Κυριακή, 8 Ιουνίου 2014

Σιγά που θα τους πείραζε

Σύντροφοι θα ανέχεστε το κόμμα σας βορά στα ΜΜΕ;

Από τότε που έκλεισαν οι κάλπες των ευρωεκλογών και διεφάνη ότι η μεν συγκυβέρνηση μετράει αντίστροφα προς την πτώση της, ο δε ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος αλλά χωρίς ηγεμονικό ρεύμα στην κοινωνία, μια σειρά συστημικών ΜΜΕ και ιστοσελίδων θυμήθηκαν τη φανερή γοητεία της κολακείας του αρχηγισμού από τη μια και την “κακή” αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη.
Του Θέμη Τζήμα
Ο Λαφαζάνης διώχνει τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, η αριστερή πλατφόρμα κρατάει κλειστό το ΣΥΡΙΖΑ στο 3% και πάει λέγοντας. Πρόκειται για γνωστή μανιέρα, άκρως πετυχημένη, που δοκιμάστηκε ιδίως από τα μέσα του '90 στην περίπτωση κυρίως του ΠΑΣΟΚ- αφήνοντάς μας παρακαταθήκη διαφόρους τηλεαστέρες της κακιάς ώρας:

ΔΕΝ ΚΑΘΗΣΕ ΑΚΟΜΗ Η ΣΚΟΝΗ

Σκεπτόμενος Πολίτης
Η ανάλυση, της ανάλυσης, ώ ανάλυση
Πέρασαν τρείς εβδομάδες από τις αυτοδιοικητικές εκλογές κι ακόμη συνεχίζονται οι αναλύσεις…Παρόλο που ο Πάχτας έχασε, οι αντίπαλοί του εξακολουθούν να αναρωτιούνται μουδιασμένοι, τι έγινε τελικά στον Δήμο Αριστοτέλη. Γιατί άραγε; Το πράγμα είναι απλό: Βγήκε νέος δήμαρχος, με οριακή πλειοψηφία, που του τη χάρισαν Μαδεμοχωρίτες, οι οποίοι προέταξαν την ενότητα, πιστεύοντας ότι ο νέος δήμαρχος είναι αυτός που θα την φέρει. Οι αριθμοί μιλάνε μόνοι τους, από όποια πλευρά και να τους δει κανείς. 

Κινητοποίηση των κατοίκων σταματά εργασίες της Ελληνικός χρυσός στις Σκουριές

Στιγμιότυπα από την δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες διαταγή παύσης εργασιών της εταιρείας Ελληνικός χρυσός -αυτή τη φορά στις Σκουριές (6/6/2014), η αμέσως προηγούμενη (4/6/2014) ήταν στο ρέμα Καρατζά- που κοινοποιήθηκε στους υπεύθυνους της εταιρείας από την Αστυνομία, κατόπιν προφορικής εντολής του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα αναστέλλονται μέχρι την ερχόμενη Τρίτη 10 Ιουνίου, οι εργασίες στο χώρο που έχει σχεδιαστεί να γίνει εργοστάσιο εμπλουτισμού στις Σκουριές, μέχρι να γίνει αυτοψία από την Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος (με έδρα την Θεσσαλονίκη) , η εν λόγω ελεγκτική υπηρεσία υπάγεται στο ΥΠΕΚΑ. (Γιάννης κερνάει , Γιάννης πίνει;) 

Τραγικός ο τύπος ...όπως πάντα!

Όταν η βλακεία συνδυάζεται με την τάση για παραπληροφόρηση ... τα αποτελέσματα είναι τραγελαφικά! (δείτε ΕΔΩ)

Κ. Ιγγλέζη: "Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η Ελληνική Χρυσός παρανομεί"

Μίλησε στο Κόκκινο η Κατερίνα Ιγγλέζη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, για την αναστολή των παράνομων εργασιών θεμελίωσης εργοστασίου εμπλουτισμού από την Ελληνική Χρυσός και τη σημερινή πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στον Κάκαβο. 

Κεντροαριστερό… μαγαζί γωνία.

Ορισμένες σκέψεις για το μετεκλογικό τοπίο
(Tου Ρούντι Ρινάλντι*)
Ένα κόμμα της Αριστεράς επιβεβαιώνει το ρόλο του όταν εμποδίζει γεγονότα που επιδιώκουν οι από πάνω ή όταν προωθεί γεγονότα που ευνοούν τα συμφέροντα των από κάτω. Μόνο τότε μιλάμε για τον ιστορικό ρόλο ενός κόμματος (Γκράμσι). Την αξιολόγηση αυτήν ας την έχουμε υπ’ όψιν μας σε όλες τις κρίσεις για την πορεία και το ρόλο ενός κόμματος της Αριστεράς, ιδιαίτερα όταν δρα στις κλίμακες της «αξιωματικής αντιπολίτευσης» και συσπειρώνει έναν αξιόλογο κοινωνικό και πολιτικό πόλο.