Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014

4ο Καρναβάλι Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής


Απόκριες 2014 στα Σήμαντρα - Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Ο χορός του Συλλόγου Καρναβαλικών Εκδηλώσεων Πολυγύρου


Ευρεία Σύσκεψη για τους Δασικούς Χάρτες πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Πολυγύρου

Λύσεις στο ιδιοκτησιακό πρόβλημα θα επιχειρήσει να δώσει η επιτροπή, που συστάθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πολυγύρου, Αστέριου Ζωγράφου. Το θέμα δημιουργείται μετά την επικείμενη ανάρτηση των Δασικών Χαρτών, οι οποίοι συντάχθηκαν με βάση τις παλιές αεροφωτογραφίες του 1945 και απασχολεί τον αγροτικό κόσμο της περιοχής Βραστάμων αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

ΔΉΜΟΣ ΠΟΛΥΓΎΡΟΥ: ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΊΑ ΤΩΝ ΝΈΩΝ ΑΜΑΡΤΩΛΏΝ ΜΚΟ!

Στις 31/1/2014 και στην υπ’ αριθμόν 2 του 2014 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ένα από τα θέματα της συνεδρίασης ήταν η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου και της λεγόμενης Συνεργατικής επιχείρησης, ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών με έδρα την Αργυρούπολη Αττικής. Η ψηφισθείσα από την πλειοψηφία του Δ.Σ σύμβαση προβλέπει την ενοικίαση εργαζομένων –μέσω της εταιρίας- για την εξυπηρέτηση αναγκών της Δημοτικής επιχείρησης του Δήμου. Το αρχικό κόστος με το οποίο ξεκινάει αυτού του είδους την συνεργασία ο Δήμος, ανέρχεται στο ποσό των 98 χιλιάδων ευρώ. Και αυτό είναι μια καλή αρχή για το προεκλογικό δίμηνο, έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν οι προεκλογικές «εξαγορές», απαραίτητες για την πολυπόθητη επανεκλογή.

Ακατάλληλα ζιζανιοκτόνα σιτηρών εντοπίστηκαν στη Χαλκιδική

Καταγγελίες για χρήση μη εγκεκριμένων ζιζανιοκτόνων στην καλλιέργεια του σιταριού τα οποία κυρίως εισάγονται από την Τουρκία ή Βουλγαρία καταγράφει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής.
Με ανακοίνωσή τους οι αρμόδιοι της Διεύθυνσης, και ενώ πλησιάζει η περίοδος ζιζανιοκτονίας του σιταριού, ενημερώνουν τους παραγωγούς ότι τα νόμιμα φυτοφάρμακα έχουν ετικέτα στην Ελληνική γλώσσα και αριθμό έγκρισης κυκλοφορίας από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και διακινούνται από νόμιμα καταστήματα εμπορίας γεωργικών φαρμάκων, τα οποία διαθέτουν υπεύθυνο επιστήμονα.

Ο Καρανάσιος στην Αρναία

Από Θεού άρξασθε


Τα άτυπα "δίδυμα" του Δήμου Ν. Προποντίδας

Διαβάζουμε σε δελτίο τύπου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας:
"Τα Νέα Μουδανιά στη Χαλκιδική επισκέφθηκε χθες το απόγευμα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας προκειμένου να συμμετάσχει στην ενημερωτική εκδήλωση, ... με σκοπό την ενημέρωση των δικαιούχων που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων ...στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013»."
και στη συνέχεια αναφέρεται:

Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης σχετικά με την Επανεξέταση των κριτηρίων για τη χορήγηση της προνοιακής σύνταξης του Ο.Γ.Α (24/2/2014)

Επεκτείνονται τα Προγράμματα Δημιουργικής Απασχόλησης στον Δήμο Αριστοτέλη

Νέα Τμήματα σε Στανό και Παλαιοχώρι
O Δήμος Αριστοτέλη λειτουργεί από 17 Φεβρουαρίου 2014 και για τέσσερεις μήνες, νέα Προγράμματα Δημιουργικής Απασχόλησης στο Στανό και το Παλαιοχώρι.
Τα νέα προγράμματα Δημιουργικής Απασχόλησης, λειτουργούν κατόπιν των προσλήψεων που πραγματοποιήθηκαν, μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας και την συνεργασία του Δήμου Αριστοτέλη με τον ΟΑΕΔ. 
Τα Προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, από τις 14:00- 22:00. 

ΥΓΕΙΑ SOS... ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Παραμονή Αποκριάς στο Παλαιόκαστρο


ΣΤΕΙΛΤΕ ΣΗΜΑΤΑ ΚΑΠΝΟΥ

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Η αλλιώς, κόψτε ασφαλισμένοι το λαιμό σας.
Έχουμε τα καρναβάλια αυτών των ημερών, έχουμε και τα ΜΟΝΙΜΑ καρναβάλια, όλου του χρόνου.
Απόσπασμα από σημερινό τηλεφωνικό διάλογο με υπηρεσία συντάξεων του ΙΚΑ.
Για να δείτε ΤΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ λειτουργούν (υποτίθεται) τον κρατικό μηχανισμό.
«παρακαλώ τμήμα συντάξεων;
- Μάλιστα τι θέλετε;
- Θα ήθελα μια πληροφορία σχετικά με το φάκελο μου ο όποιος διεκπεραιώθηκε στις 13….
- Τον αριθμό μητρώου σας;
-….
- Μάλιστα τι θέλετε ακριβώς;

ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ

Επιμέλεια: Μάνος Κατσαβαβάκης
Με την δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας ήττα από το Άργος Ορεστικό με 59-65 συνέχισε το Στρατώνι τις υποχρεώσεις του για το Πρωτάθλημα της Β' εθνικής και η ομάδα αρχίζει να πλησιάζει επικίνδυνα στις θέσεις του υποβιβασμού.Οι αθλητές του Δημήτρη Μύθου έκαναν τραγικό ξεκίνημα για πολλοστή φορά(6-12 στο 7',17-26 στο 15') και παρά την αναλαμπή του 19'(27-26) οι φιλοξενούμενοι είχαν τις λύσεις και τη θέληση για να φτάσουν στο τελικό 59-65.
Επόμενος αγώνας το Σάββατο(1/3,13.00) στην Αθήνα με το Αιγάλεω. 
Αναλυτικά τα στοιχεία του αγώνα:

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Από μεγάλη Τεχνική Εταιρία, ζητείται ΟΔΗΓΟΣ με δίπλωμα Ε’ κατηγορίας από την Χαλκιδική.
Επιθυμητοί τόποι διαμονής  ΝΙΚΗΤΗ, ΟΡΜΥΛΙΑ, ΜΟΥΔΑΝΙΑ.
Για πληροφορίες καλέστε στο 6974808191 (κος Μιχάλης)