Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014

Το μυστικό των Κινέζων

Κοιτάξτε σε ποιους έχουμε αναθέσει τη διαχείριση αυτής της έρμης χώρας!!

Αυτοί οι άνθρωποι, δεν είναι άσχετοι, είναι άκρως επικίνδυνοι. 
Υποβάλλω τη φορολογική μου δήλωση, άνεργος ων, με εισόδημα για το 2013, 350 Ευρώ. Προσοχή, δεν πρόκειται για παράδειγμα, αλλά για πραγματικότητα. Προσθέτω αποδείξεις για περίπου 90 Ευρώ και 60 Ευρώ ιατρικά και ποιο νομίζετε ότι είναι το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης; Ε λοιπόν, οφείλω 145 Ευρώ φόρο!!! Σημειώνω, πως φιλοξενούμαι στο σπίτι των γονιών μου, ενώ θα μπορούσα το ίδιο καλά να μένω κάτω από μια γέφυρα. 

ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ...


"Μαρέλια" στον Πολύγυρο - Βραδιά Ελληνικής μπύρας


Δήμος Ν. Προποντίδας: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Πλατείας

Επενδύσεις με κάθε - αλλά όχι για τον “επενδυτή” - κόστος!

Με αφορμή τις ερωτήσεις προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Κ. Αρσένη θα θέλαμε να σημειώσουμε και να υπενθυμίσουμε τα εξής:
Η κατασκευή συνδετήριας στοάς Μάντεμ Λάκκου-Ολυμπιάδας, μήκους 8.800 μ., που κατασκευάζει η Ελληνικός Χρυσός διαπερνά και αποστραγγίζει το Στρατωνικό όρος, που ανήκει στο δίκτυο ΝΑΤURA 2000. Η ευρωπαϊκή νομοθεσία και η νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, έχουν δημιουργήσει ένα εξαιρετικά αυστηρό καθεστώς προστασίας για τις υπό καθεστώς προστασίας περιοχές, που πρέπει να τηρείται απαρεγκλίτως από τα κράτη μέλη (διοικήσεις και δικαστήρια).
Στην περίπτωση των εξορυκτικών δραστηριοτήτων της Ελληνικός Χρυσός στη Β.Α. Χαλκιδική, η προβλεπόμενη από το ευρωπαϊκό δίκαιο διαδικασία δεν τηρήθηκε από το ΥΠΕΚΑ, γεγονός που καθιστά την αδειοδότηση παράνομη.

Πωλείται το Πόρτο Καρράς

Σε διαπραγματεύσεις για την πώληση της Ξενοδοχειακής μονάδας Πόρτο Καρράς στο Μαρμαρά Χαλκιδικής βρίσκεται ο όμιλος της Τεχνικής Ολυμπιακής.
Σύμφωνα με πληροφορίες ενδιαφέρον για την εξαγορά του Ξενοδοχείου έχει εκδηλώσει κορυφαίος διεθνής επενδυτικός όμιλος του real estate με ισχυρή παρουσία σε ξενοδοχειακά projects παγκοσμίως.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αντικείμενο της διαπραγμάτευσης είναι το σύνολο της εταιρίας και όχι μόνο αυτό καθαυτό το Ξενοδοχείο δεδομένου ότι υπάρχει άδεια για την ανέγερση εξοχικών κατοικιών άνω των 150.000 τετραγωνικών μέτρων.

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ: «Οχι» στο ξεπούλημα του «φιλέτου» των αγροτικών φυλακών Κασσάνδρας

Αντίθετη με την εμπορευματοποίηση και το ξεπούλημα μέσω του ΤΑΙΠΕΔ 900 και πλέον στρεμμάτων δημόσιας γης από τις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας, καθώς και 21 στρεμμάτων στην παραλία της Νέας Φώκαιας, είναι η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κασσάνδρας Χαλκιδικής και καλεί το λαό να παλέψει ενάντια στην παράδοση δημόσιας και δημοτικής γης στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Θυμίζουμε ότι στο τέλος του Μάη, με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων, μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ μια σειρά «φιλέτα» γης. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και δύο γεωτεμάχια του υπουργείου Δικαιοσύνης, στη θέση «Μετόχι Σταυρονικήτα» στην περιοχή Σάνη της Χαλκιδικής, όπου και ανήκει το αγρόκτημα του Αγροτικού Σωφρονιστικού Καταστήματος Κασσάνδρας. Η πρώτη μεταβιβαζόμενη έκταση είναι περίπου 643 στρέμματα, ενώ η δεύτερη είναι 271 στρέμματα. Από τις δύο εκτάσεις εξαιρούνται οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Ειδικού Κέντρου Θεραπείας Ουσιοεξαρτωμένων Κρατουμένων Βόρειας Ελλάδας (ΕΚΘΟΚ) και οι κτιριακές εγκαταστάσεις των αγροτικών φυλακών Κασσάνδρας.

ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ...


Χαρτόπουλος και Κούτρης έκλεισαν στον Α.Ο.Πολυγύρου

Ο Αθλητικός Όμιλος Πολυγύρου συνεχίζει την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας και ανακοινώνει την απόκτηση των Δημήτρη Χαρτόπουλου και του Ερρίκου Κούρτη.
Ο Δημήτρης Χαρτόπουλος την προηγούμενη σαιζόν αγωνίστηκε στη Νεάπολη. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στις εξής ομάδες: ΑΟ Καλαμπακας-Σπορτινγκ Τρίκαλων-Κομοτηνη-Δοξα Δρυμου-Δόξα Πεύκων-Τρiανδρια-Ζεφυρος-ΠΚ Νεαπολης. Αγωνίζεται στη θέση 1.

Θεατρική παράσταση στα Σανά


Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την ιδιωτικοποίηση εκτάσεων των αγροτικών φυλακών Κασσάνδρας

Ερώτηση
Προς: Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων & Υπουργείο Οικονομικών
Θέμα: Ιδιωτικοποίηση εκτάσεων των αγροτικών φυλακών Κασσάνδρας
Σύμφωνα με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων (ΦΕΚ Β’ 1387/30-5-2014), 915.099,72 τ.μ, εκτάσεων ιδιοκτησίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εντός της Αγροτικής Φυλακής Κασσάνδρας τίθενται προς πώληση μέσω ΤΑΙΠΕΔ.
Οι εκτάσεις αυτές χρησιμοποιούνται από το 1930 από τους κρατούμενους για καλλιέργειες και ως βοσκότοποι, και είναι οι πλέον εύφορες της περιοχής.

Εκδήλωση στη Ν. Φώκαια

Από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Κασσάνδρας ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των Περιφεριακών Εκδηλώσεων και Καλοκαιρινών Πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Δήμου Κασσάνδρας, διοργανώνεται πολιτιστική εκδήλωση την 28 Ιουνίου 2014 παραμονή θρησκευτικής εορτής Αποστόλων Πέτρου και Παύλου η οποία θα περιλαμβάνει:
Το Σάββατο 28/6/2014
-ώρα 21:00 στο θεατράκι στην παραλία Ν.Φωκαίας (δίπλα στο μοτοσυκλετιστικό σύλλογο), Έκθεση Γλυπτών & Ζωγραφικής των παιδιών από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ηλικίας 5-12 ετών Ν.Φωκαίας και Καλλιθέας του Δήμου Κασσάνδρας.

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ –ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ

Το φροντιστήριο Μεταίχμιο διοργανώνει εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα την Επιλογή Σπουδών και Επαγγέλματος τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014 στις 18.30 μ.μ με προσκεκλημένο ομιλητή τον υποψήφιο Διδάκτωρ Α.Π.Θ. και συγγραφέα της σειράς οδηγών Σπουδών «ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ» κ. Χρήστο Ταουσάνη. Η εκδήλωση θα υλοποιηθεί στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στον Πολύγυρο. Οι μαθητές και οι γονείς τους θα ενημερωθούν για όλα τα στοιχεία που αφορούν στην εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι. για τις σπουδές και τα επαγγέλματα, για το Νέο Λύκειο, για όλες τις αλλαγές και τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ. Ο σύμβουλος σταδιοδρομίας θα αναφερθεί σε πλήθος θεμάτων και θα απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τις Σχολές και τα Επαγγέλματα που σχετίζονται με το κάθε τμήμα, τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές.

2ος Αριστοτέλειος Κολυμβητικός Διάπλους Ολυμπιάδα Χαλκιδικής – Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Ο πολιτιστικός σύλλογος Ολυμπιάδας "ΑΡΧΑΙΑ ΣΤΑΓΕΙΡΑ", με την υποστήριξη του Συλλόγου "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ" και του ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ-ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ, διοργανώνει Κολυμβητικό διάπλου στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΤΟΠΟΣ & ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Ο αγώνας που ανήκει στην κατηγορία OWS 1.1.1. "Κολύμβηση Μακρινών αποστάσεων", θα διεξαχθεί στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής του Δήμου Αριστοτέλη, την Κυριακή 29 Ιουνίου 2014.
ΕΚΚΙΝΗΣΗ
Την Κυριακή, ημέρα του αγώνα, το σημείο συγκέντρωσης θα είναι το εκκλησάκι της Αγίας Αναστασίας στην παραλία της Ολυμπιάδας. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:00 και οι αθλητές θα πρέπει να είναι παρόντες στο χώρο τουλάχιστον 45 λεπτά νωρίτερα, για να υπογράψουν τις υπεύθυνες δηλώσεις και να τους δοθούν οι αριθμοί συμμετοχής.

Για να μη γίνουν οι ψήφοι τους μαχαιριές!

Ανοιχτό κάλεσμα προς κάθε αντιφασίστρια & αντιφασίστα
Τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών, τόσο των αυτοδιοικητικών όσο και των ευρωεκλογών, δεν μπορούν παρά να ανησυχήσουν βαθιά τους αντιφασίστες, οργανωμένους και μη. Οι 26 περιφερειακοί σύμβουλοι της ναζιστικής χρυσής αυγής, το 16% του κασιδιάρη στον δήμο Αθηναίων και οι δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέγουν εκεί, αλλά και σε άλλους μεγάλους δήμους (δύο εκ των οποίων στη Θεσσαλονίκη), κυρίως όμως η τρίτη θέση στις ευρωεκλογές με ποσοστό 9,39% που αντιστοιχεί σε 536.910 ψήφους, 110.000 παραπάνω από τις εκλογές του 2012, οδηγούν αναπόφευκτα σε μια σειρά από δυσοίωνες διαπιστώσεις.

Το Porto Carras Grand Resort συμμετείχε στην εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο»

Το Porto Carras Grand Resort, το οποίο αποτελεί πρότυπο τουριστικό και οικολογικό προορισμό συμμετείχε στις 26 Ιουνίου 2014 στην εκστρατεία «ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ» του περιβαλλοντικού δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, το οποίο αφορά στην περιβαλλοντική διαχείριση ακτών σε όλη την Ελλάδα.
Στην εκστρατεία αυτή έλάβαν μέρος πάνω από 90 εθελοντές, μεταξύ των οποίων εργαζόμενοι και επισκέπτες του συγκροτήματος, αλλά και η τοπική κοινότητα της περιοχής του Νέου Μαρμαρά και των γύρω περιοχών.

"Γιώργος Σαμαράς : Ο παππούς του Γιώργαρου από την Αρναία"

Γιώργος Σαμαράς
Ο παππούς του Γιώργαρου (91 ετών) που έστειλε την Ελλάδα στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Πριν χρόνια όταν ο γιος του Γιάννης Σαμαράς έπαιζε με τα χρώματα του Παναθηναικού έλεγε "come on John".
Τώρα λέει "come on George".
Η χαρά του τώρα είναι διπλή.
Να χαίρεσαι τον εγγονό σου μπάρμπα - Γιώργη.

Ομιλία Αλέξη Τσίπρα σε εκδήλωση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Την απόφασή τους να μην περάσει -και σε κάθε περίπτωση να ακυρωθεί- το σχέδιο της κυβέρνησης Σαμαρά και Βενιζέλου για διάσπαση και εκποίηση της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού, να παραδοθεί σε ιδιώτες το κοινωνικό αγαθό της ενέργειας, διατράνωσαν όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση για τη “μικρή ΔΕΗ”: ΑΝ.ΕΛΛ., Οικολόγοι Πράσινοι, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Κοινωνική Συμφωνία, Κοινωνία Πρώτα, Αριστερή Προοπτική, Πράττω, Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα, ανεξάρτητοι βουλευτές, εκπρόσωποι σωματείων της ΔΕΗ, κοινωνικών φορέων και της Αυτοδιοίκησης. “Ανοιχτή” στον διάλογο δήλωσε και η ΔΗΜ.ΑΡ., η οποία δεν παρευρέθηκε στην πρώτη συνάντηση διαφωνώντας με την προετοιμασία της.

"Γεύσεις" στον Πολύγυρο