Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014

Προφητείες που εκπληρώνονται ή σχέδιο σε εξέλιξη;

Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αριστοτέλη, Φεβρουάριος 2014. Δήλωση του τότε δημάρχου Χρήστου Πάχτα: «Αν επικρατήσουν στις εκλογές οι πολέμιοι της εξόρυξης χρυσού, την επομένη των εκλογών θα υπάρχουν 3.000 άτομα στις Σκουριές. Θα έρθουν όλοι οι αναρχικοί, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ από όλη την Ελλάδα με τους βουλευτές του. Ίσως οι εργαζόμενοι να κάψουν και κανένα χωριό και να έχουμε ανθρώπινα θύματα»!!!
Οι μισθοφόροι, λοιπόν, του Πάχτα και της εταιρίας, φροντίζουν να επιβεβαιώσουν για άλλη μια φορά τα αφεντικά τους.
Το απόγευμα της 19ης Μαΐου, ημέρα Δευτέρα, γνωστός υπέρμαχος της εταιρίας επιτέθηκε σε συγχωριανή μας, στενός συγγενής της οποίας ήταν υποψήφιος στο αντιμεταλλευτικό ψηφοδέλτιο του Γιάννη Μίχου. Η κοπέλα, με προβλήματα υγείας, σοκαρισμένη μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας, όπου και της παρασχέθηκε βοήθεια.

"ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ"

Στις 29 Μαΐου 2014 ο Πολιτιστικός σύλλογος Ουρανούπολης πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την παρουσίαση του βιβλίου "ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ" της δικής μας Μαριάνθης Μυλωνά!!
Μια ιδιαίτερη παρουσίαση καθώς η Ελληνική γλώσσα εναλλάσσονταν με την Γερμανική προς τιμήν των Γερμανών δημοσιογράφων που παρακολουθούσαν την εκδήλωση.
Η βραδιά έκλεισε με μια συνταγή από το βιβλίο "χταπόδι στιφάδο" εκτελεσμένο από τους σεφ του εστιατορίου "Πύργος" Στόιτση Δημήτρη και Χρήστου Καραδήμου.

Χαρακίρι…

"Με την ονομασία Χαρακίρι, ή Σεπούκου, ονομάζεται ο ιαπωνικός τελετουργικός τρόπος αυτοκτονίας ο οποίος καθιερώθηκε από τους Σαμουράι ως μοναδική επιτρεπτή διέξοδο σε περίπτωση ήττας ή ατίμωσής τους."
Έτσι, με αυτή τη σύνταξη, ξεκινούσε ένα…. περίεργο δημοσίευμα της Ρεσπέντζας στις 19-5-2014, με… ακόμα πιο περίεργο τίτλο, αμέσως μετά την εκλογική μάχη για το Δήμο Πολυγύρου και πριν από τις ευρωεκλογές!  Καλό θα ήταν να το διαβάσει κανείς ολόκληρο εδώ http://respentza.blogspot.gr/2014/05/blog-post_6992.html, με τις προσθήκες της R,  για να αντιληφθεί την κριτική μου. Θεώρησα, δικαιολογημένα νομίζω, πως, συντάκτης είναι τα ρεσπεντζόπουλα, μιας και ήταν ανυπόγραφο.

Παράδες με το ’09, σύγκριση ψήφων με το ‘12!

Όταν την Κυριακή άρχισαν να βγαίνουν τα πραγματικά αποτελέσματα των ευρωεκλογών αλλά και του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών, δύο πράγματα χάρηκα:
* Τα πρόσωπα του Πρετεντέρη και όλων των άλλων διατεταγμένων υπαλλήλων των Ελλήνων κυβερνητών (Χούκλη, Τρέμη, Κοσιώνη -δεν ξέρω και την ιεραρχία).
* Την απουσία προβεβλημένων κυβερνητικών στελεχών από τους καφενειακούς καβγάδες στους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας.

Γερακινή 29-5-2014

ΤΟ ΜΠΟΝΟΥΣ ΤΩΝ 50 ΕΔΡΩΝ...


Ετήσια Γενική Συνέλευση της "ΝΙΚΗΣ" Πολυγύρου


«Ελαίας Δρώμενα» Μεταγγίτσι, 13-14-15 Ιουνίου 2014

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεταγγιτσίου «Νέα Άσσα» διοργανώνει στις 13, 14 και 15 Ιουνίου φεστιβαλικές εκδηλώσεις με τον τίτλο «Ελαίας Δρώμενα».
Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σιθωνίας
Καθ’ όλη τη διάρκεια του 3ημέρου θα πραγματοποιηθούν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, γευστικές δοκιμές, διαγωνισμοί μαγειρικής, ενώ διακεκριμένοι Σεφ και ντόπιες νοικοκυρές θα επιδοθούν στη δημιουργία πιάτων με ιδιαίτερες γεύσεις.
Παράλληλα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους αγροτικοί συνεταιρισμοί αλλά και τοπικοί παραγωγοί θα εκθέτουν τα προϊόντα τους.

O Μπέος, ο Μίχος και ο ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση στον Γιώργο Ανανδρανιστάκη, με αφορμή δημοσίευμα στην ΑΥΓΗ. Μία κόντρα μεταξύ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ
Α΄ Το δημοσίευμα στο 902.gr
Η «Αυγή» έγραψε χτες ένα χυδαιολόγημα ενάντια στο ΚΚΕ με αφορμή την εκλογή του Αχιλλέα Μπέου στο Βόλο και του Γιάννη Μίχου στο Δήμο Αριστοτέλη.
Με εξυπνάδες δήθεν και αναφορές στον …Στάλιν, η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε απ’ το ΚΚΕ να κάνει … αυτοκριτική γιατί δεν στήριξε τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στον Β’ γύρο στο Βόλο και άκουσον – άκουσον γιατί κατέβασε ψηφοδέλτιο στο Δήμο Αριστοτέλη!
Την ίδια μέρα, όμως, που η «Αυγή» έγραφε αυτά που έγραφε, ο Αλ. Μεϊκόπουλος, βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωνε πως θα συνεργαστεί «με τη νέα δημοτική αρχή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης»!

Ο Δήμος Σιθωνίας συμμετέχει και φέτος στο πρόγραμμα ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Ο Δήμος Σιθωνίας, στο πλαίσιο της εκστρατείας ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2014 του δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS θα διοργανώσει την Πέμπτη 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 10 το πρωί, τον καθαρισμό της κεντρικής παραλίας της Σαρτής.
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει το Δημοτικό Σχολείο Σάρτης, πολίτες, εθελοντές, καθώς και μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων.
Η εκδήλωση στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών πάνω στο θέμα της θαλάσσιας ρύπανσης, στην ανάληψη προσωπικής ευθύνης για την αντιμετώπιση του προβλήματος αλλά και στην διαμόρφωση μιας γενικότερα υπεύθυνης στάσης απέναντι στο περιβάλλον. Η φετινή εκστρατεία επικεντρώνεται στην ειδικότερη ανάδειξη του προβλήματος της πλαστικής σακούλας μεταφοράς και συσκευασίας μιας χρήσης στη θάλασσα και στις ακτές, εναρμονιζόμενη και με τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, από τις οποίες προκύπτει και η επίσημη αναγνώριση της κρισιμότητάς του και της ανάγκης για περιορισμό και εξάλειψή του.

Ο ΜΙΧΟΣ ΒΓΗΚΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ...ΚΑΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Πρώτα απ’ όλα θέλω να συγχαρώ τον κ. Μίχο και να του ευχηθώ καλή επιτυχία.
Επειδή με κατασκευασμένα ψέματα ορισμένοι συντηρούν το φόβο και μιλούν μετά τη νίκη του κ. Μίχου, για κοινωνικό μέτωπο ανατροπής, θα μου επιτρέψετε να πω την γνώμη μου.
Όλοι γνωρίζουμε πως οι θεσμικές αρμοδιότητες του Δήμου Αριστοτέλη είναι άλλες και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να κλείσει το μεταλλείο τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει θετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Με λίγα λόγια πρέπει να καταλάβουν όλοι αυτοί που θέλουν να εκμεταλλευτούν το αποτέλεσμα της κάλπης και με τεχνικές εντάσεις να επιβάλουν το φρένο στην επέκταση που αυτομάτως σημαίνει κλείσιμο του Μεταλλείου, πως η συνέχιση των εργασιών στις Σκουριές δεν αφορά το Δήμο αλλά είναι θέμα κεντρικής Διοίκησης.

Για τον κ.Τσίπρα στον ΣΕΒ

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος 
«Η ιστορία όλων των ως τα τώρα κοινωνιών είναι ιστορία ταξικών αγώνων», υποστηρίζουν οι συγγραφείς του «Κομμουνιστικού Μανιφέστου». Και συνεχίζουν: «Ελεύθερος και δούλος, πατρίκιος και πληβείος, βαρόνος και δουλοπάροικος, μάστορας και κάλφας, με μια λέξη, καταπιεστής και καταπιεζόμενος, βρίσκονταν σε ακατάπαυστη αντίθεση μεταξύ τους, έκαναν αδιάκοπο αγώνα, πότε καλυμμένο, πότε ανοιχτό (…)».

Δεν είσαι "...Ούτε Βαρδινογιάννης, ούτε Αλαφούζος..."

...αλλά το πάθαμε!!! Σ' άλλα με υγεία!

Ευθύμης Καρανάσιος για την ανασφάλιστη εργασία

Χειροπιαστά και μετρίσιμα είναι τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενεργούνται από την Επιθεώρηση Εργασίας και την Ειδική Υπηρεσία Ασφάλισης του ΙΚΑ για την αντιμετώπιση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, με στόχο τη διασφάλιση της νομιμότητας στην αγορά εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Ο βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας Ευθύμης Καρανάσιος, σε συνεργασία που είχε πρόσφατα με παράγοντες του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για θέματα της Χαλκιδικής, ενημερώθηκε και για το ζήτημα αυτό ενόψει της τουριστικής περιόδου και της δραστηριοποίησης πολλών εποχιακών επιχειρήσεων στην περιοχή.