Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΟΡΓΗ 2014

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Χθες, και σήμερα…..
Τι να πρωτοθυμηθώ από αυτό το ΘΕΣΜΟ;
Θα κάνω μια μικρή αναδρομή στο χθες, για να μάθουν οι νεότεροι, και να θυμηθούν οι παλιοί χαρές, πίκρες, και αγωνίες από μια εκδήλωση την οποία πολλοί δεν είχαν πιστέψει, (και ακόμα και σήμερα), δεν είχαν καταλάβει  τη σπουδαιότητα της όχι μόνο για τον διοργανωτή, το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ αλλά για τον ίδιο τον τόπο, τα Μουδανιά.
Θυμάμαι, ΠΩΣ αντιμετωπίστηκε από κάποιους μικρόψυχους και ανεγκέφαλους, την νοοτροπία του «είναι ιδιώτης» (έβλεπαν τον ιδιώτη και όχι τον ΦΟΡΕΑ της πόλης) άρα ΔΕΝ τον βοηθάμε, αντίθετα μάλιστα τον δυσκολεύουμε, θυμήθηκα πολλά.

Κάλεσμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τη νεολαία της πόλης να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση που καλούν πρωτοβάθμια σωματεία και συντονιστικά αγώνα από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ το Σάββατο 21 Ιούνη στις 11.30πμ στο άγαλμα Βενιζέλου. Ο αγώνας ενάντια σε απολύσεις, διαθεσιμότητα και απλήρωτη εργασία, διάλυση και ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών συνεχίζεται χωρίς αναβολή, ανακωχή, εκλογική αναμονή.

Ζητούν να αποδείξει ότι πλήρωσε τα τέλη κυκλοφορίας πριν από 13 χρόνια !!!

Το Υπουργείο οικονομικών, μέσω της ΔΟΥ Πολυγύρου, ζητάει από πολίτη  να αποδείξει ότι πλήρωσε τα τέλη κυκλοφορίας (πριν από 13 χρόνια) το 2001, το 2002 και το 2003 ενώ το ίδιο, το υπουργείο, ισχυρίζεται ότι δεν έχουν πληρωθεί!!!
-Αλήθεια γιατί ο έλεγχος δεν έγινε όταν έπρεπε και ήταν δυνατός; 
-Όποιος δεν έχει κρατήσει τις αποδείξεις παρελθόντων ετών (η συντριπτική πλειοψηφία) πώς μπορεί να αποδείξει ότι δεν είναι ..."ελέφαντας";

Εγγραφές για την κατασκήνωση της Μεταμόρφωσης Χαλκιδικής

Ξεκίνησαν οι εγγραφές των παιδιών για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα 2014 της Παιδικής Εξοχής Μεταμόρφωσης.
Για την εγγραφή των παιδιών απαιτείται:
Α) Αίτηση του γονέα προς το Δήμο
Β) Υπεύθυνη Δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα, στην οποία να αναγράφεται το ύψος του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος, ο αριθμός των προστατευόμενων μελών, οι ηλικίες των τέκνων, ο τύπος της οικογένειας και άλλα κοινωνικά χαρακτηριστικά.

Στην αλλαγή της Ιεράς Επιστασίας του Αγ. Όρους παραβρέθηκε ο Νέος Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Γιάννης Μίχος

Σε μια σεμνή και ιδιαίτερα κατανυκτική τελετή που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15.06 για την αλλαγή της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους παραβρέθηκε ο Νέος Δήμαρχος Αριστοτέλη, κ. Γιάννης Μίχος
Η τελετή εγκαθίδρυσης της νέας εγκατάστασης έγινε στον Πάνσεπτο Ιερό Ναό του Πρωτάτου. Ο Νέος Πρωτεπιστάτης, Γέρων Συμεών Διονυσιάτης παρέλαβε την Πρωτοεπιστασιακή ράβδο ή αλλιώς ράβδο της Παναγίας, στην οποία εμπεριέχονται οι 20 Μονές του Αγίου Όρους, από τον απερχόμενο Πρωτεπιστάτη γέροντα Στέφανο, Ιερομόναχο Χιλανδαρινό.

"Άρχοντες" που γελοιοποιούνται!


ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ-ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ...


ΞΑΝΑΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Τα μάθατε αδέλφια τα νέα;
ΜΕΤΑ από την πρώτη «επιτυχή έξοδο» της χώρας στις….. αγορές, και αφού επιστρέψαμε με γεμάτα ταμεία, ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς από Σεπτέμβρη μήνα να ξαναβγούμε στις αγορές!
Άμα έχεις ανάπτυξη, έχεις ρε παιδί μου!
Η Ελλάδα λοιπόν πάει φουλαριστή για τις αγορές, πάει για …. μπάμιες, φασολάκια, σέσκουλα, βουρβοβλάσταρα, και όλα τα σχετικά της ανάπτυξης και της ….. κονομησιάς.
Θα πήξουμε στο τάλιρο (για να μη το πω αλλιώς) όπως και στην πρώτη μας έξοδο.

Η ΟΠΕΑΝ στην πυρκαγιά του Αρμενιστή


Προσκύνηση της Τιμίας Ζώνης της Παναγίας από την Ι. Μ. Βατοπαιδίου στα Βράσταμα Χαλκιδικής

Την Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014, θα έχουμε την ευλογία να προσκυνήσουμε την Τιμία Ζώνη της Παναγίας από την Ι. Μ. Μ. Βατοπαιδίου στον ενοριακό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στα Βράσταμα Χαλκιδικής.

Η υποδοχή της Τιμίας Ζώνης θα γίνει στίς 2 μ.μ. και θα παραμείνει προς προσκύνησιν στον ναό μέχρι τις 4.30 μ.μ. 
----------------------------------------------------

Από το μηδέν για χρέη και Θέρμη

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δριβελέγκας υποστήριξε πως το θέμα των χρεών, αλλά και αυτό με το προπονητικό κέντρο θα καθυστερήσουν καθώς θα πρέπει να ενημερωθεί ο νέος «Τσάρος» της Οικονομίας, αλλά και ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης. 
Για την συνάντηση που έγινε μεταξύ του Ιβάν Σαββίδη και του Ευάγγελου Βενιζέλου για το θέμα των χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μίλησε αρχικά ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Δριβελέγκας. Συγκεκριμένα είπε στον Arena:

Θύελλα με χαλαζόπτωση στην Αρναία το βράδυ της 18ης Ιουνίου