Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση για τη Χαλκιδική και ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, το Σάββατο 28 Ιουνίου


Παρέμβαση του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Χαλκιδικής Γιάννη Δριβελέγκα στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής των Ελλήνων σχετικά με την τροπολογία για τις μακροχρόνιες μισθώσεις

Παλαιόχωρα - 4η Συνάντηση Χορωδιών Παραδοσιακής Μουσικής

Την 4η Συνάντηση Χορωδιών Παραδοσιακής Μουσικής διοργανώνει ο Σύλλογος της Παράδοσης Πανζερβοχωρίων Χαλκιδικής το Σάββατο 28 Ιουνίου 2014, στις 8.30 μ.μ., στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Παλαιόχωρας.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν τέσσερις χορωδίες παραδοσιακής μουσικής (Ξάνθη, Ιερισσό, Μεγάλη Παναγία και η χορωδία του Συλλόγου της Παράδοσης Πανζερβοχωρίων Χαλκιδικής) και μετά την εμφάνιση τους θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι.
Στόχος της συνάντησης αποτελεί η προβολή και η προώθηση της τοπικής παράδοσης.

''1α Βαβδινά Xοροπατήματα''

Με στόχο την ανάδειξη των παραδόσεων και των εθίμων του τόπου η Ένωση Βαβδινών Θεσσαλονίκης και το χορευτικό τμήμα της διοργανώνει στο Βάβδο το δικό της Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορευτικών με θεμα ''1α Βαβδινά Xοροπατήματα'' και τίτλο «Σαν απόψι τέτοιαν ώρα»''.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Βάβδου με αφορμή τα εκατό χρόνια λειτουργίας του το Σάββατο 28 Ιουνίου 2014 στις 8.00 μ.μ..
Στο αντάμωμα θα λάβουν μέρος χορευτικά από τη Χαλκιδική και την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας όπως ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιστεράς, ο Σύλλογος Απανταχού Τενεδίων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικού «Η Βαλμάδα», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεοχωρούδας «ο Μέγας Αλέξανδρος», ο Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεταγγιτσίου «Νέα Άσσα», ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Ρωμιοσύνη», ο Παγχαλκιδικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης «Ο Αριστοτέλης».

Μουδανιά- Δημοτικές Εκδηλώσεις Πλατείας


Ν. Ρόδα: 5ο Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορευτικών "Οι Δρόμοι της Παράδοσης"


Θεσσαλονίκη - 5ο Φεστιβάλ εργατικών οργανώσεων ΚΚΕ-ΚΝΕ στις 26 και 27 Ιουνίου στο Γεντί Κουλέ

Με σύνθημα «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» θα πραγματοποιηθεί το 5ο Φεστιβάλ εργατικών οργανώσεων ΚΚΕ-ΚΝΕ στις 26 και 27 Ιουνίου στο Γεντί Κουλέ στη Θεσσαλονίκη.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ:
Πέμπτη 26 Ιουνίου 
Συζήτηση για τους μετανάστες «All workers united»
Συναυλία με το έντεχνο συγκρότημα «3 ΛΑΛΟΥΝ»
Αφιέρωμα στο εργατικό-λαϊκό τραγούδι
Λαϊκό Γλέντι
Παρασκευή 27 Ιουνίου

Εκδήλωση με αφορμή το νέο βιβλίο του Χρήστου Λάσκου, "Κρίση και αριστερή πολιτική"


Κατατέθηκε η τροπολογία για τις μακροχρόνιες μισθώσεις

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δριβελέγκας κατέθεσε αυτούσια την πρόταση-διεκδίκηση της ΠΕΔ-ΚΜ, ανοίγοντας το δρόμο για την αξιοποίηση των δημοτικών ακινήτων
Αντίστροφη μέτρηση από σήμερα για το φλέγον ζήτημα των δήμων της χώρας, το οποίο έχει σχέση με την αξιοποίηση των δημοτικών ακινήτων με μακροχρόνια μίσθωση. Με τροπολογία που κατέθεσε σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της Βουλής, και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Χαλκιδική, Γιάννης Δριβελέγκας (1501/187/24.6.14), το θέμα πήρε την άγουσα προς συζήτηση στο πρώτο θερινό τμήμα.

Πολύγυρος - Tiverious Παρασκευή 27/6


Σε σύσκεψη για το Νέο Ρυθμιστικό της Θεσσαλονίκης ο Ευθ. Καρανάσιος.

Ο βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας Ευθύμης Καρανάσιος, πήρε μέρος στη σημερινή (24/6/2014) σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, με αντικείμενο το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης στο οποίο εντάσσεται και η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής.
Ο βουλευτής κ. Καρανάσιος, κατέθεσε τις απόψεις του για το νέο ρυθμιστικό και τις αντιρρήσεις του για το σχεδιασμό που αναφέρεται στη βόρεια Χαλκιδική, στον Υπουργό κ. Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος προήδρευσε στη σύσκεψη.
Συμμετείχαν επίσης ο βουλευτής Χαλκιδικής κ. Γιάννης Δριβελέγκας και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Γιάννης Μίχος.

Περί Ρυθμιστικού Σχεδίου Θεσσαλονίκης, διαπλοκής εθελόδουλων και άλλων τινών

Ομάδα εργασίας για το επικαιροποιημένο ΡΣΘ στη ΒΑ Χαλκιδική.
Πολύς λόγος έχει γίνει για το νέο ρυθμιστικό σχέδιο Θεσσαλονίκης και Αττικής, του οποίου η ψήφισή του, αποτελεί «προαπαιτούμενο» της «εθνικής επαιτείας» ή «δόσης», όπως αναφέρουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Γιατί είναι όμως προαπαιτούμενο; Τι έχει να προσφέρει ένα ταπεινό Ρυθμιστικό Σχέδιο στους δανειστές μας και ιδιαίτερα στη ΒΑ Χαλκιδική;; 
Θεωρητικά η αξία του κάθε ρυθμιστικού (από πλευρά της περιφερειακής πολιτικής) έγκειται στο ότι είναι ένα ex ante εργαλείο ανάπτυξης και επενδύσεων. Ρυθμίζει χρήσεις γης για να γίνουν επενδύσεις, δουλειές δηλαδή, από τον πολύ κόσμο. Να αναπτυχθούν οι επιχειρήσεις, να ενταθεί η επιχειρηματικότητα, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να τεθεί σε λειτουργία ο τροχός της ανάπτυξης. Τούτο το ρυθμιστικό αποσκοπεί στο να κάνει το ίδιο, αλλά στοχευμένα, για συγκεκριμένες επιχειρήσεις, απορρυθμίζοντας όλες τις υπόλοιπες. Στην περίπτωση της Χαλκιδικής το σχέδιο νόμου επικυρώνει και χωροθετικά την μεταβίβαση της μεταλλευτικής περιοχής, έκτασης 317.000 στρεμμάτων γης (τη μισή έκταση του δήμου Αριστοτέλη) που έγινε με τον 3220/2004.

Το άξιζε...28/6 Απεργία Σωματείου Εργαζομένων στην "ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Α.Ε.Ε.Ε."

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η διοίκηση του Σωματείου είχε εδώ και καιρό προειδοποιήσει ότι οι εξελίξεις σχετικά με την αλλαγή στην διοίκηση της εταιρείας και η συμφωνία Franchise με τον Μαρινόπουλο δεν πρέπει να δημιουργήσουν ένα κλίμα ευφορίας και εφησυχασμού. Η εταιρεία εξακολουθώντας την ίδια πολιτική μόλις τρεις μήνες μετά προχώρησε σε κλείσιμο καταστημάτων και απολύσεις παρά τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν κατά την συνάντηση με την διοίκηση του Σωματείου. Οι συνάδελφοι που απολύθηκαν είναι αναγκαίοι για την λειτουργία των υπόλοιπων καταστημάτων καθώς έχει μειωθεί σημαντικά το προσωπικό το προηγούμενο διάστημα.