Τρίτη, 29 Απριλίου 2014

Δημήτρης Αμανατίδης, υπ. Περ/κός Σύμβουλος με την "Ριζοσπαστική Ενότητα"


Δ. Χαραλαμπίδου: 6 δράσεις κατά της ανεργίας για την παραγωγική ανασυγκρότηση

Έξι δράσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την ενίσχυση της παραγωγικής ανασυγκρότησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσίασε η υποψήφια Περιφερειάρχης Δέσποινα Χαραλαμπίδου, μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΘ με τίτλο: « Δε διαπραγματευόμαστε την πλήρη, σταθερή, αξιοπρεπώς αμειβόμενη, ασφαλισμένη εργασία». 
«Το πραγματικό διακύβευμα σε αυτές τις εκλογές – και στις πολιτικές εξελίξεις που θα φέρουν – είναι το ζήτημα της εργασίας, το ζήτημα της ανεργίας, της παραγωγής, του κοινωνικού κράτους και της φορολογίας. Με άλλα λόγια, το ζήτημα της κοινωνικής δικαιοσύνης», τόνισε η Δ. Χαραλαμπίδου, ενώ αναφερόμενη στους άλλους υποψήφιους με τη στήριξη της ΝΔ συμπλήρωσε: 

Ανακοίνωση Τζιτζικώστα

Σχετικά με αναφορές για έκδοση αδειών από υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  για εξόρυξη χρυσού στην Π.Ε. Σερρών, από το Γραφείο Περιφερειάρχη ανακοινώνεται :
«Είναι λυπηρό κάποιοι να θέλουν να διοικήσουν τη δεύτερη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας και να μη γνωρίζουν τις βασικές αρμοδιότητες που έχει ο Περιφερειάρχης.  
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν έχει την αρμοδιότητα για την έκδοση αδειών εξόρυξης μεταλλευμάτων.

Προεκλογική δραστηριότητα Βαλιάνου

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Στυλιανός Θ. Βαλιάνος θα επισκεφθεί αύριο Πέμπτη 30 Απριλίου στις 18.00 τον Άγιο Μαμα και στις 20.00 τα Ν. Μουδανιά , όπου θα παραστεί στην τελετή εγκαινίων του Εκλογικού Κέντρου του Συνδυασμού «Νέα Προποντίδα, Σύγχρονος Δήμος» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Μανώλη Καρρά.

Δ.Χαραλαμπίδου: «Ο χρυσός τους φέρνει πιο κοντά…»

Με αφορμή τις δηλώσεις των δύο υποψηφίων της ΝΔ για την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, σχετικά με τις άδειες εξόρυξης χρυσού στις περιφερειακές ενότητες Χαλκιδικής και Σερρών η υποψήφια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δέσποινα Χαραλαμπίδου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με έκπληξη παρακολουθώ τoν ενδοοικογενειακό καυγά, ανάμεσα στον επίσημο υποψήφιο και τον «μπαλαντέρ» της ΝΔ για την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, για το θέμα του χρυσού.
Η αλήθεια είναι ότι ο μεν κ. Τζιτζικώστας ανακάλυψε την… Χαλκιδική, ενώ την ίδια ώρα άναβε το πράσινο φως για έρευνες στο νομό Σερρών, ενώ ο κ. Ιωαννίδης με τη σιωπή του στα έδρανα του κοινοβουλίου έχει ευθύνες για τις καταστροφικές εξορύξεις στη Χαλκιδική και τις προωθούμενες σε Σέρρες και Κιλκίς. 

Βαλιάνος για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια»

Σε κλίμα νίκης παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τρίτης ο Συνδυασμός «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια» με επικεφαλής τον Γιάννη Ιωαννίδη.

Αναφορικά με την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής , υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης είναι ο Δικηγόρος Στυλιανός Θ. Βαλιάνος και οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι είναι οι εξής: Μάντσιος Βασίλειος – Εκπαιδευτικός, Καραμήτσος Νικόλαος – Ιατρός, Κουφογιάννης Κλεάνθης - Αξιωματκος Λιμενικού Σωματος Ε.Α , Πελέκας Περικλής – Ελεύερος Επαγγελματίας, Τσιολάκης Κωνσταντίνος- Συνταξιούχος Πολεοδομίας, Χατζησταματίου- Λεμονιάδου Ελευθερία – Επιχειρηματίας.
Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Στυλιανός Βαλιάνος , δήλωσε σχετικά:

Σποτ του Βασίλη Μάντσιου, υπ. περ/κού συμβούλου με το ψηφοδέλτιο "Κ. Μακεδονία Περιφέρεια Μακεδονία"

Ενημερωτική επίσκεψη στα μεταλλεία

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο της ΔΗΜ.ΑΡ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, καθηγητής Αγγειοχειρουργικής Αστέριος Κατσαμούρηςανταποκρινόμενος στο πολιτικοκοινωνικό θέμα που διχάζει τους κατοίκους του Δήμου Αριστοτέλη θα επισκεφθεί τις περιοχές δραστηριότητας των μεταλλείων Κασσάνδρας προκειμένου να εκτιμήσει τη σημερινή κατάσταση γύρω από το φλέγον θέμα της περιοχής.
Η επίσκεψη έχει προγραμματισθεί για αυτή την εβδομάδα, ώστε από κοντά να ενημερωθεί σφαιρικά για τη δραστηριότητα της εταιρίας και τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους.

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σιθωνίας

Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σιθωνίας συνεδρίασε σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, υπό την προεδρία του Δημάρχου κ. Ιωάννη Τζίτζιου.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναπτύχθηκε εκτενώς το ζήτημα της επιχειρησιακής ετοιμότητας και του συντονισμού όλων των εμπλεκομένων φορέων κατά τη αντιπυρική περίοδο, καθώς και των ενεργειών για την πρόληψη των πυρκαγιών στη χερσόνησο της Σιθωνίας. 

ΑΤΙΜΗ ΖΩΗ...


Τάσιος: Γιατί κατεβαίνω υποψήφιος για την ευρωβουλή

Την ανάγκη να στηριχθεί ο ελληνικός τουρισμός, με πρωτοβουλίες στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, υπογράμμισε από τη Θεσσαλονίκη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ
Παρουσιάστηκε επισήμως, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Les Lazaristes» στη Θεσσαλονίκη, η υποψηφιότητα του προέδρου του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής, Γρηγόρη Τάσιου, με τη ΝΔ, στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου.

Δήμος Αριστοτέλη: Το ψηφοδέλτιο "Όραμα Πολιτών" (υπ. Δήμαρχος Χρήστος Πάχτας)

ΠΑΧΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ 
(ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ)

Παρουσίαση υποψηφίων και προγράμματος "Νέα Γενιά - Νέα Πορεία"

Παρουσία πλήθους κόσμου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Προποντίδας Δημήτρης Τσούφης, ανακοίνωσε χθες στα Νέα Μουδανιά τα ονόματα των υποψηφίων, αλλά και τις βασικές αρχές του προγράμματος του συνδυασμού «Νέα Γενιά – Νέα Πορεία».
Εκατοντάδες συμπολίτες μας κατέκλυσαν το Πνευματικό Κέντρο της πόλης προκειμένου να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, στέλνοντας μήνυμα νίκης και αλλαγής σε μία πρωτοφανή για τα Νέα Μουδανιά συγκέντρωση. 

Δήμος Σιθωνίας: Εγκαίνια εκλογικών κέντρων του συνδυασμού «Δυνατή Σιθωνία» (υπ. Δήμαρχος Τζίτζιος Ιωάννης)

Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Δυνατή Σιθωνία» στη Νικήτη, του υποψηφίου Δημάρχου Σιθωνίας Ιωάννη Τζίτζιου θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 02 Μαΐου, στις 7.30 το απόγευμα. 
Την Κυριακή  στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού  «Δυνατή Σιθωνία» στη Συκιά. 

Εγκαίνια εκλογικού κέντρου στον Πολύγυρο (υπ. Δημάρχου Αστέριου Ζωγράφου)


Ο Αργύρης Λαφαζάνης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη

Δεν εμφανίστηκε αντίθετος στο ενδεχόμενο συνεργασίας της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αργύρης Λαφαζάνης, υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΔΗΜΑΡ. 
Ζητούμενο είναι να μπορέσει να βρει το δρόμο της η αριστερά, σημείωσε στο ΡΘ. Εκτίμησε ότι ο Γ. Παπανδρέου θα παίξει και στο μέλλον ρόλο. 
Το ΠΑΣΟΚ είναι Παπανδρέου, απάντησε στην ερώτηση αν υπάρχει ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου.
Όπως ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης το σημαντικό δεν είναι ότι βρέθηκαν Γ. Παπανδρεου και Φ. Κουβελης, αλλά ότι βρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου της Μ. Κοππά που έφυγε από το ΠΑΣΟΚ αφού τα έσουρε στον Ε. Βενιζέλο. (ΠΗΓΗ)

Πολύγυρος: Espresso bar JUL


Σκουριές: Από ύποπτοι… κατηγορούμενοι, οι 29 για «εγκληματική οργάνωση»

Κατηγορούμενοι είναι πλέον οι 29 κάτοικοι της Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης, οι οποίοι είχαν κληθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο να καταθέσουν ως ύποπτοι για συμμετοχή σε «εγκληματική οργάνωση» για τα επεισόδια της 12ης Μαϊου του 2013 στο Λάκκο Καρατζά του όρους Κάκαβος της Χαλκιδικής. Τα απολογητικά υπομνήματα που είχαν καταθέσει οι δικηγόροι τους απορρίφθηκαν συνολικά.
Σύντομα οι «29» θα κληθούν ως κατηγορούμενοι πλέον να απολογηθούν ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα, το πιθανότερο μετά τις εκλογές. Tο «Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων», ο πρόεδρος του οποίου κατηγορείται ως «ιδρυτής και εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης», με ανακοίνωσή του υπενθυμίζει τα στοιχεία της υπόθεσης.
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση

Προεκλογική δραστηριότητα υπ. αντιπεριφερειάρχη Στ. Βαλιάνου

Μια σειρά επσκέψεων έχει προγραμματίσει ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Στυλιανός Θ.Βαλιάνος για σήμερα Τρίτη 29 Απριλίου 2014. Στις 10.30 θα βρίσκεται στα Ν. Μουδανιά όπου θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους Τοπικών Φορέων, στις 12.30 στη Ν.Καλλικράτεια, στις 19.00 στον Γαλαρινό, στις 20.00στο Βάβδο και στις 21.00 στον Αγιο Πρόδρομο.
Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής συναντάται με εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών, συζητά τα ζητήματα που τους απασχολούν και σχεδιαζουν από κοινού, τις κινήσεις για τη διευθέτηση τους από την επομένη των εκλογών.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ- ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ»

Το Συνδυασμό «Περιφέρεια- Πρωταθλήτρια» παρουσιάζει σήμερα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Ιωαννίδης στη Θεσσαλονίκη.
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στις 16.30 στο ξενοδοχείο Porto Palace

O υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Στυλιανός Βαλιάνος δήλωσε σχετικά: «Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία των Εκλογών. Αποτελούμε μια ομάδα ανθρώπων δυνατή και συγκροτημένη. Η πρότασή μας για να υπηρετήσουμε την Π.Κ.Μ και ως μέρος αυτής τη Χαλκιδική , είναι υλοποιήσιμη και απολύτως τεκμηριωμένη. Σας καλούμε σ’ έναν αγώνα νικηφόρο , προς όφελος του τόπου μας».

Δήμος Σιθωνίας: Το ψηφοδέλτιο "Σιθωνία – Πολιτών Κοινωνία " (υπ. Δήμαρχος Ληστής Σωτήριος)

Μετά από μια τετραετία εφαρμογής του Καλλικράτη γίνεται πλέον σαφές ότι η τοπική αυτοδιοίκηση όπως τη γνωρίζαμε έχει μετατραπεί σε πεδίο όπου κυρίαρχο ρόλο παίζουν οι επαγγελματίες πολιτικοί, οι πελατειακές σχέσεις και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, με αποτέλεσμα οι πολίτες σιγά-σιγά να απαξιώνουν αυτόν το θεσμό.
Στην προσπάθειά μας να αναδείξουμε τις χαμένες αξίες της τοπικής αυτοδιοίκησης που σκόπιμα παραγκωνίστηκαν, συγκροτήσαμε τη Δημοτική Κίνηση ‘Σιθωνία – Πολιτών Κοινωνία’ και δημιουργήσαμε ένα ψηφοδέλτιο με υποψήφιους πολίτες και όχι παράγοντες που δε θέλουν να εξαργυρώσουν τη συμμετοχή τους και ανιδιοτελώς θέλουν να προσφέρουν στα κοινά.
Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού απαρτίζουν οι: