Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014

Υπευθυνότητα παραγόντων...

Παράγινε με την ανεξέλεγκτη περιφορά πιτσιρικάδων που ζητούν οικονομική βοήθεια μέσω "λαχνών" ή "καρτών" συγκεκριμένου σωματείου της Πόλης του Πολύγυρου.
Οι υπεύθυνοι του σωματείου ας δουν το θέμα! 
-Δεν είναι "δουλειά" των μικρών αυτή, είναι δουλειά για υπεύθυνους παράγοντες!

Ελεγκτικό Συνέδριο: Αντισυνταγματικές οι περικοπές στα εφάπαξ

Να ράψουν φαρδιές τσέπες οι συνταξιούχοι ...
Αντισυνταγματική έκρινε το Ελεγκτικό Συνέδριο την περικοπή του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς, σύμφωνα με το σκεπτικό, αυτό καταβάλλεται από χρήματα που έχουν παρακρατηθεί από τους υπαλλήλους κατά τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου. Τα χρήματα των εργαζομένων που παρακρατήθηκαν έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα.

Δύο πρωθυπουργοί στη δίνη των ΜΚΟ

Οι αποκαλύψεις για τις αμαρτωλές ΜΚΟ έχουν αρχίσει να «επικεντρώνονται» τελικά στον στενό περίγυρο δύο πρώην πρωθυπουργών. Πρωταγωνιστές, σύμφωνα με τα στοιχεία που ξετυλίγονται ταυτόχρονα και κάπως αναπάντεχα, φέρονται να είναι δημοσιογράφοι και σύμβουλοι του στενού κύκλου πρώην ενοίκων του Μαξίμου. Παράλληλα, ο διπλωμάτης Αλεξ Ρόντος εμφανίστηκε «διακριτικά» στα ανακριτικά γραφεία για να δώσει -προς το παρόν- εξηγήσεις, δηλώνοντας παράλληλα ότι ο μόνος που προσπάθησε να βάλει τάξη στις ΜΚΟ ήταν ο Γ. Παπανδρέου. Ειδικά όμως στο ΥΠΕΞ από όπου πέρασαν τα μυστικά κονδύλια στις ΜΚΟ, με αδιευκρίνιστες συνήθως πολιτικές προθέσεις και επιδιώξεις, φαίνεται να υπάρχουν πολλοί σκοτεινοί και δαιδαλώδεις διάδρομοι που -κατά πάσα πιθανότητα- πολύ δύσκολα θα φωτιστούν.

Ένας αστείος υπουργός Πολιτισμού (βίντεο)

Στις αρχές του 1994 ο τότε δημοσιογράφος και σήμερα υπουργός Πολιτισμού (!!!) Πάνος Παναγιωτόπουλος κάλεσε τον Βασίλη Λεβέντη σε εκπομπή του στο κανάλι ΑΝΤ1 και καθώς είχε διάθεση εμπαιγμού, βγάζοντας ακόμα και πίτσες στο στούντιο, ο Λεβέντης αντέδρασε με αποτέλεσμα να ακολουθήσει έντονος λεκτικός διαξιφισμός στον αέρα. Αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι το εν λόγω επίμαχο κομμάτι του βίντεο με το πακέτο πίτσας στο πλατώ έχει λογοκριθεί.

Εκδικάζεται την Τρίτη (αύριο 25/2) η αγωγή Πάχτα κατά ΣΥΡΙΖΑ


Εκδικάζεται την Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά η αγωγή του Δημάρχου Αριστοτέλη Χαλκιδικής Χρήστου Πάχτα κατά του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία ζητεί αποζημίωση 240.000 ευρώ για ηθική βλάβη που, όπως ισχυρίζεται, υπέστη από ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στις 18 Φεβρουαρίου 2013, σχετικά με τις κινητοποιήσεις των κατοίκων κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές.

Ανοιχτή επίθεση των νεοναζί κατά ανακριτριών. Απειλές για καταναγκαστικά έργα

Ναζιστικό χαιρετισμό έκανε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του κόμματος στην περιφέρεια Κρήτης, στο οποίο επικεφαλής είναι ο εν ενεργεία αστυνομικός Γιώργος Σπυρόπουλος. Σε μια ομιλία μίσους, ο Μ. Αρβανίτης εκτόξευσε απειλές εναντίον των ανακριτριών που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και απείλησε με καταναγκαστικά έργα ενώ Παναγιώταρος- Κασιδιάρης άφησαν σεξουαλικά υπονοούμενα για υπουργό της ΝΔ!

Μ.Κ.Ο...


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ Ν. ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ Ν. ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ
Σε μια ιδιαίτερα «ζωντανή», ανοιχτή και δημοκρατική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Φεβρουαρίοα 2014, στο κλειστό θέατρο των Ν. Μουδανιών, η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Δήμου Ν. Προποντίδας, ανέδειξε την υποψήφια Δήμαρχο της, που είναι 39χρονη καθηγήτρια Μαρία Σαρίδου.
 Η πρωτόγνωρη διαδικασία που ξεκίνησε από τον Γενάρη και κορυφώθηκε την Κυριακή, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, βρίσκεται στην αντίπερα όχθη των διαδικασιών των υπόλοιπων παρατάξεων και υποψηφιοτήτων στο Δήμο Ν. Προποντίδας, που κινούνται και εξαντλούνται στη λογική του παραγοντισμού, μακριά από τους πολίτες και τις πραγματικές τους ανάγκες. Συγκρούεται με αυτές τις αντιλήψεις που καταδυναστεύουν για πολλά χρόνια τον Δήμο μας και τον έχουν οδηγήσει σε απαξίωση, στις συνειδήσεις των συμπολιτών μας.

Συνεχιζόμενες παρανομίες της Ελληνικός Χρυσός και της ΕΛ.ΑΣ στο εργοτάξιο των Σκουριών

Συντονιστικό Συλλόγων & Φορέων Σταγείρων - Ακάνθου
Με αφορμή τη βίαιη καταστολή της δίκαιης διαμαρτυρίας των κατοίκων της Χαλκιδικής στην περιοχή “Χοντρό Δέντρο” (αρχή του δασικού δρόμου προς Σκουριές) στην Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής στις 19 /2 οφείλουμε να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη για τα παρακάτω: 
1. Ο δασικός δρόμος που συνδέει την επαρχιακή οδό Παλαιοχωρίου - Μεγάλης Παναγιάς με το εργοτάξιο των Σκουριών της καναδικής Eldorado Gold, έχει επιστρωθεί από την εταιρεία αυτή παράνομα με «στείρα» πετρώματα των εξορυκτικών δραστηριοτήτων της. Κατόπιν πολλαπλών αναλύσεων έχει διαπιστωθεί ότι αυτά τα «στείρα» πετρώματα περιλαμβάνουν στοιχεία όπως ΑΡΣΕΝΙΚΟ, ΜΟΛΥΒΔΟ και ΚΑΔΜΙΟ, που υπερβαίνουν τις οριακές τιμές των αδρανών υλικών, καθιστώντας τα έτσι απαγορευτικά για την επίστρωση οδών!

Η ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΙΓΓΛΕΖΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ #SKOURIES (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Βλέποντας κάποιος τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν για την κινητοποίηση πανευρωπαϊκού χαρακτήρα, που έγινε στις Σκουριές "ενάντια στη λεηλασία της φύσης" δε μπορεί να μη σταθεί στο γκρίζο και το μουντό σκηνικό που αναδύεται μέσα απ' αυτές.
Μπορεί βέβαια αυτά τα χρώματα να αποδίδουν πέρα από τις ατμοσφαιρικές συνθήκες που επικρατούσαν χθες και τη συναισθηματική κατάσταση των συμμετεχόντων, καθώς κανείς δε μπορεί να αποκλείσει ότι ανάμεσα σ' αυτούς που έχουν πολιτικά και οικονομικά κίνητρα, υπάρχουν και εκείνοι, που έχουν αμιγώς περιβαλλοντικά και οι οποίοι έχουν πειστεί ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα θα προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες στο οικοσύστημα και το ανθρωπογενές περιβάλλον.

Πάρτι μασκέ για την οικονομική ενίσχυση του κινήματος της Χαλκιδικής


Πίνακας Ιατρών ΕΟΠΥΥ


Δήμος Σιθωνίας: Δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια

Δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια για ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων, bar cafe, εστιάτορες και κρεοπώλες θα προσφέρει ο Δήμος Σιθωνίας, στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης του τουρισμού στην περιοχή και σε συνεργασία με τους τοπικούς επαγγελματικούς συλλόγους.
    Το πρώτο σεμινάριο αφορά στους ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων που διαμένουν στη Θεσσαλονίκη και θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Φεβρουαρίου στην έδρα του Παγχαλκιδιωτικού Συνδέσμου Θεσσαλονίκης (στην οδό: Μαντώ Μαυρογένους 23, τηλ. 2310 323839), ενώ τα επόμενα θα διεξαχθούν στις κατά τόπου κοινότητες του Δήμου.

Τα αποτελέσματα των εκλογών στον Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκιδικής

Κατά τις Δικηγορικές εκλογές της 23ης Φεβρουαρίου 2014 σε σύνολο 176 εγγεγραμμένων δικηγόρων ψήφισαν 141.
Κατά τη διαλογή των ψηφοδελτίων για το αξίωμα του Προέδρου του Δ.Σ.Χ. Βρέθηκαν:
Έγκυρα ψηφοδέλτια 126 , άκυρα 1 , λευκά 14
Έλαβαν:
Ζήσης Παντελής του Ιωάννη 78
Σαράντη Μαρία του Αργυρίου 48
Κατά τη διαλογή των ψηφοδελτίων για το αξίωμα του Συμβούλου του Δ.Σ. του Δ.Σ.Χ., ψήφισαν 141 δικηγόροι. Βρέθηκαν: