Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014

Όλες οι ΜΚΟ, τα ιδρυτικά μέλη και τα ποσά

Το ThePressProject φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα έναν κατάλογο με όλες τις ΜΚΟ, τους υπεύθυνους, τα ιδρυτικά μέλη και ποσά που έλαβαν από το υπουργείο Εξωτερικών.
Σημειώνουμε εδώ ότι το TPP δεν κάνει καμία αξιολογική κρίση σχετικά με τις ΜΚΟ. Είναι προφανές ότι στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται οργανώσεις που έχουν αξιοποιήσει στο 100% τα χρήματα του ελληνικού δημοσίου και που έχουν επιτελέσει τεράστιο έργο. Ωστόσο στην παρούσα χρονική συγκυρία και υπό το φως των τελευταίων αποκαλύψεων είναι σημαντικό οι πολίτες της χώρας να έχουν πλήρη εικόνα για το πως ξοδεύτηκαν τα δημόσια χρήματα.

Σκουριές: Στη Βουλή η νέα αστυνομική επίθεση για χάρη της «Ελληνικός Χρυσός» - Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την πρόσφατη αποκάλυψη της είδησης ότι η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. χρηματοδοτεί με χορηγίες την Ελληνική Αστυνομία, είδηση που προφανώς και προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα, νέα γεγονότα κατάφωρης παραβίασης των δικαιωμάτων των κατοίκων της Χαλκιδικής είδαν το φως της δημοσιότητας.
Την Τετάρτη 19/2/2014 δύο γυναίκες τραυματίστηκαν από δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ μετά από βίαιη επέμβαση των αρχών στις Σκουριές, έγιναν και δύο προσαγωγές, μετά από καθιστική διαμαρτυρία των πολιτών που αντιδρούν στη μεταφορά φορτίων της εταιρείας «Ελληνικών Χρυσός» από την περιοχή.

Η Αντικαπιταλιστική Αριστερά-Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία στη μάχη των εκλογών με πρόγραμμα ρήξης με την πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ

Συνεδρίασε το Σάββατο 15.2.2014 στη Θεσσαλονίκη η ολομέλεια της περιφερειακής κίνησης Αντικαπιταλιστική Αριστερά-Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία, όπου συζητήθηκε ο απολογισμός δράσης του περιφερειακού συμβούλου, οι άξονες της προγραμματικής διακήρυξης, το πρόγραμμα δράσης και τα κριτήρια συγκρότησης του ψηφοδελτίου.
Αποφασίστηκε η συμμετοχή στις περιφερειακές εκλογές της 18ης Μάη με βασικούς στόχους:

ΜΑΘΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΥΜΑΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ


Ενσωματωμένη εικόνα 1

Η Ρουμανία ακυρώνει τη συνεργασία εξόρυξης χρυσού με την καναδική εταιρία Gabriel Resources ¨
-Προς τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου
-Προς το 1.500.000 των κατοίκων της Κεντρικής Μακεδονίας
Επ’ ευκαιρία της από 19/11/2013 απόφασης απόρριψης από την Ρουμανική Γερουσία του νομοσχεδίου για την εξόρυξη χρυσού στην βιομηχανική περιοχή Rosia Montana, καλό θα ήταν να παραδειγματιστούμε και να παραλληλίσουμε το δικό μας πρόβλημα της Κεντρικής Μακεδονίας στην Ελλάδα, με αυτό της Ρουμανίας, εντοπίζοντας ομοιότητες και διαφορές μεταξύ Ρουμανίας και Ελλάδας.

Η αλλαγή της φωτογραφίας του...

...στο προφίλ του στο fb, με τη συγκεκριμένη, μπορεί να σημαίνει κάτι;
Λάζαρος Λαζάρου είναι πρώην Δήμαρχος Αρναίας και επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στο Δήμο Αριστοτέλη.

Μετά το αίτημα των ανακριτριών...


Δήμος Πολυγύρου: Σύσκεψη για το θέμα των δασικών χαρτών

Το θέμα των δασικών χαρτών, που ταλανίζει τους αγρότες της περιοχής Βραστάμων θα αποτελέσει το αντικείμενο της κοινής σύσκεψης φορέων, που συγκαλεί ο Δήμαρχος Πολυγύρου, κ. Αστέριος Ζωγράφος, την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014, στις 12.00 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο.
Στη συνάντηση, που πραγματοποιείται μετά τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των αγροτών, καλούνται να συμμετάσχουν οι βουλευτές του νομού, εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, της Διεύθυνσης Δασών, της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πολυγύρου, του Συλλόγου Λογιστών και Φοροτεχνικών του νομού.

Δωρεάν διανομή τροφίμων σε δημότες του Δήμου Αριστοτέλη.

===Δωρεάν διανομή τροφίμων σε δημότες του Δήμου Αριστοτέλη. 
===Πρόγραμμα διανομής στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Αριστοτέλη. 
Ο Δήμος Αριστοτέλη συμμετέχει στο Πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μετά την κατάθεση του αιτήματος από το Δήμο Αριστοτέλη, οι υπηρεσίες του οποίου συνέλεξαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά των δημοτών, εγκρίθηκε η χορήγηση σημαντικών ποσοτήτων τροφίμων.

Πολύγυρος: Παιδικός αποκριάτικος χορός


Το ΚΚΕ καταγγέλλει τις συλλήψεις στις Σκουριές

Ολοένα και πληθαίνουν τα κρούσματα αυταρχισμού και καταστολής, μπροστά στην κλιμάκωση των λαϊκών αντιδράσεων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης
Το ΚΚΕ καταγγέλλει την σύλληψη και απαγγελία κατηγοριών απέναντι σε κατοίκους της περιοχής στις Σκουριές στις 19/2/2014.
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι, με την ωμή και μαζική τρομοκρατία, να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των κατοίκων της περιοχής, με κάθε τρόπο να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών της εξόρυξης.

«Η κοινωνία της Χαλκιδικής έχει αποδείξει με τους αγώνες της ότι δεν εκβιάζεται»

Κοινή δήλωση της Κατερίνας Ιγγλέζη, Βουλευτή Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ και Δέσποινας Χαραλαμπίδου, Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιας Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας
Οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Χρήστου Πάχτα, νυν Δημάρχου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που προειδοποιούν για γενικευμένη αιματοχυσία και ταραχές αν στις αυτοδιοικητικές εκλογές επικρατήσουν δυνάμεις που εναντιώνονται στην εξόρυξη χρυσού, προδίδουν πανικό και υστερία.

ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ «ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ» ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ & ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 11:00 το πρωί, εγκαινιάζεται Έκθεση Παλιάς Φωτογραφίας με τίτλο: «Η ΟΡΜΥΛΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΣΠΡΟ-ΜΑΥΡΟ». Οι φωτογραφίες συλλέχτηκαν - καταγράφτηκαν και σαρώθηκαν σε υψηλή ανάλυση, σε ένα ενιαίο ηλεκτρονικό αρχείο, από 65 επιμέρους οικογενειακά αρχεία Ορμυλιωτών, που τα προσέφεραν για το λόγο αυτό, ενώ η καταγραφή και άλλων οικογενειακών αρχείων συνεχίζεται. 
Η έκθεση θα λειτουργεί στο κατάστημα της κ. Μαρίας Μπούϊντα στην Πλατεία «Σπύρου Βασίλα», Κεντρική Πλατεία Ορμύλιας, από 23 Φεβρουαρίου μέχρι και 25 Μαρτίου 2014 και οι ώρες λειτουργίας της θα είναι από 17:00 μέχρι 20:00 καθημερινά.

Συγκέντρωση στο Χοντρό Δέντρο (Σκουριές)


Υλοποίηση Προγράμματος Συμβουλευτικής και Επανακατάρτισης Ανέργων

για τους Δήμους Ν. Προποντίδας και Κασσάνδρας Χαλκιδικής
Τώρα μπορείς να έχεις μια δεύτερη ευκαιρία στην απασχόληση, μέσα από το Πρόγραμμα Συμβουλευτικής & Επανακατάρτισης Ανέργων, που υλοποιεί η Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων».
Προϋπόθεση Συμμετοχής: Να είσαι απολυμένος-άνεργος από επιχείρηση που ανήκει σε έναν από τους παρακάτω κλάδους:
- Λιανικό Εμπόριο,
- Εμπορία, Διακίνηση και Συντήρηση Αυτοκινήτων
- Κατασκευές / Δομικά Υλικά


Καταρτιζόμενοι ανά Κλάδο και Περιφέρεια:

Οι αγρότες της Χαλκιδικής στον Πολύγυρο

Αυτή τη στιγμή διαδηλώνουν στον Πολύγυρο οι αγρότες της Χαλκιδικής .
Περισσότερα από 200 αγροτικά αυτοκίνητα βρίσκονται αυτή τη στιγμή μπροστά από τους χώρους της Αντιπεριφέρειας Χαλκιδικής.

ο ΓΑΠ στο Harvard

Μετά από όλα αυτά που έκανε ο ΓΑΠ, που κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος, μίλησε σε εκδήλωση των αποφοίτων του Harvard στην Αίγλη του Ζαππείου με θέμα «Μετά το μνημόνιο, τι;» και οι απόφοιτοι τον χειροκροτούσαν συνεχώς κατά τη διάρκεια της ομίλιας του. 
Είναι σίγουρο ότι όλοι αυτοί πήραν πτυχίο;
Δε το σκίζουν καλύτερα. 

Η άποψη των ανακριτών για το ναζιστικό μόρφωμα