Κυριακή, 4 Μαΐου 2014

Ευρωψηφοδέλτιο μάχης και ανατροπής από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατέθεσε το ψηφοδέλτιό της για τις ευρωεκλογές της 25ης Μάη. Στους 42 υποψήφιους συμπεριλαμβάνονται πρωτοπόροι αγωνιστές του εργατικού και λαϊκού κινήματος, μαχητές για την υπεράσπιση και κατάκτηση των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, διανοούμενοι και δημοσιογράφοι, νέοι και νέες, στελέχη της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Στο ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγράφεται μία τάση ευρύτερης συσπείρωσης δυνάμεων της ανατρεπτικής δράσης και σκέψης της Αριστεράς και του κινήματος.
Ολόκληρο το ψηφοδέλτιο είναι:

Δήμος Αριστοτέλη: Εγκαίνια Εκλογικού Κέντρου Μ. Παναγίας, υπ. Δημάρχου Γιάννη Μίχου

Για άλλη μια φορά οι πολίτες του Δήμου και συγκεκριμένα της Μεγάλης Παναγίας και των γύρω περιοχών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του Συνδυασμού ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ στην Μ. Παναγία.  
Η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, πάρα τη ψιλή βροχόπτωση και ο  υποψήφιος Δήμαρχος Αριστοτέλη αφού ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του, παρουσίασε το αναπτυξιακό πρόγραμμα του Συνδυασμού τόνισε ότι το βασικό μέλημα της νέα δημοτικής αρχής θα είναι η ενότητα όλων δημοτών, χωρίς καμία εξαίρεση και αποκλεισμούς. Τέλος παρουσίασε τους υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους της Εκλογικής Περιφέρειας Παναγίας.

Εγκαίνια εκλογικού Κέντρου Ι. Τζίτζιου στη Συκιά

Με σύνθημα «όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα!» ο δήμαρχος Σιθωνίας και εκ νέου υποψήφιος κ. Ιωάννης Τζίτζιος έστειλε μήνυμα νίκης από τη Συκιά, στο πλαίσιο των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Δυνατή Σιθωνία», όπου παραβρέθηκαν υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και κόσμος.
Ο κ.Τζίτζιος αναφέρθηκε στο έργο που έχει συντελεστεί στην ευρύτερη περιοχή της εκλογικής περιφέρειας Τορώνης. «Πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτά που πετύχαμε και να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμά µας, επιδιώκοντας ακόμη περισσότερα. Το έργο των προηγούμενων ετών αποτελεί τη βάση για όσα ακόμη θα κάνουμε, αλλά και την απόδειξη ότι μπορούμε να τα πετύχουμε» υπογράμμισε ο κ. Τζίτζιος.

Περιοδεία Στ. Βαλιάνου

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Στυλιανός Θ. Βαλιάνος έχει προγραμματίσει σειρά επισκέψεων τη Δευτέρα 5 Μαϊου 2014 στις εξής περιοχές:
Παλαιόκαστρο 14.00, Καλύβες 18.30, Ν. Σήμαντρα 21.00

Ο κύριος Βαλιάνος συναντά εκπροσώπους Φορέων και κατοίκους της Χαλκιδικής και συζητά μαζί τους τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Προεκλογική δραστηριότητα Τάσου Κανταρά


Προεκλογική Δραστηριότητα Λάζαρου Τόσκα

Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής του συνδυασμού "Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα", Λ. Τόσκας, θα περιοδεύσει κατά τις απογευματινές ώρες:
αύριο Δευτέρα 5/5/14 κατά σειρά σε: Μεταγγίτσι - Αγ. Νικόλαο, 
και την Τρίτη 6/5/14 σε: Σάρτη - Συκιά - Ν. Μαρμαρά.

Ο Δημήτρης Βαρνάβας για το πλαφόν συνταγογράφησης

Δήλωση του Δημ. Βαρνάβα, προέδρου ΟΕΝΓΕ, υποψήφιου ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, για το πλαφόν συνταγογράφησης
Το Συμβούλιο Επικρατείας κατήργησε το πλαφόν συνταγογράφησης με απόφαση που εξέδωσε πριν 1 μήνα και στην οποία αιτιολογεί με ουσιαστικό και σαφή τρόπο την επικινδυνότητα του μέτρου για την υγεία των πολιτών.
Κατόπιν αυτού το υπουργείο Υγείας αναγκάστηκε να αποσύρει ένα παράλογο και εξοντωτικό μέτρο που προκάλεσε τεράστια προβλήματα, αφήνοντας χιλιάδες ασθενών χωρίς φάρμακα. Ταυτόχρονα όμως ο υπουργός Υγείας αύξησε τη συμμετοχή των ασθενών στην αγορά των φαρμάκων, αύξηση που αγγίζει το 70% σε ορισμένες περιπτώσεις.

Θα είναι οριστική η απόρριψη;

Σύμφωνα με την απόφαση του Πρωτοδικείου Πολυγύρου απορρίφθηκε μερικώς το ψηφοδέλτιο του υπ. Δημάρχου Ν. Προποντίδας Δημήτρη Τσούφη, "Νέα Γενιά – Νέα Πορεία".
Συγκεκριμένα η απόρριψη αφορά τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους της Δημοτικής Ενότητας Ν. Μουδανιών λόγω μεγαλύτερου αριθμού υποψηφίων από τον προβλεπόμενο (36 αντί 34) στην συγκεκριμένη Δημοτική Ενότητα.
Ο υπ. Δήμαρχος Δ. Τσούφης υπέβαλε ένσταση και η απόφαση επί της ενστάσεως αναμένεται να εκδοθεί αύριο Δευτέρα 5/5/2014.
Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, συνολικά, ήταν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα (66 υποψήφιοι).

Προεκλογική δραστηριότητα Στ. Βαλιάνου

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Στυλιανός Θ. Βαλιάνος πραγματοποιεί  σειρά επισκέψεων την Κυριακή 4 Μαΐου 2014 στις εξής περιοχές:
Στις 10.30  επισκέφθηκε τη Βαρβάρα, στις 19.00 επισκέπτεται  την  Άθυτο και στις 21.00 το βράδυ θα βρίσκεται στην Κασσάνδρεια .
Ο κύριος Βαλιάνος συναντά εκπροσώπους Φορέων και κατοίκους της Χαλκιδικής και συζητά μαζί τους τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Εκδήλωση με αφορμή την επέτειο της κήρυξης της επανάστασης του 1821 στη Χαλκιδική

Με αφορμή την επέτειο της κήρυξης της επανάστασης του 1821 στη Χαλκιδική και τη Μακεδονία, η Οργανωτική Επιτροπή των επετειακών εκδηλώσεων διοργανώνει και φέτος αγώνα δρόμου 12 χιλιομέτρων το Σάββατο 17 Μαΐου με εκκίνηση από το χώρο του ηρώου στο κέντρο του Πολυγύρου και τερματισμό το εξωκκλήσι του Αγ. Δημητρίου.
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΓΩΝΑ:
Ημερομηνία: Σάββατο 17-5-2014
Ώρα Εκκίνησης: 09.30
Χώρος Εκκίνησης: Ηρώον Πολυγύρου.

BOROTBA: Νεο-ναζιστικός τρόμος στην Οδησσό*

Andrew Brazhevsky
Στις 2 Μάη, με το πρόσχημα της πορείας “Για την ενότητα της Ουκρανίας” και τον ποδοσφαιρικό αγώνα Τσερνομόρετς – Μέταλιστ, εκατοντάδες παραστρατιωτικοί απ΄ όλη την Ουκρανία κατέφτασαν στην Οδησσό με λεωφορεία και τρένα. Συνενώθηκαν στην πλατεία Sobornaya με φανατικούς ακροδεξιούς οπαδούς της τοπικής ομάδας. Ήταν εξοπλισμένοι με ασπίδες, κράνη, ρόπαλα, πυροβόλα όπλα. Ήταν η κύρια δύναμη κρούσης που επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους διαδηλωτές στην πλατεία Kulikovo Pole. 

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ Μ-Λ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

1. Καθώς συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια ε­πι­βολής των βάρβαρων μνημονίων οικονομικής και κοινωνικής ισοπέδωσης και ιμπε­ρια­λιστικής υποδούλωσης και η χώρα βαδίζει στις διπλές εκλογές του Μαΐου, η κυβέρνηση Σαμαρά στήνει ένα σκηνικό απάτης και δημαγωγίας σκορ­πώντας απατηλές προσδοκίες και κάλπικες προεκλογικές υποσχέ­σεις προκειμένου να εγ­κλω­­βίσει και να κατευ­νάσει τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση ώστε την επομένη των εκλογών να συνεχίσει απαρέγκλιτα την εφαρμογή των α­ντερ­­γατικών μέτρων των μνημονίων και των νέων αντιλαϊκών «προαπαιτούμενων» που αποφασίστηκαν στο Γιούρογκρουπ και επέρχονται μέσα στο καλοκαίρι.

Το πάρτι του ενός εκατομμυρίου στη Χαλκιδική -Μόνο τα λουλούδια κόστισαν 200.000 ευρώ

Με καλεσμένους επιχειρηματίες που έχουν φιγουράρει στις λίστες των πλουσιότερων ανθρώπων του περιοδικού Forbes, το πάρτι δεν θα μπορούσε παρά να χαρακτηρίζεται από την απόλυτη χλιδή, όπως και έγινε στη Χαλκιδική. 

Ο λόγος για τα εγκαίνια ξενοδοχείου, που γιορτάστηκαν την Πρωτομαγιά με πάρτι που κόστισε ένα εκατομμύριο ευρώ και ουσιαστικά αποτέλεσε ένα φαντασμαγορικό σόου. Καλεσμένοι για τα εγκαίνια του Pomegranate wellness spa hotel, στη Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής ήταν μερικοί από τους πλουσιότερους Ρώσους, γνωστοί επιχειρηματίες, πολιτικοί, εκπρόσωποι της σόουμπιζ. 

Δήμος Σιθωνίας: Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού "Ανάπτυξη για τη Σιθωνία" του Ιωάννη Ζέππου

ΖΕΠΠΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΜΗΝΑ
(ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ)

Στο μαξιλάρι


Προεκλογική δραστηριότητα Δημήτρη Τσούφη

Χθες Σάββατο 3 Μαΐου, το απόγευμα, στη Νέα Ποτίδαια, πραγματοποίησε την κεντρική του ομιλία ο υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Προποντίδας και επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Γενιά – Νέα Πορεία», Δημήτρης Τσούφης.
Ο κ. Τσούφης, βαθύς γνώστης των προβλημάτων της περιοχής, διατύπωσε συγκεκριμένες θέσεις και δεσμεύτηκε για συγκεκριμένες ενέργειες, προκειμένου αυτά να αντιμετωπιστούν με το γρηγορότερο και ορθότερο τρόπο.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ… ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΗΣΕ

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Προσπαθώ να καταλάβω, πόσο απελπισμένοι για ψήφους είναι οι κυβερνώντες.
Κάθε μέρα πάμε από το κακό στο χειρότερο, και εκείνοι, προσπαθούν να μας πείσουν ότι πλέον πάμε καλά, τέλειωσαν τα δύσκολα της χώρας, ΔΕΝ θα φορτώσουν στις πλάτες μας άλλα βάρη (εδώ γελάμε) ότι είναι η παραμονή τους στην κυβέρνηση η ΜΟΝΗ λύση για να σωθεί η χώρα και άλλα πολλά.
Ακούμε και διαβάζουμε όλα αυτά, και αναρωτιόμαστε σε ποιον πλανήτη ζουν όλοι αυτοί, γιατί όλα αυτά που λένε, δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα.

Νίκος Παπαδόπουλος, υπ. Δημοτικός Σύμβουλος Πολυγύρου


ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

ΜΑΗΣ 2014
Συντοπίτες και Συντοπίτισσες
Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις εκλογές του Μάη.
Η καθημερινότητα μας έχει γεμίσει με ‘νέα πρόσωπα’ δήθεν ‘άφθαρτους’, ‘ακομμάτιστους’, ‘αδοκίμαστους’, ‘επιτυχημένους’, ‘ικανούς’& άλλους. Στην πραγματικότητα είναι όλοι υπηρέτες δοκιμασμένων αντιλαϊκών πολιτικών. Είναι ενταγμένοι στο μεγάλο «κόμμα» της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της στήριξης των συμφερόντων των επιχειρηματιών.
Μπροστά σ’ αυτές τις εκλογές η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ απευθύνεται σε σένα και σε καλεί να σκεφτείς, να προβληματιστείς, να ψηφίσεις με ενιαία κριτήρια, γιατί ενιαία είναι και η αντιλαϊκή πολιτική που τ’ αποτελέσματά της ζεις καθημερινά. Σε καλεί να καταδικάσεις τους συνδυασμούς που, σε επίπεδο Περιφέρειας και Δήμου, ακολούθησαν πιστά το ευρωπαϊκό πλαίσιο στην Τοπική Διοίκηση.