Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

Ελεύθερη ψηφοφορία στη ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ

Πάρτε μέρος στην ψηφοφορία της ΡΕΣΠΕΝΤΖΑΣ.
Η ψηφοφορία θα κλείσει στις 5 Μαρτίου 2014.
(Η ψηφοφορία στη στήλη δεξιά)

Επίσκεψη Κανταρά στην ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ.

Κλιμάκιο της Ενωτικής Κίνησης για την «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» στο Δήμο Πολυγύρου με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο, Τάσο Κανταρά, και στελέχη της Κίνησης, επισκέφτηκαν την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ και συναντήθηκαν με τον πρόεδρό της κ. Μήτσιου Δημήτριο, περιφερειακό σύμβουλο Π.Ε. Χαλκιδικής, το γενικό διευθυντή κ. Συργανίδη Θόδωρο και μέλη του Δ.Σ.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ενημερώθηκαν διεξοδικά για την πορεία της ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ., τη συμβολή της στην αναπτυξιακή πορεία της περιοχής, τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, τα προβλήματα που αυτή αντιμετωπίζει λόγω της σημερινής συγκυρίας, τις δυσκολίες μισθοδοσίας των εργαζομένων που παραμένουν 8 μήνες απλήρωτοι, κ.ά.

Απόκριες στη ΝΙΚΗΤΗ


Γιαταγάνα: «Σενάρια ότι σκοπεύετε να «σπάσετε» το Δήμο Αριστοτέλη για χάρη της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός».

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε χθες η βουλευτής Χρυσούλα Γιαταγάνα για το Δήμο Αριστοτέλη και το Δήμαρχό του Χρήστο Πάχτα.
Το κείμενο της ερώτησης:
Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα και οι φήμες, σύμφωνα με τις οποίες εξετάζετε σοβαρά και μεθοδεύετε τη διάσπαση του Δήμου Αριστοτέλη σε δύο τμήματα. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται να σπάσει στα ορεινά χωριά από τη μια πλευρά και στα παραλιακά από την άλλη, έτσι ώστε να είναι ευκολότερη η επανεκλογή του κ.Πάχτα.
Ο αρμόδιος Υπουργός έχει ήδη βέβαια δηλώσει ότι οποιαδήποτε χωροταξική αλλαγή θα αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης με τις τοπικές κοινωνίες. Εντούτοις, τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για αναφορές του Γραφείου Τύπου ότι ήδη η συζήτηση έχει ανοίξει σε σχετική Επιτροπή που επιμελείται του θέματος.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας στην Ιερισσό

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Tomislav Nikolic με μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου της Σερβίας γευματίζει τώρα στην Ιερισσό.
Την θεωρεί όπως είπε "όμορφη και φιλική κωμόπολη γι' αυτόν και τους Σέρβους πολίτες", αφού την έχει επισκεφθεί κι άλλες φορές στο παρελθόν.
-Αλήθεια, είναι δυνατόν να επισκεφθεί την Ιερισσό ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας με μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου;

Ζωγράφος προς Ιγγλέζη: Δεν θα σε ξαναενοχλήσουμε, «ασχολήσου» απερίσπαστη με το μοναδικό θέμα του νομού, που σε ενδιαφέρει…

Μετά το δελτίο τύπου, που απέστειλε η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, με δηλώσεις της βουλευτού κας Ιγγλέζη, (Ρ: βλέπε ΕΔΩ) ο Δήμαρχος Πολυγύρου κ. Αστέριος Ζωγράφος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απουσία και η απαξίωση της συνάντησης των αγροτών με φορείς στο Δημαρχείο Πολυγύρου εκ μέρους της Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κας Ιγγλέζη δεν καλύπτεται με αντιμνημονιακές κορώνες και αντιπολιτευτικές κραυγές.
Τα προβλήματα είναι εδώ και χρειάζονται λύσεις. Οι αφορισμοί και οι διαχωριστικές γραμμές εξυπηρετούν αυτούς που δεν έχουν να προτείνουν τίποτε.

Διαδημοτικό καρναβάλι του Δήμου Αριστοτέλη


Πολύγυρος: Αποκριάτικος παιδικός χορός του 1ου Δημοτικού Σχολείου


Ιγγλέζη για την πρωτοβουλία του δημάρχου Πολυγύρου που αφορά τους δασικούς χάρτες

Σχετικά με την «πρωτοβουλία» του δημάρχου Πολυγύρου, (Ρ: το θέμα ΕΔΩ) που αφορά το θέμα των δασικών χαρτών και των προβλημάτων που απορρέουν εξ αυτών, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χαλκιδικής Κ. Ιγγλέζη έκανε την παρακάτω δήλωση:      
Σε επανειλημμένες συναντήσεις μου με τους αγρότες και κατοίκους της περιοχής τοποθετήθηκα με σαφήνεια πάνω στο συγκεκριμένο πρόβλημα που αφορά συγκεκριμένα χωριά του νομού μας. Εξήγησα σε όλους, φορείς και αγρότες, την θετική στάση του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι ώστε να δοθεί ένα οριστικό τέλος στην  εκκρεμότητα των ιδιοκτησιών, χωρίς ταυτόχρονα να αλλάζει η αγροτική χρήση των καλλιεργούμενων εκτάσεων.  

ΑΠΟΚΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΡΜΥΛΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 & ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ

Οι Σύλλογοι και οι Φορείς της Ορμύλιας σε συνεργασία με την Δ.Ε. Ορμύλιας Χαλκιδικής σας καλούν να γιορτάσουμε το Καρναβάλι στο χωριό μας.
-Την Κυριακή 2 Μαρτίου στις 11.00 π.μ.
Με ψητά, πίτες και κρασί, 
με μουσική, χορό και πολύ κέφι!!!
Η παρέλαση θα ξεκινήσει από τα Πεύκα στις 11:00 και θα καταλήξει στην Πλατεία του χωριού όπου θα στηθεί το ΓΛΕΝΤΙ!!!
• Για τα παιδιά που θέλουν να ντυθούν και να συμμετέχουν στην Παρέλαση την οργάνωση έχουν αναλάβει οι αντίστοιχοι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πολυγύρου σας προσκαλεί...


Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα τον ζεόλιθο στο Δημοτικό σχολείο Νικήτης.

Ο στρατηγικός αναλυτής κ.Νίκος Λυγερός, προσκεκλημένος του Δημοτικού Σχολείου Νικήτης, παρουσίασε τον ζεόλιθο, στο αμφιθέατρο του Σχολείου την Τρίτη 25-2-14, και τις εφαρμογές του για μια αποτελεσματική γεωργία και ένα φιλικό περιβάλλον.
Το πρωϊ της ίδια ημέρας το θέμα παρουσιάσθηκε και στο δημοτικό σχολείο Μεταμόρφωσης.
Πολλές ερωτήσεις έγιναν για την χρήση στη μελισσοκομεία, όπως είναι γνωστό η Νικήτη είναι το πρώτο μελισσοκομικό χωριό της Ελλάδας καθώς και για την χρήση του στην ελιά.
Ο Ζεόλιθος είναι ένα φυσικό ορυκτό πέτρωμα που συναντάται σε υψηλή ποιότητα άλλα και σε μεγάλες ποσότητες στην περιοχή του Β. Έβρου.

"ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ"

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ
ΠΡΟΣ την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών
ΙΕΡΙΣΣΟΣ 26/02/2014
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
Καμία έκπληξη δεν μας προκαλεί το καινούργιο επεισόδιο της σαπουνόπερας της «αποκαλυπτικής είδησης» – μόνο πικρό γέλιο. Εδώ και ένα 24ώρο γίνεται σε συγκεκριμένα ΜΜΕ ακόμα μία προσπάθεια διαχείρισης και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης πάνω στο θέμα των εξορύξεων στην Χαλκιδική.

Ελληνοφρένεια με ...Χαλκιδική (24/2/2014)

Μνημονιακή κοινωνική πολιτική...


ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΗ ΓΛΥΤΩΝΕΤΕ;

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Η ερώτηση απευθύνεται στα «ανδρείκελα» της υποτιθέμενης κυβέρνησης, τους ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ που την μαγκιά και τον τσαμπουκά τους τον πουλανε στους αδύναμους.
Μα καλά, με τις γελοιότητες σας πιστεύετε ότι θα διορθώσετε τα στραβά και ανάποδα που ΕΣΕΙΣ φέρατε στη χώρα;
Μιλάτε για «κλεψιές» και για «οφειλές», τη στιγμή που ΕΣΕΙΣ είστε οι μεγαλύτεροι ΚΛΕΦΤΕΣ και ΜΠΑΤΑΞΗΔΕΣ σε ολόκληρη την οικούμενη.
Αγαπητοί μου φίλοι, ακόμα μια είδηση του κράτους ΚΛΕΦΤΗ, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε, για να μαζέψουμε κι αλλά για αυτούς.
Και είναι το πολλά αυτά που συμβαίνουν καθημερινά σε όλη τη χώρα, που πλέον ΔΕΝ τα προλαβαίνουμε!