 66,4 δισ. ευρώ. Τα «κόκκινα» δάνεια έφτασαν στο ποσό των 77 δισ. ευρώ ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία φτάνουν στο ποσό των 15,5 δισ. ευρώ. 

Βράσταμα - Ένας χρόνος... "Έτσι & αλλιώς"


"ΣΑΧΑΡΑ" ...ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ/ΠΟΛΙΤΕΣ

Τελευταία μίλησαν (καταγγέλλοντας) οι γνωστές (πέντε) Περιβαλλοντικές Οργανώσεις για την παραλία της "Σαχάρας" στην Ν.Καλλικράτεια-Ν.Ηράκλεια του Δήμου Ν.Προποντίδος. Από εδώ και πέρα θα μιλήσουν και οι πολίτες και οι κάτοικοι της περιοχής. Θα ακουστούν οι απόψεις τους για τα "μεγαλόπνοα" αναπτυξιακά σχέδια αλλά και για τις ασφυκτικές συνθήκες που διαμορφώνονται στην περιοχή αυτή (βλ. εικόνα). Ήρθε η ώρα να μιλήσουν οι κάτοικοι και οι πολίτες για την ρύπανση και τις οχλήσεις που παρατηρούνται στην περιοχή και την αδιαφορία των αρμοδίων. Επίσης να εκφραστούν για το πως νοιώθουν ως "πολίτες" δεύτερης κατηγορίας, αφού οι κάτοικοι των παραθεριστικών οικισμών δεν ερωτώνται και γι' αυτούς αποφασίζουν οι άλλοι! (ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ)

ΤΟΥ ΓΑΪΔΟΥΡ ΚΑΒΑΛΗΣΕ ΤΟΥΝ ΤΑΜΗΛΟΥ

6ο Φεστιβάλ Πολυγύρου - Καλοκαίρι 2014 - Το πρόγραμμα

3o Party νεολαίας Αγίου Προδρόμου


Από αύριο ξεκινά η διανομή, από τα ΚΕΠ, των Δελτίων των κληρωθέντων για το Πρόγραμμα Δωρεάν Παροχής εισιτηρίων θεάτρου

Από αύριο Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014 ξεκινά η διανομή από τα ΚΕΠ των Δελτίων των κληρωθέντων για το Πρόγραμμα Δωρεάν Παροχής εισιτηρίων θεάτρου και των υπολοίπων Προγραμμάτων Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ 2014
Από αύριο Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014 ξεκινά η διανομή από τα ΚΕΠ των ατομικών δελτίων των κληρωθέντων για τη συμμετοχή στα Προγράμματα της Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ 2014.
Πρόκειται για το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για 115.000 άτομα (συνταξιούχους και ασφαλισμένους του Ο.Γ.Α, και προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους), διάρκειας έως 3 Μαΐου 2015, το Πρόγραμμα Ιαματικού Τουρισμού για 15.000 συνταξιούχους του ΟΓΑ, διάρκειας έως 31 Δεκεμβρίου 2014, το Εκδρομικό Πρόγραμμα (3ήμερων, 2ήμερων, μονοήμερων εκδρομών) για 50.000 δικαιούχους, διάρκειας έως 3 Μαΐου 2015, το Πρόγραμμα Δωρεάν Παροχής εισιτηρίων θεάτρου για 93.000 δικαιούχους, διάρκειας έως 31 Μαΐου 2015, και το Πρόγραμμα Δωρεάν Παροχής Βιβλίων για 200.000 άτομα, διάρκειας έως 31 Δεκεμβρίου 2014.

ΤΑΜΗΛΟΣ...


3o Party νεολαίας Αγίου Προδρόμου


ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΟΣΜΕ...


Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα κατά την επίσκεψή του στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό (Α.Η.Σ.) και το ορυχείο Αμυνταίου

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας. Η σημερινή μας επίσκεψη στη μονάδα σας και στο Νομό της Φλώρινας δεν είναι συμβολική, αλλά ουσιαστική. Διότι, βρισκόμαστε μπροστά στην τελευταία πράξη του δράματος. Βρισκόμαστε μπροστά στην ολοκλήρωση ενός προμελετημένου εγκλήματος απέναντι στη χώρα, τον εθνικό πλούτο και στις δυνατότητες αυτής της χώρας να μπορέσει να ορθοποδήσει μετά από αυτήν την πρωτοφανή κρίση που περνάμε αυτά τα τελευταία 4 χρόνια. 

Παρασκευή 4/7 : Στην υψηλή κατηγορία κινδύνου πυρκαγιάς η Χαλκιδική


ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Όχι στην διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ !

Όχι στην διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ - Ρεύμα φθηνό για τους εργαζόμενους και τον λαό !
 ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ!
 ΡΕΥΜΑ ΦΤΗΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ
 ΚΑΤΩ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
 Το νομοσχέδιο διάλυσης και ξεπουλήματος της ΔΕΗ αποτελεί ένα ακόμα έγκλημα της άθλιας συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Παρά το ότι αποτελεί θλιβερή μειοψηφία μέσα στο λαό, επιχειρεί κατακαλόκαιρο και με ένα ακόμα πραξικόπημα στα θερινά τμήματα,  να ολοκληρώσει την πορεία  που ξεκίνησε με την «απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας», το πούλημα μέσω του χρηματιστήριου του 49% της ΔΕΗ, την παράδοση του 17%  στο ΤΑΙΠΕΔ, το ξεπούλημα των δικτύων (ΑΔΜΗΕ)  και τώρα την διάσπαση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ, με το νομοσχέδιο για την λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ».

"Το όνειρο του κόκκινου μυρμηγκιού" - Κυριακή 6/7, 21.00


Πρότυπο Κέντρο Παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου