Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014

Αυξημένα έσοδα, αλλά και μεγαλύτερες ζημιές για την Ελληνικός Χρυσός

Αυξημένα κατά 32,5% στα έσοδα, αλλά και μεγαλύτερες ζημιές, εμφάνισε πέρυσι η μεταλλευτική βιομηχανία Ελληνικός Χρυσός, η οποία φιλοδοξεί να αναπτύξει μεταλλουργία χρυσού στη βορειοανατολική Χαλκιδική. Τα έσοδά της από τη διάθεση στη διεθνή αγορά μεικτών θειούχων μεταλλευμάτων ανήλθαν σε 61,5 εκατ. ευρώ, από 46,414 εκατ. ευρώ το 2012, ενώ το πάγιο ενεργητικό της αυξήθηκε, καθώς προωθεί την επένδυση της μεταλλουργίας χρυσού, κατά 77,7 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας τα 200 εκατ. ευρώ.

Η «ΠΙΠΕΡΟΥ» ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιερισσού “Ο Κλειγένης”, αναβιώνει την Κυριακή 22 Ιουνίου το πανάρχαιο έθιμο της  «Πιπερούς». Ένα έθιμο που αναδεικνύει την σχέση του ανθρώπου με την φύση, την αγωνία των προγόνων μας για την γονιμότητα και ευκαρπία των φυτών και την αμφίδρομη σχέση που υπάρχει πάντοτε με το οικοσύστημα  που μας περιβάλλει.
Σε μία εποχή όπου η σχέση ανθρώπου περιβάλλοντος έχει διαρραγεί σε τόσο μεγάλο βαθμό, το βαθύ νόημα του εθίμου της «Πιπερούς»,          είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Έτσι η πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου “Ο Κλειγένης”, πέρα από τον προφανή σκοπό της αναβίωσης ενός σημαντικού Ιερισσιώτικου εθίμου, εμπεριέχει και το μήνυμα επανασύνδεσης του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον του.

Stoa στον Πολύγυρο


Συνεργασία Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής με International Food, Wine and Travel Writers Association Αμερικής

Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε ένα ταξίδι στη Χαλκιδική, τη Θεσσαλονίκη και τη Βεργίνα, δημοσιογράφων – μελών της Διεθνούς Ένωσης Δημοσιογράφων Γαστρονομίας, Οίνου και Τουρισμού που εδρεύει στο Los Angeles των Η.Π.Α.
Η συνεργασία των δύο φορέων ξεκίνησε το 2013, όταν ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής προσέγγισε και τελικά φιλοξένησε 6 δημοσιογράφους μέλη του IFWTWA, από διαφορετικές πολιτείες της Αμερικής. Την επιστροφή τους στις ΗΠΑ ακολούθησε ένα μπαράζ δημοσιευμάτων σε έντυπο, ηλεκτρονικό και διαδικτυακό τύπο, όπου εγκωμίαζαν το κρασί και το φαγητό της Βόρειας Ελλάδας, τον πολιτισμό και την ιστορία, τις σύγχρονες εγκαταστάσεις και τις δυνατότητες διασκέδασης.

ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ...


Εθελοντική Αιμοδοσία στην Αρναία την Κυριακή 22 Ιουνίου