Σάββατο, 28 Ιουνίου 2014

Το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ

2ο Festival Γαλάτιστας

Το 2ο Festival Γαλάτιστας θα πραγματοποιηθεί στις 8,9 και 10 Αυγούστου από τους συλλόγους Νεολαίας Γαλάτιστας, ΑΟ Γαλάτιστας και ΑΣ Ανθεμούς

Ερώτηση για τις μεταγραφές των φοιτητών

Την ισχύ των μεταγραφών και για τους εισακτέους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των προηγούμενων ετών, ζητούν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας από τον Υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή την οποία συνυπέγραψε ο βουλευτής Χαλκιδικής  Ευθύμης Καρανάσιος.
Το κείμενο της ερώτησης:
Κύριε Υπουργέ,
Στο άρθρο 53 του ν 4264/2014 δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς θέσης εισαγωγής των πολυτέκνων, τριτέκνων και ειδικών κατηγοριών σε αντίστοιχη σχολή ή τμήμα Πανεπιστημίου ή ΑΕΙ, ανεξάρτητα από εισοδηματικά κριτήρια.

Θεσσαλονίκη: Το πρόγραμμα του 17ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης

130 συλλογικότητες, 33 εργαστήρια, 23 μουσικά σχήματα, 14 προβολές, 9 θεατρικές παραστάσεις και δρώμενα, 8 παραστάσεις στον παιδότοπο, 7 ομαδικές φωτογραφικές εκθέσεις, 5 θεματικοί χώροι, 3 βιωματικά εργαστήρια, 2 παραστάσεις χορού, μία μεγάλη γιορτή: το 17ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ.
Αν οι αριθμοί αυτοί έχουν κάποια σημασία, είναι γιατί συμβολίζουν αυτό το όλο και μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας που τοποθετείται με σαφήνεια από αυτή την πλευρά: από την πλευρά της αλληλεγγύης και της αντίστασης, από την πλευρά των φτωχών, των μεταναστών, των καταπιεσμένων.
Μεγαλύτερη όμως σημασία έχει για εμάς το περιεχόμενο κάθε μιας από τις παραπάνω συμμετοχές. Ξεκινώντας από το πρόγραμμα των εργαστηρίων και των συνελεύσεων, ανάμεσα στις 33 εκδηλώσεις θα ξεχωρίσουμε την κεντρική διεθνιστική εκδήλωση του Σαββάτου, όπου οι ομιλητές και οι ομιλήτριες από την Ουκρανία, την Βοσνία και την Τουρκία θα μεταφέρουν μία εικόνα από όσα μεγάλα γίνονται εκεί, από τα κινήματα αντίστασης και τις εξεγέρσεις της κοινωνίας, ως την κρατική καταστολή και την απειλή του φασισμού.

Μαραθούσα - Πολιτική εκδήλωση τιμής και μνήμης των αγωνιστών της ελευθερίας

Η Κ.Ο. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ του ΚΚΕ σας προσκαλεί σε πολιτική εκδήλωση τιμής και μνήμης των αγωνιστών της ελευθερίας και των θυμάτων του Αντιφασιστικού Απελευθερωτικού αγώνα της Πατρίδας μας.
Μαραθούσα 29 Ιουνίου 2014 10:30 π.μ.

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αριστοτέλη: "Ρωγμές σε σπίτια της Στρατονίκης, στους δρόμους και σε χώρους μαζικής συνάθροισης"

Κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον Ζιώγα Γιάννη, Περιφερειακό Σύμβουλο στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, επισκέφτηκε το χωριό της Σρατονίκης την Τετάρτη 25/6/2014.
Κατά την επίσκεψη διαπιστώθηκε ότι από τις εργασίες της εταιρείας Ελλ. Χρυσός κάτω από τον οικισμό που περιλαμβάνουν τουλάχιστον τρεις εκρήξεις ημερησίως έχουν προκληθεί ρωγμές σε σπίτια, στους δρόμους και σε χώρους μαζικής συνάθροισης (σχολείο, εκκλησία).