Δευτέρα, 5 Μαΐου 2014

Πέρα από το γράμμα του νόμου...

Είναι γνωστό το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο Δήμο Ν. Προποντίδας και στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιου Δημάρχου Δημήτρη Τσούφη, "Νέα Γενιά - Νέα Πορεία"!
Το Πρωτοδικείο δεν ανακήρυξε, για τυπικούς λόγους, τους υποψηφίους της Δημοτικής Ενότητας Ν. Μουδανιών λόγω υπεραριθμίας υποψηφίων!!! Αντί των 34 ήταν 36 υποψήφιοι κι ενώ το σύνολο των υποψηφίων, σ' ολόκληρο το δήμο, ήταν εντός των επιτρεπτών ορίων! 
Μπορεί σύμφωνα με το "γράμμα" του νόμου να μην επιτρέπεται κάτι τέτοιο, όμως:
-Δεν ξέρουμε αν η λογική και η πολιτική σκέψη επιτρέπει την ακύρωση μιας σοβαρής, τεράστιας και αυθεντικά δημοκρατικής προσπάθειας 150 ανθρώπων που διεκδικούν τη διοίκηση ενός Δήμου!
-Τι ποιο λογικό από την  αφαίρεση δύο ονομάτων από το ψηφοδέλτιο και μετά η ...κρίση των πολιτών του Δήμου Ν. Προποντίδας;

Αναστάσιος Δάλλιος, υπ. Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πολυγύρου


Η ομάδα στήριξης...

Εγκαίνια Εκλογικού Κέντρου Αρναίας του Συνδυασμού ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Γιάννης Μίχος

Κάτω από ένα υπέροχο ήλιο, πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Συνδυασμού ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ για  τα εγκαίνια του 3ου εκλογικού κέντρου του Συνδυασμού στην Αρναία που πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή 04.05. 
Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Μίχος αφού δήλωσε συγκινημένος από την προσέλευση και ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους, τόνισε ότι βασικός σκοπός του είναι να γίνει Δήμαρχος όλων των δημοτών χωρίς καμία διάκριση και αποκλεισμό.

Συνάντηση Ετεροδημοτών Δήμου Αριστοτέλη (Θεσσαλονίκη 7-5-2014)


Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Χαλκιδικής με το ψηφοδέλτιο του Μ. Μπόλαρη

"ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ" στη Χαλκιδική

Πρόγραμμα επισκέψεων της κ. Μυκωνιάτη Ρούλα υποψήφιας Αντιπεριφεριάρχη Χαλκιδικής  μαζί με την υποψήφια Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας  Κ. Νιόβη Παυλίδου για την Κυριακή 11-05 στον Δήμου Πολύγυρου , στον Δήμο Αριστοτέλη και στον Δήμο Σιθωνίας . 

Πρόγραμμα Κυριακής 11-05

Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση Ακαδημίας Ποδοσφαίρου ΝΙΚΗΣ Πολυγύρου


«Ψηφίζω κόουτς» το προεκλογικό σύνθημα του Γ. Ιωαννίδη

Την πείρα αλλά και τις επιτυχίες του ως προπονητής καλαθοσφαίρισης είναι αυτό που θεωρεί ως το πλέον σημαντικό χαρακτηριστικό του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Ιωαννίδης, τοποθετώντας σε δεύτερη μοίρα τόσο τον ρόλο του βουλευτή όσο και αυτόν του υπουργού.
«Είμαι ο κόουτς στην Ελλάδα. Μου αρέσει το κόουτς, διότι είναι πάνω από όλα. Είναι παραπάνω από υπουργός και βουλευτής. Κόουτς είναι ο αρχηγός της ομάδας, λαμβάνει τις αποφάσεις, δεν έχει το σύνδρομο του νεοφώτιστου», δήλωσε ο κ. Ιωαννίδης.

Ο Βαλιάνος παρουσίασε τις θέσεις του ψηφοδελτίου στους δημοσιογράφους

Εξαιρετικά σημαντικό για τη Χαλκιδική είναι το γεγονός ότι ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Στυλιανός Θ. Βαλιάνος ανακοίνωσε το πρόγραμμα, τις θέσεις και τις προτεραιότητες του συνδυασμού Περιφέρεια- Πρωταθλήτρια. Ο κος Βαλιάνος εξήγησε στους δημοσιογράφους το πρόγραμμά του συνδυασμού δίνοντας έμφαση στη σημασία και στη σημαντικότητα της ψήφου των πολιτών. Το κλίμα που δημιουργείται για το συνδυασμό είναι μέρα με τη μέρα όλο και πιο θετικό και ολοένα περισσότεροι πολίτες συντάσσονται στις τάξεις του. Το θετικό κλίμα για το συνδυασμό επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής Γιάννης Ιωαννίδης. 

ΦΙΝΑΛΕ ΜΕ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ

Επιμέλεια: Μάνος Κατσαβαβάκης
Με την εντός έδρας νίκη επί της Νίκης Βόλου με 104-66 ολοκλήρωσε το Στρατώνι τις υποχρεώσεις του για το Πρωτάθλημα της Β' εθνικής σε ένα αγώνα όπου η ομάδα μας έβαλε τους περισσότερους πόντους,τα περισσότερα τρίποντα και κέρδισε με τη μεγαλύτερη διαφορά στα χρόνια που παίζει στη Β' εθνική. Στη τελική κατάταξη η ομάδα μας τερμάτισε στη 5η θέση(1 θέση πιο κάτω από πέρυσι) σε ένα πρωτάθλημα που οι περισσότερες ομάδες δεν είχαν μεγάλη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ τους. Οι παίκτες του Δημήτρη Μύθου έκαναν μέτριο ξεκίνημα 14-13(6') και στη συνέχεια οι ομάδες έκαναν από 2 μεγάλα σερί(το 14-13 σε 27-13 στο 10', 34-31 στο 16',47-32 στο 19', 54-51 στο 26'). Σε εκείνο το σημείο οι αθλητές μας έκαναν ένα 40-3(από το 28' μέχρι το 35'!!) με 8 τρίποντα και το σκορ πήγε στο 94-54 και έκλεισε στο τελικό 104-66. Αναλυτικά τα στοιχεία του αγώνα:

Λελεγιάννη Μαρία, υπ. Περιφερειακή Σύμβουλος Χαλκιδικής

Η Χαλκιδική ένας τόπος με μυθολογικές προεκτάσεις, στην Κασσάνδρα βρίσκεται θαμμένος ο γίγαντας Εγκέλαδος, η Σιθωνία οφείλει το όνομα της στο γιο του Ποσειδώνα, Σίθωνα. Μια περιοχή με προϊόντα του πρωτογενή τομέα φημισμένα εντός και εκτός συνόρων.  Ένας επίγειος παράδεισος που συνδέει αρμονικά το βουνό με τη θάλασσα και θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Δράση της πρωτοβουλίας "Κεντρική Μακεδονία -Μπροστά"

Η πρωτοβουλία Κεντρική Μακεδονία -Μπροστά βρέθηκε στη Πέλλα όπου συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής και συναντήθηκε με την υποψήφια ευρωβουλευτή Εύα Καΐλη και το μέλος της ομάδας μας και υποψήφια αντιπεριφερειαρχή Πέλλας Κική Παπαδάκη.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα για την ευρωπαϊκή προοπτική της περιφέρειας και το ρόλο που μπορεί να παίξει το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο σε αυτό, την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των προγραμμάτων σε μια περιοχή που πλήττεται από την ανεργία άλλα και τη δυνατότητα περαιτέρω αξιοποίησης του τουρισμού στη Πέλλα.

Βασιλική Κατσιφοδήμου, υπ. Δημοτική Σύμβουλος Πολυγύρου


Από την προεκλογική εκστρατεία του Δημήτρη Τσούφη στο Δήμο Ν. Προποντίδας

Ο Δημήτρης Τσούφης, υποψήφιος Δήμαρχος της Νέας Προποντίδας και επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Γενιά – Νέα Πορεία» πραγματοποίησε χθες, Κυριακή 4 Μαΐου, ομιλίες σε χωριά του Δήμου.
Νωρίς το πρωί συνομίλησε με κατοίκους στον Άγιο Παύλο, στη συνέχεια επισκέφτηκε την Νέα Ηράκλεια, ενώ το απόγευμα βρέθηκε στο Λάκκωμα. Μιλώντας με ειλικρίνεια και αίσθημα ευθύνης απέναντι σε ένα πολυπληθές ακροατήριο, ο κ. Τσούφης δεσμεύτηκε να ηγηθεί μίας διοίκησης αποτελεσματικής, παραγωγικής και κυρίως ανεξάρτητης, με μόνο οδηγό την ανάπτυξη της Νέας Προποντίδας.

Η Πατουλίδου (υπ. αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης) θα καταθέσει στεφάνι;


PAO success story : Βγήκαμε στις αγορές!

Καμαρώναμε τη νέα φορεσιά μας και χάσαμε 2 βαθμούς στη Λεωφόρο!

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση για τις Ευρωεκλογές


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΧΑΜΗΛΑ ΤΗ ΜΠΑΛΑ

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Όσο ο Μάης προχωρά  και πλησιάζουν οι εκλογές, τόσο μεγαλύτερη είναι η «λύσσα» και η κουταμάρα που εκδηλώνεται από υποψηφίους των συνδυασμών, είτε αυτοί είναι «δήμαρχοι», είτε «σύμβουλοι», είτε…..
Εκείνοι όμως που οργιάζουν πραγματικά, είναι οι «έξω», εκείνοι που το παίζουν στις μικρές κοινωνίες (γιατί για αυτοδιοικητικούς υποψηφίους μιλώ) «κομματάρχες», εκείνοι που νομίζουν μέσα στη χαζομάρα που τους δέρνει πως κρατούν ψήφους στο χέρι, και είναι έτοιμοι να τις δώσουν στον όποιο δικό τους υποψήφιο, στον δικό τους ρε παιδί μου, που είναι και του κόμματος.

Ομιλία του Καθηγητή Αστέριου Ν. Κατσαμούρη στην Αρναία

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 4 Μαΐου 2014 στην γενέτειρά του Αρναία Χαλκιδικής η ομιλία του Καθηγητή Αγγειοχειρουργικής Αστερίου Ν. Κατσαμούρη, υπ. ευρωβουλευτή της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ με θέμα την Ευρωπαϊκή Μεταρρύθμιση της Παιδείας. Οι σχετικές προτάσεις του συνοψίζονται στα εξής:
1. Ο σεβασμός των Ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων στο πνεύμα του αυτοδιοίκητου του Πανεπιστημίου θεωρείται αυτονόητος. Αυτός οφείλει να απορρέει από την πιστή εφαρμογή του Συντάγματος και των Νόμων. Eίναι αδιανόητο στο χώρο της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και της γνώσης, καθώς και της παραγωγής της τελευταίας να επικρατεί ασύστολα η ανομία και να ευτελίζονται συνεχώς οι Ακαδημαϊκοί Θεσμοί.

Παρουσίαση προγράμματος από τον Βαλιάνο στη Θεσσαλονίκη

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Στυλιανός Θ. Βαλιάνος παρουσιάζει τη Δευτέρα 5 Μαΐου εκ μέρους όλου του συνδυασμού «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ», την κεντρική προεκλογική καμπάνια της Παράταξης , καθώς και τα κεντρικά σημεία και δράσεις του προγράμματος , σε μια πρωτότυπη και πρωτοποριακή μορφή. 
Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στο Εκλογικό Κέντρο του Συνδυασμού, Ίωνος Δραγούμη 3, στη Θεσσαλονίκη, στις 12.30.

Ομιλίες Μανώλη Καρρά, υποψήφιου Δήμαρχου Νέας Προποντίδας

Σήμερα Δευτέρα 5 Μαΐου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς επικεφαλής του συνδυασμού «νέα προποντίδα – Σύγχρονος Δήμος» θα πραγματοποιήσει ομιλία στις 19:00 στο Διονυσίου στο χώρο του ΚΑΠΗ, στις 20:00 στο Ζωγράφου στην Πλατεία του χωριού και στις 21:00 στον Άγιο Παντελεήμονα στο Καφενείο του Τσαλκιτζή Παύλου.