Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2014

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ 2014

Εντυπωσιακή η εμφάνιση της αθλήτριας του τραμπολίνο Κοσμά Παυλίνας του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ αφού στους πανελλήνιους αγώνες που διεξήχθησαν στην Αθήνα έλαβε την 7η θέση στην κατηγορία κορασίδων !!!
Θερμά συγχαρητήρια στην αθλήτρια και στους γονείς της καθώς και στον προπονητή της κο Χρήστο Ιωαννίδη για τη βοήθεια και τη συμπαράσταση που παρέχει στην αθλήτρια του .
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Νύχτα ρίχνουν μπετά στις Σκουριές

Προβληματισμό προκάλεσε στο κίνημα κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές η τοποθέτηση του Νίκου Δένδια στη θέση του υπουργού Ανάπτυξης.
Μέλη των επιτροπών αγώνα διέβλεπαν πίσω από την τοποθέτηση αυτή έναν πιο ενεργό ρόλο τού μέχρι τώρα αμέτοχου υπουργείου, στο θέμα των εξορύξεων. Οχι μόνο για τη Χαλκιδική και τις Σκουριές, αλλά και για τις άλλες περιοχές στη Μακεδονία και τη Θράκη που αντιμετωπίζουν την απειλή της μετατροπής τους σε περιοχές εξόρυξης χρυσού.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

Οι εκπρόσωποι και των σωματείων εργαζομένων στα «Μεταλλεία Κασσάνδρας» θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τον προϊστάμενο της Επιθεώρησης Μεταλλείων Βόρειας Ελλάδας κ. Γιάννη Αποστόλου για την ευκαιρία που μάς έδωσε να τον επισκεφτούμε στα γραφεία της επιθεώρησης και να συζητήσουμε μαζί του όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με τη μεταλλευτική επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός» στην περιοχή της ΒΑ Χαλκιδικής.
Τα θέματα που είναι σε προτεραιότητα για εμάς είναι αυτά της υγιεινής και της ασφάλειας των συναδέλφων στο χώρο εργασίας  και της πιστής τήρησης των περιβαλλοντικών όρων, που προβλέπει η ΜΠΕ του έργου.
Σύμμαχος των εργαζομένων σ' αυτές τις προτεραιότητες  επιβάλλεται να είναι  η ΕΜΒΕ με συχνές παρουσίες και αυστηρούς ελέγχους  στα εργοτάξια της «Ελληνικός Χρυσός».

ΕΣΟΔΑ 2625 ΕΥΡΩ, ΦΟΡΟΣ 1185 ΕΥΡΩ!

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Όταν μου το είπαν, δεν το πίστευα, μου φάνηκε σαν φάρσα, μόνο που δυστυχώς ΔΕΝ ήταν.
Ήταν η πραγματικότητα.
Αδέλφια, καλώς ήρθατε στα παράλογα του κράτους.
Καθίστε αναπαυτικά και απολαυστε τα, αλλά κυρίως, ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ να ζήσετε και εσείς, οι περισσότεροι αν όχι όλοι, παρόμοιες «μεγάλες στιγμές», συνοδευόμενες από υπογλώσσια.
Όπως γράφω στον τίτλο, πήγε ένας φουκαράς και έκανε τη φορολογική του δήλωση «ηλεκτρονικά», δήλωσε τα έσοδα του οικονομικού έτους 2013 τα οποία ήταν 2625 ευρώ, έσοδα προερχόμενα ΟΧΙ από μισθωτές υπηρεσίες αλλά από αναπηρικό επίδομα, δήλωσε τα έξοδα από τις δαπάνες που έκανε, και εισέπραξε την κατραπακιά!

ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ...


"Αναιρέσεις 2014" στη Θεσσαλονίκη - το πλήρες πρόγραμμα του τριημέρου 13,14,15 Ιουνίου

Στο χώρο του πρώην στρατοπέδου "Παύλου Μελά", θα γίνει το τριήμερο φεστιβάλ των "Αναιρέσεων" στη Θεσσαλονίκη. Αναλυτικά το πρόγραμμα των συζητήσεων και των εκδηλώσεων:
"Το φεστιβάλ «Αναιρέσεις» είναι πιστό στο ραντεβού του και φέτος, χωρίς «αναβολή λόγω εκλογών». Σε πείσμα των νόμων της αγοράς, θα στηθεί από εκατοντάδες ανθρώπους σε ολόκληρη την Ελλάδα, χωρίς χορηγούς και διαφημίσεις. Σαν να έχουμε βάλει στόχο να φέρουμε μια προβολή της νέας κοινωνίας της συλλογικότητας, της συνεργασίας και της αυταπάρνησης στο σήμερα. Στις εκδηλώσεις και τις συναυλίες του, καλούμε κάθε νέο και νέα, κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη. Όχι απλά για να παρευρεθούν ή να μας στηρίξουν οικονομικά. Αλλά για να γνωριστούμε, να μοιραστούμε τις αγωνίες και τις κραυγές μας, να στοχαστούμε για το σχέδιο που θα κάνει την πολιτική αποφασιστικότητα να νικήσει την απόγνωση. Ποιοι αν όχι εμείς, πότε αν όχι τώρα;

ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ...;


Διεθνείς δημοσιογραφικές συναντήσεις στη Χαλκιδική

Το φετινό πρόγραμμα δημοσιογραφικών επισκέψεων στη Χαλκιδική περιλαμβάνει συναντήσεις δημοσιογράφων διαφορετικών εθνικοτήτων, προγράμματα τουρισμού ειδικού ενδιαφέροντος και τηλεοπτικές / ραδιοφωνικές συνεντεύξεις, στα πλαίσια της καμπάνιας παρουσίασης προορισμού 2014 από τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής.
Η πρώτη αποστολή της σαιζόν που οργανώθηκε από το γραφείο του Ε.Ο.Τ. BE.NE.LUX., αφορούσε σε δύο Ολλανδούς δημοσιογράφους οι οποίοι διέμειναν στο Άγιο Όρος και επισκέφθηκαν τη γύρω περιοχή.

Εκδήλωση για τα 20 χρόνια Ειδικού Σχολείου Πολυγύρου (12-6-14)

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ

Τα αντιλαϊκά μέτρα, όπως οι απολύσεις στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, η επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, η κατάργηση ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων, αποτελούν στρατηγικού χαρακτήρα κατευθύνσεις της ΕΕ και απαιτήσεις του κεφαλαίου, του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η «περίφημη» ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, δηλαδή η καπιταλιστική κερδοφορία.
Η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπηρετεί τον αντιλαϊκό στόχο της ανταγωνιστικότητας, στον οποίο όμως υποκλίνεται και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως απέδειξαν και τα διαπιστευτήριά του στο ΣΕΒ, προσπαθώντας να εξαπατήσει το λαό ότι είναι δυνατόν να συνυπάρξουν τα συμφέροντα των εργαζομένων και των κεφαλαιοκρατών.

Συνάντηση εργασίας του Ε. Καρανάσιου με το Διοικητή του ΟΓΑ.

Τα θέματα της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του ΟΓΑ και των καθυστερήσεων στην καταβολή των συντάξεων, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο Βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας Ευθύμης Καρανάσιος, με το Διοικητή του ΟΓΑ Ξενοφών Βεργίνη, την Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014 στην Αθήνα.
Κατά τη συνάντηση, η οποία έγινε σε φιλικό κλίμα, ο Βουλευτής κ. Καρανάσιος, ζήτησε από το Διοικητή του ΟΓΑ την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών του Περιφερειακού Καταστήματος Κεντρικής Μακεδονίας που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και την αμεσότερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Οργανισμού που κατοικούν σε περιφερειακούς νομούς και αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για τη διεκπεραίωση των υποθέσεων τους.

Σουβλάκι Πάρτυ για την λήξη των Ακαδημιών από τον ΑΟΠ