Πέμπτη, 1 Μαΐου 2014

Είναι ΠΕΔΥ ακόμα!


Συνέντευξη Α. Τσίπρα στον Alpha

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην τηλεόραση του Alha και στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ η οποία θα μεταδοθεί σήμερα στις 11 το βράδυ.
Από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού, παρουσιάστηκαν βασικά αποσπάσματα απ’ αυτή την συνέντευξη.
Για αρχειακούς λόγους παραθέτουμε αυτό το βίντεο. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αλέξη Τσίπρα, μια ενδεχόμενη κυβέρνηση με κορμό τον Σύριζα, θα καταργήσει τους μνημονικούς νόμους ενώ άμεσα θα καταργήσει τα μέτρα λιτότητας, τους εργασιακούς νόμους που επιβλήθηκαν με το μνημόνιο, θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό εκεί που ήταν κ.λ.π.

Γιατί κρύβεται ο κύριος Τζιτζικώστας ;;

"µύθων τε ῥητήρ καί ἔργων τε πρηκτήρ"
Όλοι θυμόμαστε την πρωτοποριακή για τα δεδομένα της περιφέρειας πρόταση του κυρίου Τζιτζικώστα στα μέσα περίπου Φλεβάρη όταν κάλεσε σε debate τον έτερο γαλάζιο υποψήφιο κ. Γιάννη Ιωαννίδη. Σήμερα λοιπόν πραγματοποιήθηκε το debate όλων των διεκδικητών της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Όλοι ήταν εκεί. Ή σχεδόν όλοι. Κάποιοι αποφάσισαν να λάμψουν δια της απουσίας του. Φυσικά ο μεγάλος απών δεν είναι κανείς άλλος από τον προαναφερθέντα Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ο Μαυρογιαλούρος, ο Κος Πάχτας και τα βιβλία της ίδιας τάξης. Όταν το θράσος περισσεύει.

Διαβάζοντας το νέο πρόγραμμα του Συνδυασμού Όραμα Πολιτών του Κου Πάχτα είναι σαν να μπαίνει κάποιος σε μια μηχανή του χρόνου και να μεταφέρεται 4 χρόνια πριν! Και αυτό γιατί είναι το ίδιο προεκλογικό φυλλάδιο από τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές.!!!
Κι όταν λέμε το ίδιο εννοούμε το ίδιο. Απόλυτη αντιγραφή. Ίδια αρίθμηση σελίδων ίδια όμορφα λόγια και μεγαλοστομίες, ίδιες φωτογραφίες.
Για να μην μιλήσουμε για κοροϊδία,  να σχολιάσουμε επιεικώς ότι ο Κος Πάχτας αφού δεν έκανε τίποτα από ότι με τον όμορφο πολιτικό στρογγυλεμένο λόγο υποσχέθηκε μας ζητάει εκ νέου την ψήφο μας δήθεν για να υλοποιήσει τώρα τα υποσχεθέντα.

"Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία" για την εργατική Πρωτομαγιά

Η φετινή Πρωτομαγιά είναι μέρα αγώνα, αντίστασης και ανατροπής της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, της εργοδοτικής τρομοκρατίας και ασυδοσίας. Για να ηττηθεί και να ανατραπεί η πολιτική που ρημάζει τις ζωές των εργαζομένων.
Είναι ταυτόχρονα μέρα μνήμης και έμπνευσης από τους εργατικούς αγώνες που έδωσαν κατακτήσεις, αξιοπρέπεια και ελπίδα για τον κόσμο της δουλειάς. 

ΦΙΛΕ ΨΗΦΟΦΟΡΕ…

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Τα είπα τις προάλλες στους υποψηφίους, θα τα πω τώρα σε εσένα, σε εμένα, στον φίλο, τον αδελφό, το γείτονα….
Σε ΕΣΕΝΑ φίλε ψηφοφόρε, που είσαι μπερδεμένος όσο κι εγώ, λιγότερο, περισσότερο, δεν έχει σημασία.
Η ουσία είναι πως έτσι όπως μας έκαναν, είναι σα να αρμενίζουμε σε φουρτουνιασμένη θάλασσα, και να μη φαίνεται πουθενά λιμάνι για να «δέσουμε».
Φίλε ψηφοφόρε, ΜΑΖΙ μιλήσαμε τις προάλλες σχολιάζοντας τα όσα συμβαίνουν στους δήμους μας, τις μικρές μας κοινωνίες, τα σπίτια μας!

Δήμος Αριστοτέλη: SPOT του συνδυασμού "Κίνημα Ανάπτυξης"

Ευτυχώς που έχουμε ευρώ και πλεόνασμα… Ευτυχώς !

Xρήμα και προβολή στον… συνέταιρο

Σαν να επιβραβεύει το ΠΑΣΟΚ και να επιχειρεί να εξουδετερώσει τον ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει ο τρόπος που μοιράζει την επιδότηση των κομμάτων και τον τηλεοπτικό χρόνο ο Γ. Μιχελάκης
«Τη δόξα του διάσημου μάγου Χουντίνι ζήλεψε ο Γ. Μιχελάκης», σχολιάζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία του υπουργού Εσωτερικών, σύμφωνα με την οποία βάση του προσδιορισμού της κρατικής επιχορήγησης και του τηλεοπτικού χρόνου για τις ευρωεκλογές λαμβάνεται το ποσοστό που είχαν συγκεντρώσει τα κόμματα στις ευρωεκλογές του 2009 και όχι στις εκλογές του 2012.

Έτσι μας κατάντησαν...

Από τη "μάχη" για τα δωρεάν προϊόντα στις λαϊκές...

Επίσκεψη Τζιτζικώστα στην Όλυνθο και στα Ν. Μουδανιά

Με επίσκεψη στην Όλυνθο και στα Νέα Μουδανιά την Παρασκευή 2 Μαΐου θα συνεχιστεί το πρόγραμμα των περιοδειών του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης», Απόστολου Τζιτζικώστα. 
Ο κ. Τζιτζικώστας θα συνοδεύεται από τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κ. Ιωάννη Γιώργο, υποψήφιους περιφερειακούς Συμβούλους και μέλη της «Αλληλεγγύης». 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 2 ΜΑΪΟΥ

Το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στη Ν. Προποντίδα (υπ. Δήμαρχος Δημήτριος Ζαχαριάδης)

ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ 
Υποψήφιος Δήμαρχος

Η Νιόβη Παυλίδου για την Ημέρα της Πρωτομαγιάς

Αλλαγή προτεραιοτήτων και ουσιαστικό σχέδιο με τόλμη για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την ενδυνάμωση της κοινωνικής αλληλεγγύης είναι το μήνυμα που στέλνει, με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της Πρωτομαγιάς, ο συνδυασμός “Πολίτες Μπροστά”. Συγκεκριμένα σε δηλώσεις της η επικεφαλής του συνδυασμού Νιόβη Παυλίδου επισήμανε τα εξής:
“Η Εργατική Πρωτομαγιά μας θυμίζει ότι, σε όλες τις εποχές και σε όλους τους τόπους, υπάρχουν άνθρωποι που ζουν τις σκληρές συνέπειες της κοινωνικής αδικίας και της ανισότητας των ευκαιριών. Στον τόπο μας τα χρόνια που ζούμε οι άνθρωποι αυτοί είναι όλο και πιο πολλοί. Όμως, η ανεργία, η φτώχεια και η περιθωριοποίηση των ανθρώπων θα ανακουφισθούν μόνον αν αλλάξουμε τις προτεραιότητες. Αν εργαστούμε για τα προβλήματα και όχι για τα συνθήματα. Αν πούμε την αλήθεια. Αν δράσουμε με σχέδιο και τόλμη.

Δήλωση Δ. Χαραλαμπίδου για την Πρωτομαγιά

Στην μεγάλη πορεία της Εργατικής Πρωτομαγιάς συμμετείχε η υποψήφια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου, με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Γιώργο Θεοδωρόπουλο και το σύνολο των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων της παράταξης.
Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου κατά την διάρκεια της πορείας συνομίλησε με εργαζόμενους και φοιτητές. Στο τέλος της πορείας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του καπνεργάτη έξω από το ΕΚΘ. Στη δήλωσή της για την Εργατική Πρωτομαγιά, η Δέσποινα Χαραλαμπίδου αναφέρει:

Οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για το πρόγραμμα "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" (Δήμος Πολυγύρου)

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Πολυγύρου με επικεφαλής την υπ. Δήμαρχο Αγγελική Χριστιανού πραγματοποίησε συνάντηση την Τετάρτη 30-4 –2014 με εκπροσώπους των εργαζόμενων στο Πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι.
Οι εργαζόμενοι έθεσαν το πρόβλημα της υποβάθμισης του προγράμματος, τα εργασιακά προβλήματά τους και τον κίνδυνο πλήρους ακύρωσης του προγράμματος με τις τραγικές κοινωνικές συνέπειες που θα επέφερε.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εξέφρασε την συμπαράστασή της και ανέλυσε τις θέσεις της που δίνουν οριστική λύση στα προβλήματα εργαζόμενων και εξυπηρετούμενων.

Μάρκος Μπόλαρης για την εργατική πρωτομαγιά

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας κ. Μάρκος Μπόλαρης και η πλειοψηφία των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων της αυτοδιοικητικής κίνησης «συμμετέχω», τιμώντας την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, έδωσαν το παρόν στην συγκέντρωση που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους. Ο κ. Μπόλαρης δήλωσε :
«Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μία μέρα ιστορικής μνήμης και τιμής στο εργατικό κίνημα και τους αγώνες του. Αγώνες βαμμένους διαχρονικά με αίμα, με νίκες αλλά και πισωγυρίσματα. Από την διεκδίκηση του οκταώρου στο Σικάγο το 1886, φτάνουμε μετά από τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ού αιώνα, στο καταθλιπτικό σήμερα.

Από την πορεία και την κατάθεση του ΠΑΜΕ

Από την απεργιακή συγκέντρωση στον Πολύγυρο (Ηρώο) 1-5-2014

...μόνο για κάποιες "απαραίτητες" δηλώσεις!

ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ...


Δήλωση Κουτσούμπα στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα

Από την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση εδώ στο Σύνταγμα απευθύνουμε κάλεσμα ενίσχυσης των εργατικών – λαϊκών αγώνων, ανασύνταξης του εργατικού – λαϊκού κινήματος.
Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ, ισχυροποίησης του ΚΚΕ, για να είναι ισχυρός ο λαός, για να δημιουργήσουμε σήμερα αυτό που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος. Μια ισχυρή, εργατική, λαϊκή αντιπολίτευση που θα ανοίξει το δρόμο, με λαϊκή συμμαχία, για να σπάσουμε επιτέλους τα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων, για να ανοίξουμε έναν καινούργιο δρόμο με το λαό πραγματικά στην εξουσία.

Δεν μπορείς ... δεν κάνεις συγκεντρώσεις! Απλά πράγματα!

Δεν γνωρίζουμε αν πήγαν (μάλλον δεν πήγαν!) ...αλλά κι αν πήγαιναν δεν θα έβρισκαν ούτε τους διοργανωτές! (εικόνα από σχετική ανακοίνωση)
-Το πάθαμε εμείς που πήγαμε δυο φορές στις 10:30 και στις 11:00!
Αντίθετα το ΠΑΜΕ, στη συγκέντρωση μπροστά στο Δημαρχείο είχε την απαραίτητη προετοιμασία και φυσικά κόσμο (...έστω και λίγο)!

SPOT Συλλόγου Μεσιτών Χαλκιδικής

Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία : Προεκλογική δραστηριότητα 2-3 του Μάη στη Χαλκιδική

Κλιμάκιο της "Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία - Αντικαπιταλιστική Αριστερά" με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Θανάση Αγαπητό και τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Φραγκίσκο Ρηγόπουλο θα επισκεφθεί τις εξής περιοχές : 
Παρασκευή 2/5 το απόγευμα τη Μεγάλη Παναγία
Σάββατο 3/5 το πρωί τον Πολύγυρο και μεσημέρι - απόγευμα την Ιερισσό
Θα πραγματοποιηθούν ανοιχτές συζητήσεις, συναντήσεις με τοπικούς φορείς και επιτροπές αγώνα καθώς και περιοδείες ενημέρωσης.

"Κίνημα Ανάπτυξης": ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στα εγκαίνια εκλογικών κέντρων (υπ. Δήμαρχος Γιάννης Μίχος)

Το Κίνημα Ανάπτυξης προσκαλεί όλους τους δημότες του Δήμου Αριστοτέλη στα εγκαίνια των εκλογικών κέντρων του Συνδυασμού στην Ιερισσό, Μεγάλη Παναγία και Αρναία.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ

Τηλεμαχία Μίχου - Πάχτα - Τρικαλιώτη, Αλήθειες & Ψέμματα (TV100) Βίντεο

"Εμείς πάντως με ειλικρινή διάθεση να δούμε ποιος ψεύδεται διερευνήσαμε εξονυχιστικά το επίσημο site του δήμου για να βρούμε τον δημοσιευμένο ισολογισμό και τις λοιπές ελεγμένες από ορκωτό ελεγκτή οικονομικές καταστάσεις της 30/9/2013 που θα αποδεικνυουν τους ισχυρισμούς του για το οικονομικό "θαύμα" ποτυ συντελείται στο δήμο και εμείς ως δύσπιστοι Θωμάδες δεν το αντιλαμβανόμαστε.

Μπήκαμε λοιπόν στο site του δήμου …. ψάξαμε από εδώ, ψάξαμε από εκεί, ψάξαμε ακόμα και να ανάμεσα στις όμορφες εικόνες από το Δήμο μας…άφαντοι οι ισολογισμοί….

Βαλιάνος: «ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

Λιμεναρχείο και όχι πια Υπολιμεναρχείο αιτείται η Λιμενική Αρχή Μουδανιών και αντ’ αυτού έρχεται αντιμέτωπη με τη δυσκαμψία της Πολιτείας, που με αποφάσεις της, όχι μόνο δε συντηρεί την Υπηρεσία ως Υπολιμεναρχείο αλλά σχεδιάζει να την υποβιβάσει σε Λιμενικό Σταθμό παρά την ύπαρξη λιμενικών εγκαταστάσεων και παρά την τεράστια ακτογραμμή που η εν λόγω δομή καλύπτει (Από Καλλικράτεια ως Πόρτο Κουφό Σιθωνίας). 
Αποτέλεσμα αυτών των αποφάσεων της Πολιτείας είναι αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό αλλά και στην επιχειρησιακή δύναμη . 
Η λιμενική Αρχή Μουδανιών επιχειρηματολογεί σχετικά με την πλήρωση του αιτήματός της για αναβάθμιση της Υπηρεσίας σε Λιμεναρχείο Μουδανιών αναφέροντας σε σχετική ανακοίνωσή της:

Προεκλογική δραστηριότητα Στ. Βαλιάνου


Ευρωεκλογές 2014