Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ

Αποδείχθηκε και εκ του αποτελέσματος ότι η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει στενά πολιτικό χαρακτήρα στις αυτοδιοικητικές εκλογές, εντάσσοντάς τες στο δίπολο μνημονιακές-αντιμνημονιακές δυνάμεις και στον δημοψηφισματικό χαρακτήρα για την απομάκρυνση της Κυβέρνησης, κατεβάζοντας στην μεγάλη πλειοψηφία των Δήμων στενά κομματικά σχήματα, δεν απέβησαν συνολικά προς όφελός του, παρά τα καλά αποτελέσματα που έφερε στην Αθήνα και την Αττική. Πολύ περισσότερο που γινόταν ταυτόχρονα και οι ευρωεκλογές και θα μπορούσε να επικεντρώσει σε αυτές την έκφραση της δυσαρέσκειας για την Κυβέρνηση, αν και αυτό είναι συζητήσιμο αλλά ας πούμε ότι η πολιτική συγκυρία το επέτρεπε.

Δ. Κουτσούμας: Να μην υποκύψουμε σε πιέσεις στη λογική του «μικρότερου κακού».

Παλιά μου τέχνη κόσκινο! Ο λαός χρειάζεται να γυρίσει την πλάτη του σε αυτό το προκλητικό παζάρι των άλλων κομμάτων και συνδυασμών, που αντιλαμβάνονται τη λαϊκή ψήφο ως εκλογική πελατεία και στόχο έχει την ενίσχυση του νέου διπολισμού.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αυταπασχολούμενους, τους αγρότες, να υπερψηφίσουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Πάτρα, Πετρούπολη, Χαϊδάρι, Ικαρία, όπου συμμετέχουν στο β’ γύρο. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις να εκφραστούν με κριτήριο καταδίκης της πολιτικής των κομμάτων της ΕΕ και των υποψηφίων τους.

Συζήτηση με υποψ. ευρωβουλευτές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Μ. Παναγία


Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία για το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών

Άνοδο καταγράφει η Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία
Ο αγώνας για ψωμί-παιδεία, γη και ελευθερία συνεχίζεται με ενισχυμένη αντικαπιταλιστική Αριστερά

Η Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά θέλει να ευχαριστήσει τους 25.842 συμπολίτες που την στήριξαν εκλογικά την Κυριακή 18 Μάη, δίνοντάς της το ποσοστό του 2,63% και άνοδο κατά 1%. Η Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία θα εκπροσωπείται ξανά στο περιφερειακό συμβούλιο με τον Θανάση Αγαπητό.

Ευχαριστήριο Ζαγγίλα Δημητρίου

Θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο Ευχαριστώ σ' όλους εσάς που δείξατε εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και με τιμήσατε με την ψήφο σας στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Με τη στήριξή σας συνεχίζω δυναμικά την προσφορά μου στο έργο του συνδυασμού μας "ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣ" για ένα καλύτερο μέλλον στο Δήμο Πολυγύρου.
Σας ευχαριστώ θερμά
Ζαγγίλας Δημήτριος, Εκπαιδευτικός 

O υπ. ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης, στην τηλεόραση SUPER TV

Ευχαριστήρια επιστολή Αντιδημάρχου Δήμου Αριστοτέλη κ. Βασιλείου Μοσχόπουλου

Αισθάνομαι βαθειά υποχρέωση να ευχαριστήσω από μέσης καρδίας όλους όσους με στήριξαν με την ψήφο τους στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, αναδεικνύοντάς με ως πρώτο σε ψήφους δημοτικό σύμβουλο του συνόλου των δημοτικών παρατάξεων που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία στην περιοχή του Δήμου Αριστοτέλη.
Η ψήφος των συνδημοτών μου και η εμπιστοσύνη που δείχνουν διαχρονικά στο πρόσωπό μου αποτελεί για μένα υπέρτατη τιμή. Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να φανώ αντάξιος των προσδοκιών τους.

Αργύρης Λαφαζάνης: Ψηφίζουμε Χαλκιδικιώτη για την Ευρωβουλή

ΚΚΕ: Ο Διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης διαπίστωσε παράβαση "ληγμένου πυροσβεστήρα" !

Η Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καταγγέλλει την προκλητική ενέργεια της αστυνομίας να επιδιώξει την διενέργεια έλεγχου, έπειτα από «ανώνυμη» όπως υποστηρίζει καταγγελία, σε οχήματα υποστήριξης της συγκέντρωσης του Κόμματος στην Θεσσαλονίκη στις 20/5 και κατά την διάρκεια της ομιλίας του Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ. 
Η προκλητική αυτή ενέργεια που αποτράπηκε από την περιφρούρηση της συγκέντρωσης είχε και συνέχεια. Κατά την αποχώρηση των οχημάτων από την πλατεία Αριστοτέλους, μετά το τέλος της συγκέντρωσης, πολυπληθής ομάδα της τροχαίας

ΑΠΟΧΗ...


Γ. Μίχος (νέος δήμαρχος Αριστοτέλη): "Οι εκλογές ήταν ένα δημοψήφισμα για την ενότητα των κατοίκων"

Ο νέος δήμαρχος Αριστοτέλη, Γιάννης Μίχος μιλά στο Κόκκινο για τη σημασία της νίκης της υποψηφιότητας του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη και τις πρώτες προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής.

Νίκος Ξυδάκης, υπ. Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Ο άγγελος της ιστορίας πάνω από την Ελλάδα

Του Νίκου Ξυδάκη, υπ. Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
Η Ελλάδα ζει ιστορικές στιγμές. Ο άγγελος της Ιστορίας πρωτοπέταξε το καλοκαίρι του 2012 πάνω από την Ελλάδα και από τότε έμεινε εδώ γύρω, όχι πάντα ορατός και πάντως όχι ορατός από όλους. Δεν γνωρίζουμε την κατάληξη αυτής της πτήσης, αισθανόμαστε, όμως, ήδη τον άνεμο της Ιστορίας που του φούσκωσε τα φτερά, δονούμαστε από τις ριπές αυτού του ανέμου· προ πάντων, αντιλαμβανόμαστε ότι από τη βούλησή μας εξαρτάται αν θα χρησιμοποιήσουμε τον άνεμο για να διαπλεύσουμε τον καιρό, ή θα μας βρει άβουλους και άπραγους και θα μας τσακίσει στις ξέρες της δυστοπίας.

Η ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ.

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Το ότι έχουν αλλάξει ΟΛΑ στη ζωή μας από την λεγομένη «κρίση» των τελευταίων χρόνων, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
Δεν είναι ότι καλύτερο από τη μια στιγμή στην άλλη να βρεθείς χωρίς δουλειά, καταχρεωμένος, χωρίς ασφάλεια, χωρίς…..
Κρίση λοιπόν, την οποία «έφτιαξαν» και την φύτεψαν στις ζωές μας.
Κρίση την οποία ενισχύουν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ με τα παιχνίδια τους και τις εντολές των μεγάλων αφεντικών τους.
Διάβασα ένα ενδιαφέρον άρθρο γραμμένο από γιατρούς.
Να τι λέει….

Παρουσίαση της Χαλκιδικής σε ομάδα Ιταλών αντιπροσώπων CRAL

Με πρωτοβουλία του Γραφείου ΕΟΤ Ιταλίας και σε συνεργασία με την αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines, τον Ιταλό Τ.Ο. JAMBO GROUP και την Ένωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής, πραγματοποιήθηκε από τις 13.05.2014 έως τις 18.05.2014 ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) στην Χαλκιδική. Στο ταξίδι συμμετείχαν υπεύθυνοι των Σωματείων Εργαζομένων των σπουδαιότερων Ιταλικών Εταιρειών και Οργανισμών Κοινής Οφελείας, με στόχο την προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Χαλκιδικής στην αγορά των CRAL της Ιταλίας. 

Ιερισσός 19-05-2014, γιορτάζοντας τα επινίκεια...

Περιοδεία Σάββα Ρομπόλη στην Κασσάνδρα

Περιοδεία πραγματοποίησε χθες στην Κασσάνδρα κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή κ. Σάββα Ρομπόλη. Ο καθηγητής Ρομπόλης, αφού συνομίλησε με επαγγελματίες της Κασσανδρείας και με κόσμο που εκείνη την ώρα πραγματοποιούσε τις αγορές του, επισκέφτηκε υπηρεσίες (όσες απέμειναν στην περιοχή) καθώς και το Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας. Εκεί πληροφορήθηκε από εργαζόμενους, γιατρούς και νοσηλευτές τα τεράστια προβλήματα στον τομέα της Υγείας, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, τις ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και αναλώσιμα αλλά και τον κίνδυνο ιδιωτικοποίησης ή κλεισίματος του ΚΥΚ. Το απόγευμα κατευθύνθηκε στη Ν. Σκιώνη, άκουσε τα ζητήματα του λιμανιού, όπως και για τη σταδιακή υποβάθμιση των ιαματικών λουτρών στο ομώνυμο χωριό. Προτελευταίος σταθμός της περιοδείας ήταν η έκταση του ΤΑΙΠΕΔ στο Ξενία Παλιουρίου, που έναντι ευτελούς τιμήματος πωλείται σε γνωστό ομογενή επιχειρηματία.

ΤΑ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑΤΑ

Σκεπτόμενος Πολίτης
(Siegfried Zademack: «Πείραμα»)
Νέος Δήμαρχος λοιπόν στον Δήμο Αριστοτέλη. Οι εκλογές αποτελούν παρελθόν και οι ανάλυσή τους βοηθάει μεν στην ομφαλοσκόπηση και στην αυτοκατανάλωση, αλλά όχι και στο να πάνε τα πράγματα μπροστά. Γεγονός είναι ότι ΟΛΟΙ περιμένουν «κάτι σημαντικό» από τον νέο δήμαρχο. Και ο ίδιος θα πρέπει, όταν αναλάβει καθήκοντα, να αποδείξει σύντομα ότι αυτά που έλεγε τα εννοούσε και θα τα κάνει πράξη. Το θέμα είναι τι κατάλαβε ο καθένας από αυτά που έλεγε ο νέος δήμαρχος και για ποιους λόγους τον ψήφισε.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΚΟΜΠΟΓΙΑΝΝΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ

Ευχαριστώ τους πολίτες της Χαλκιδικής που εκτίμησαν και στήριξαν την υποψηφιότητά μου με τον συνδιασμό «ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ» για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Η στάση όλων σας ήταν συγκινητική, ενθαρρυντική  και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τον κοινό μας αγώνα δημιουργώντας σταθερές αξίες για το μέλλον.
Με εκτίμηση ,
Κομπόγιαννος Χρήστος