Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014

Γάλα ημέρας «Σαν Πέρσι»

Μπορεί ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι να έβαλε τα τρία γκολ της Μάντσεστερ στον Ολυμπιακό, όμως ο Αντώνης Σαμαράς μετά το 3-0 τον έκλεισε για τη μεγάλη διαφημιστική εκστρατεία που αρχίζει για το γάλα ημέρας και το φρέσκο γάλα.
Το κόνσεπτ έχει βρεθεί. Ο Φαν Πέρσι θα κρατάει ένα μπουκάλι φρέσκο γάλα 300 ημερών και θα λέει στην κάμερα: «Γάλα σαν Πέρσι».
Αλλά αυτό που δεν καταλάβαμε είναι το εξής: αφού το γάλα ημέρας διαρκεί δύο ημέρες, γιατί τα 90 λεπτά του αγώνα να μη λήγουν στα 180´ και στα 190´με τις καθυστερήσεις; Εκεί χάθηκε η πρόκριση.

Χρόνος Μετέωρος

Πρόσκληση απολογισμού πεπραγμένων στην Δημοτική Κοινότητα Αρναίας


Χαραλαμπίδου και Μηταφίδης καταγγέλλουν Αττικό Μετρό και Χρυσοχοΐδη για την εμπλοκή του Μετρό Θεσσαλονίκης

Για έγκλημα σε βάρος των κατοίκων της συμπρωτεύουσας, αλλά και όλων των πολιτών της χώρας, προς όφελος των εργολάβων, έκανε λόγο η Δέσποινα Χαραλαμπίδου υποψήφια περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας με τη Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα, στην συνέντευξη τύπου που έδωσαν από κοινού το δημοτικό σχήμα «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» και η περιφερειακή παράταξη «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα» για τις εξελίξεις στο Μετρό Θεσσαλονίκης.

Τηλεοπτική συνέντευξη της υπ. δημάρχου Ν. Προποντίδας Μαρίας Σαρίδου

ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ...


Αρχίζουν τα Play-off για τον Α.Ο.Πολυγύρου


22 Μάρτη : Παγκόσμια ημέρα δράσης κατά του φασισμού και του ρατσισμού.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΦΡΟΥΡΙΟ - ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!
Όλοι στο συλλαλητήριο στις 22 Μάρτη 12μ. στο άγ. Βενιζέλου
Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους πριν μια βδομάδα στη Λέσβο μετά την ημιβύθιση λέμβου που μετέφερε μετανάστες. Γι΄ αυτό το έγκλημα υπεύθυνη είναι η ελληνική κυβέρνηση και συνολικά οι κυβερνήσεις της Ε.Ε. που από τη μια βομβαρδίζουν τις χώρες καταγωγής των προσφύγων ή πυροδοτούν τους εμφύλιους πολέμους κι από την άλλη σηκώνουν τείχη με εκατοντάδες νεκρούς στα ναρκοπέδια και τις φουρτουνιασμένες θάλασσες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει χρήματα για να εξοπλίζει την αστυνομία, το λιμενικό και τη Frontex, που όταν δεν βουλιάζουν οι ίδιοι τα σαπιοκάραβα των μεταναστών, κάνουν ό,τι μπορούν για να τους δυσκολέψουν την πρόσβαση αφήνοντάς τους έκθετους στη μανία της κακοκαιρίας. Ενώ έχουν χρήματα για να στήνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης, στους κατατρεγμένους από την Αφρική και την Ασία δεν δίνουν ούτε τη δυνατότητα να ζητήσουν άσυλο.

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ (22/3)

Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, όπου το νερό, τα τρόφιμα, η γη, οι δασικές εκτάσεις αποτελούν εμπορεύματα, έχει ως αποτέλεσμα, 900 εκατομμύρια άνθρωποι (τα 400 εκ. παιδιά) να μην έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό, το 39% του παγκόσμιου πληθυσμού να στερείται βασικών εγκαταστάσεων υγιεινής, το 43% να μην έχει ευχερή πρόσβαση σε δίκτυο ύδρευσης, 3.575.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο να πεθαίνουν το χρόνο (τα 1.577.000 παιδιά) από ασθένειες που σχετίζονται με το νερό.

Το Porto Carras Grand Resort έλαβε διάκριση Green Key Award 2014

Μία ακόμα διάκριση για το Porto Carras Grand Resort και για τα τρία ξενοδοχεία του αγαπημένου Συγκροτήματος της Χαλκιδικής, Porto Carras Meliton 5*, Porto Carras Sithonia 5* αλλά και την επιβλητική, μυθική Villa Galini, τα οποία βραβεύθηκαν για μία ακόμη χρονιά με το οικολογικό σήμα ποιότητας Green Key Eco Label!
Το Green Key αντιπροσωπεύει παγκοσμίως το σύμβολο ποιότητας της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και οικολογικής διαχείρισης (eco-label) των ξενοδοχειακών μονάδων, με Εθνικό χειριστή την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ). Η βράβευση με το Green Key καταδεικνύει την υπευθυνότητα της επιχείρησης απέναντι στο περιβάλλον και το κοινωνικό σύνολο. Τα βραβεία απονέμονται κάθε χρόνο από την Εθνική Επιτροπή Κρίσεων του Προγράμματος GREEN KEY της ΕΕΠΦ.

Η Μεταλλεία Χρυσού σε περίοδο οικονομικής κρίσης-επιπτώσεις στο περιβάλλον

Στις 29 και 30 Μαρτίου

ο Σύλλογος ”Φίλοι Περιβάλλοντος Ιερισσού” σε συνεργασία
με το ΠΑΝελλήνιο Δίκτυο ΟΙΚολογικών Οργανώσεων
και τις Επιτροπές Αγώνα κατά των μεταλλείων χρυσού,
διοργανώνουν διήμερο ενημέρωσης δράσης.
Η εκδήλωση θα έχει θέμα:
”Η Μεταλλεία Χρυσού σε περίοδο οικονομικής κρίσης-επιπτώσεις στο περιβάλλον”
Θα γίνει ενημέρωση από διακεκριμένους καθηγητές Πανεπιστημίου, ειδικότητας σχετικής με τις μεταλλευτικές δραστηριότητες στην Β Α Χαλκιδική και θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού.
Η Ομάδα Διοργάνωσης
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ

Ομιλία Κουτσούμπα στη Θεσσαλονίκη, 28/3


Νέα συνιστώσα: ΣΥΡΙΖΑ Αγίου Όρους!

Καταιγισμό σχολίων στα social media έχει προκαλέσει η συνέντευξη της Ρένας Δούρου στην οποία η υποψήφια περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ εκθειάζει το ρόλο της εκκλησίας και τονίζει ότι το κόμμα της δεν θα προβεί σε καμία μονομερή ενέργεια που θα αλλάζει τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησία. Με άλλα λόγια δηλαδή, δεν πρόκειται ο ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει στον διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας.
Ακολουθούν μερικά σχόλια από το twitter

Έξω οι νεοναζί: Αντιφασιστικά συλλαλητήρια αύριο, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


Βαλιάνος για τις μετεγγραφές φοιτητών πολυτέκνων και τριτέκνων οικογενειών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ο ΥΠ.ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν τις μετεγγραφές φοιτητών πολυτέκνων και τριτέκνων οικογενειών και ταλανίζουν τους πολύτεκνους ευαισθητοποίησαν τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Στυλιανό Βαλιάνο ο οποίος μετά από επαφές που είχε με τη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος και με το Σύλλογο Πολυτέκνων Χαλκιδικής , απευθύνθηκε στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, κ. Κων/νο Αρβανιτόπουλο με στόχο την άμεση διευθέτηση τους.