Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014

"Εξάντληση περιθωρίων..."

...Δεν είναι ντροπή να μην μπορείς να σχηματίσεις ψηφοδέλτιο σε έναν Δήμο του μεγέθους αυτού της Ν. Προποντίδας και με τόσους συνδυασμούς υποψηφίων!
-Εντάξει ξέρουμε ότι είναι δύσκολο! Υπομονή, μέχρι την Κυριακή το βράδυ ...ποιος ξέρει, μην αγχώνεσαι, υποψήφιε Δήμαρχε! 

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Μετά από το «πρωτογενές» (πρωτοφανές) πλεόνασμα, μετά τα «κοινωνικά μερίσματα» και τα μπλα μπλα της κυβέρνησης περί εξόδου στις αγορές και άλλα πολλά λόγια λόγια και άλλα λόγια, κουβέντα να γίνεται μπας και εμείς τα χάπατα φάμε τη φόλα και εξακολουθήσουμε να τους αφήνουμε να διαλύουν τα πάντα, έρχεται η πραγματικότητα.
Το…. «όνειρο», γίνεται εφιάλτης για όλους εμάς.
Ιδου το δημοσίευμα.
Απολαυστε το αδέλφια, και με τις υγείες μας!

Το ψηφοδέλτιο δεν ανακοινώθηκε, οι υποψήφιοι τρέχουν...


Επίσκεψη με φάρμακα στο χέρι...

Φάρμακα και αναλώσιμα στο Γ.Ν.Χαλκιδικής  πρόκειται να παρέχουν αύριο Πέμπτη στη 13.00 ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Στυλιανός Βαλιάνος από κοινού με Κλιμάκιο της ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής, με σκοπό την ενίσχυση του Φαρμακείου του Νοσοκομείου. 
Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Στυλιανός Βαλιάνος δήλωσε σχετικά: «χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής και συμμετέχουμε σ’αυτή όχι θεσμικά αλλά ουσιαστικά καθώς η επάρκεια σε φάρμακα στο Γ.Ν.Χ αποτελεί ζήτημα προτεραιότητας».

ΧΑΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΧΕΡΙ...


Αλεξάνδρα Μανωλούτσου, υπ. Δημοτική Σύμβουλος


Πρόσκληση του υπ. ευρωβουλευτή Γρηγόρη Τάσιου

Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του ως Ευρωβουλευτής, ο Χαλκιδικιώτης Γρηγόρης Τάσιος, πραγματοποιεί συνάντηση και προσκαλεί τους φίλους του τουρισμού για ανταλλαγή απόψεων και σκέψεων για τον τουρισμό στην Ευρωβουλή.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 28 Απριλίου 2014 και ώρα 17:00 στο ξενοδοχείο LES LAZARISTES της Θεσσαλονίκης (Κολοκοτρώνη 16).

ΣΥΡΙΖΑ: Ανατροπή στη «χρυσή» εγκατάλειψη της ΒΑ. Χαλκιδικής

Οι συνέπειες από την «επένδυση» του χρυσού, είναι το μεγαλύτερο, αλλά όχι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής. Η περιοχή αποτελεί ένα τόπο με μοναδικό φυσικό πλούτο και ταυτόχρονα εγκαταλειμμένη από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, χωρίς νερό, δρόμους, λιμάνι και έργα υποδομών.
Η υποψήφια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δέσποινα Χαραλαμπίδου, συνοδευόμενη από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Λάζαρο Τόσκα και τους έξι υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας στη Χαλκιδική, είχε την ευκαιρία να  συζητήσει όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους φορείς και τις επιτροπές κατοίκων, με τους οποίους συναντήθηκε κατά την περιοδεία της στην Ουρανούπολη, τα Ν. Ρόδα, τη Μ. Παναγιά και την Ιερισσό.

Πρόσκληση σε εκδήλωση για παραλαβή Βραβείων και Βεβαιώσεων προγράμματος ShMILE 2

Με τον Ιωαννίδη για την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Μία νέα δυναμική παρουσία προστέθηκε στον συνδυασμό του υπ. Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Κυρίου Στέλιου Βαλιάνου. 
Πρόκειται για την επιχειρηματία Χατζησταματίου Λεμονιάδου Ελευθερία από την Ουρανούπολη. 
Η κυρία Χατζησταματίου ασχολείται εδώ και τριάντα χρόνια στο χώρο της εστίασης και του τουρισμού ενώ διετέλεσε και πρόεδρος του σωματείου επαγγελματιών της Ουρανούπολης. 
Είναι παντρεμένη με τον Μιχάλη Λεμονιάδη και έχει δυο γιούς. 

O Απ. Τζιτζικώστας στη Σιθωνία

«Η Μακεδονική Γη έχει τεράστια πλεονεκτήματα και μέσα από την αξιοποίηση όλων των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων και την ανάπτυξη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης που έχουμε ήδη δρομολογήσει, μπορούμε να υποστηρίξουμε τις προσπάθειές σας ουσιαστικά. Σας θέλουμε κι εσάς αρωγούς σε αυτήν την κατεύθυνση», επισήμανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Απόστολος Τζιτζικώστας στα μέλη του Συλλόγου Μεταποιητών Ελιάς Χαλκιδικής.

Προεκλογικά ...

Σαν σήμερα...

Στο Καστελόριζο...

Η Ρούλα Μυκωνιάτη υπ. περιφερειάρχης Χαλκιδικής

Τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Πέλλας και Πιερίας ανακοίνωσε η επικεφαλής του συνδυασμού “Πολίτες Μπροστά” Νιόβη Παυλίδου.
“Όλοι τους είναι άνθρωποι δυναμικοί με έντονη δραστηριότητα στα κοινά και στην τοπική αυτοδιοίκηση” τόνισε η κα Παυλίδου. “Είναι ενεργοί πολίτες οι οποίοι, παράλληλα με την επαγγελματική τους ενασχόληση, αποφάσισαν να μην μείνουν αμέτοχοι, κάνοντας στείρα κριτική. Αποφάσισαν να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους συμμετέχοντας στη διακυβέρνηση της κοινωνίας. Είναι οι δικοί μας “Πολίτες Μπροστά”.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ


Η Δ. Χαραλαμπίδου στην αναβίωση του εθίμου στο Μαύρο Αλώνι Ιερισσού

Η Δ. Χαραλαμπίδου με τον υπ. αντιπ/ρχη Λ. Τόσκα και
του υπ. Π.Σ. Χαλκιδικής
Ένα έθιμο που κρατά σχεδόν δυο αιώνες αναβίωσε το πρωί της Τρίτης του Πάσχα στο Μαύρο Αλώνι της Ιερισσού. Στον ίδιο χώρο όπου το 1821 σφαγιάστηκαν 400 Ιερισσιώτες από τους Τούρκους του Γιουσούφ Μπέη, οι απόγονοί τους «στήνουν» τον καγκελευτό χορό.
Σε ένα μαγευτικό περιβάλλον ψηλά στο βουνό, με θέα τη θάλασσα, άντρες και γυναίκες, νέοι και μεγαλύτεροι με τα χέρια ενωμένα χόρεψαν σε ανάμνηση των αγώνων του παρελθόντος. Δυο αιώνες μετά ο χορός μεταμορφώνει αυτή την τραγική πορεία προς την σφαγή σε μια πράξη ελευθερίας.

Επίσκεψη Βαλιάνου στη Συκιά και στην Όλυνθο

Μια σειρά επισκέψεων στη Συκιά Σιθωνίας και στην Όλυνθο στο Δήμο Πολυγύρου είχε σήμερα ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Στυλιανός Βαλιάνος στο πλαίσιο των προεκλογικών του περιοδειών. 
Ο κ. Βαλιάνος παρακολούθησε το έθιμο των Αλογοδρομιών στη Συκιά, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Συκιάς και είχε επαφές με το Δήμαρχο Σιθωνίας Ιωάννη Τζίτζιο και τους συνεργάτες του. Αφού συνεχάρη τις τοπικές Αρχές για τη διατήριση του Εθίμου, συζήτησε με τον Δήμαρχο Σιθωνίας για τις αναπτυξιακές προοπτικές της Συκιάς και της ευρύτερης περιοχής και επεσήμανε ότι με την κατασκευή δεκάδων έργων στη Συκιά, η περιοχή αναπτύσσεται ραγδαία.