Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

Διερεύνηση καταγγελλομένων σχετικά με παράνομη εναπόθεση στερεών αποβλήτων σε δασικές οδούς της ευρύτερης περιοχής Σκουριών

Αύριο Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, θα μεταβούν στις Σκουριές για εξέταση των καταγγελλομένων κλιμάκιο από Επιθεωρητές Περιβάλλοντος και εργαζομένους στο Γενικό Χημείο του Κράτους. Θα συνοδεύονται από την βουλευτή της Χαλκιδικής κα Κατερίνα Ιγγλέζη, από τον υποψήφιο δήμαρχο του δήμου Αριστοτέλη κο Ιωάννη Μίχο, καθώς και από ειδικούς επιστήμονες του ΑΠΘ.
Τα παραπάνω προκύπτουν μετά από σχετικό έγγραφο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής:

ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το πάρτι με τις ΜΚΟ

Το πάρτι με τις ΜΚΟ είναι η πιο τρανή απόδειξη ότι «λεφτά υπήρχαν» και ότι δεν «τα φάγαμε μαζί». Είναι η κορυφή του παγόβουνου ενός σάπιου συστήματος διαφθοράς και διαπλοκής, από τη χρηματοδότηση των ΜΚΟ μέχρι τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ, που καταδεικνύει τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στη λεηλασία του δημόσιου πλούτου προς χάριν του βολέματος των «ημετέρων». 

Άρση ασυλίας όλων των βουλευτών της ΧΑ ζητούν οι ανακρίτριες

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας - με την κατηγορία της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης - ζητούν με έγγραφο 100 σελίδων που διαβιβάζεται στη Βουλή, και για τους υπόλοιπους εννέα βουλευτές της Χρυσής Αυγής, που μέχρι σήμερα δεν είναι υπόδικοι, οι ειδικές ανακρίτριες που χειρίζονται τις έρευνες για το το κόμμα.
Συγκεκριμένα, ζητούν την άρση ασυλίας των: Ελένη Ζαρούλια, Νικολάου Κούζηλου, Αντωνίου Γρέγου, Πολύβιου Ζησιμόπουλου, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, Δημητρίου Κουκούτση, Αρτέμη Ματθαιόπουλου και Μιχαήλ Αρβανίτη.

ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής για τα γεγονότα στις Σκουριές (19/2/14)

Η χθεσινή αναίτια επίθεση των ΜΑΤ, οι τραυματισμοί και οι συλλήψεις τριών πολιτών που εναντιώνονται στην "Ελλ. Χρυσός" στις Σκουριές, όπως και οι συλλήψεις άλλων τόσων πριν από δέκα ημέρες σε αντίστοιχά επεισόδια, δεν μπορεί να αποδοθεί σε "υπερβάλλοντα ζήλο" των αστυνομικών δυνάμεων. Η εντολή είναι σαφής: "καταστείλτε με πυγμή οποιαδήποτε αντίδραση" και δίνεται απ' ευθείας από την καταρρέουσα συγκυβέρνηση σε κάθε κοινωνική διαμαρτυρία, σε όλη τη χώρα.
Τα ερωτήματα όμως που θέτουν οι πολίτες όλης της Ελλάδας που εναντιώνονται στην καταστροφική δραστηριότητα της "Ελλ. Χρυσός" είναι σοβαρά και οι υπεύθυνοι θα πρέπει τουλάχιστον να απαντήσουν: 

Επίσκεψη Κανταρά στην Όλυνθο

Κλιμάκιο της Ενωτικής Κίνησης για την «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» στο Δήμο Πολυγύρου, με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Τάσο Κανταρά, επισκέφτηκε την Όλυνθο. Είχε συνάντηση με κατοίκους, από τους οποίους ενημερώθηκε για τα προβλήματα της περιοχής.
Στην τοποθέτηση του, ο Τάσος Κανταράς, ευχαρίστησε τους Ολύνθιους γι αυτή την ενδιαφέρουσα και χρήσιμη πρώτη επικοινωνία, καλώντας τους παράλληλα να στρατευτούν μαζί με τους κατοίκους των άλλων διαμερισμάτων του Δήμου Πολυγύρου στην προσπάθεια διεκδίκησης ενός δημοκρατικού, συμμετοχικού και κοινωνικού μοντέλου Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο δικός μας ΚΑΛΙΟ "ταξιδεύει" στην Αυστραλία

Σκίτσο του Πολυγυρινού σκιτσογράφου Δημήτρη Καλαϊτζή (Κάλιο) φιλοξενείται στην ελληνική εφημερίδα της Αυστραλίας "ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ".
-Δημήτρη, ευχόμαστε να έχεις πάντα επιτυχίες! Μας κάνεις περήφανους!

Ο Δήμος Προποντίδας χρηματοδότησε την ομάδα Πυρόσβεσης! (είναι ο μόνος; ρωτάμε εμείς)

Σχετικά με τον θόρυβο που δημιουργήθηκε από τα ΜΜΕ για την Εθελοντική Ομάδα Πυρόσβεσης, η οποία συνεργάζεται με Δήμους και την εμπλοκή σ' αυτή του Δήμου Νέας Προποντίδας, ανακοινώνονται τα εξής:
Η ομάδα αυτή είχε ως έδρα τον Άγιο Παύλο Χαλκιδικής και συνεργαζόταν με τον πρώην Δήμο Καλλικράτειας.
Με την συνένωση των Δήμων (Καλλικράτης) ο Δήμος Ν.Προποντίδας, ως καθολικός διάδοχος, συνέχισε την συνεργασία, εκτιμώντας τις ιδιαίτερες ανάγκες και τους κινδύνους της περιοχής ( παραθεριστικές κατοικίες, στενοί δρόμοι, άναρχη δόμηση κ.λ.π.).
Η παροχή του Δήμου στην ομάδα ήταν:

ΤΥΦΛΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ...


Πωλείται ανάπτυξη στην Χαλκιδική σε τιμή ευκαιρίας. Προλάβετε!

Επιτροπή Αγώνα Παναγίας
Δασικοί δρόμοι μετατρέπονται σε λεωφόρους, και επιστρώνονται με στερεά απόβλητα από τα εργοτάξια του Μαδέμ Λάκκου και της Ολυμπιάδας.
Προκάτ κτίρια ( σαλοτραπεζαρία, τέσσερα δωμάτια, μπάνιο με μπιντέ κα.), που απαιτούν οικοδομική άδεια, επιχειρείται να μεταφερθούν παράνομα στο βουνό.
Μεγάλο μέρος του αρχέγονου δάσους του Κακκάβου αποψιλώνεται καθημερινά. Επιτέλους, η χαβούζα αρχίζει να παίρνει μορφή!
Και μέσα σε όλα, ο δήμαρχος Eldorando είναι σαφής: μεταλλεία ή βαρβαρότητα! 

Το Porto Carras Grand Resort στην έκθεση της Σoυηδίας «Grekland Panorama»

Το Porto Carras Grand Resort συμμετείχε στην Έκθεση Τουρισμού – Γαστρονομίας «Grekland Panorama», την πρώτη έκθεση αποκλειστικά για την Ελλάδα που διοργανώθηκε στις 14-16 Φεβρουαρίου 2014 στο υπερσύγχρονο και εντυπωσιακό εκθεσιακό κέντρο “Globe Arenas” έκτασης 3.000 τ.μ στη Στοκχόλμη με την υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού και τη συμμετοχή του ΕΟΤ.
Ο αριθμός των επισκεπτών της έκθεσης Grekland Panorama που ξεπέρασε τους 7.000 απέδειξε την ιδιαίτερη δυναμική που έχει η Ελλάδα στη Σουηδία, ως προορισμός διακοπών και ενισχύει τις προβλέψεις που υπάρχουν ότι η χώρα μας θα αναδειχθεί φέτος σε κορυφαίο προτιμητέο προορισμό σε σχεδόν όλες τις αγορές της Σκανδιναβίας, μετά από την απόφαση της αεροπορικής εταιρίας SAS να ξεκινήσει απευθείας πτήσεις από Στοκχόλμη σε Θεσσαλονίκη σε ημερήσια βάση από μέσα Απριλίου 2014.

Η, αλά καρτ, εφαρμογή της νομιμότητας στις Σκουριές

Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

Την Τετάρτη 19.02.2014, πραγματοποιήθηκε άλλη μια παράσταση διαμαρτυρίας στο Χοντρό Δέντρο (Σκουριές). Οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι κατήγγειλαν στην αστυνομία το γεγονός ότι η επίστρωση των δασικών οδών γίνεται με επικίνδυνα υλικά, που σύμφωνα με αναλύσεις δειγμάτων παρουσιάζουν συγκεντρώσεις αρσενικού και άλλων βαρέων μετάλλων καθώς και την πρόθεση της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. να εγκαταστήσει, χωρίς πολεοδομική άδεια, κοντέινερς στο εργοτάξιο των Σκουριών.

Γιάννης Μίχος για τις δηλώσεις το Πάχτα

Ένα κοινό αποτελούμενο από ανέργους που παρέστησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αριστοτέλη στις 17/2 επέλεξε ο κ. Πάχτας για να αποκαλύψει τη στρατηγική που σκοπεύει να ακολουθήσει στην προεκλογική του εκστρατεία στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, η οποία στοχεύει στον εγκλωβισμό ψηφοφόρων καλλιεργώντας κλίμα φόβου, ανασφάλειας και διχασμού.
> Με ύφος και γνώσεις πανεπιστήμονα ειδικού σε όλα τα θέματα, από την προστασία του περιβάλλοντος μέχρι τη διεθνή πολιτική σκηνή, ούτε λίγο ούτε πολύ, απείλησε ότι θα καούν χωριά από τους εργαζόμενους στα μεταλλεία και θα υπάρξουν ανθρώπινα θύματα αν η παράταξή του δεν επικρατήσει στις εκλογές.

Με 90 εκατ.ευρώ ενισχύονται 1.273 επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας

Σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική είναι οι περισσότερες από τις 1.273μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που θα χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών».
Πρόκειται για υφιστάμενες και νέες επιχειρήσεις (αναλογία 70% - 30%) και τα κονδύλια που θα απορροφήσουν είναι 90 εκ. ευρώ (συνολικός προϋπολογισμός επενδυτικών σχεδίων 187,5 εκ. ευρώ). Τα 63 θα δοθούν σε υφιστάμενες επιχειρήσεις για να διατηρήσουν ή να αυξήσουν τις θέσεις εργασίας και να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους (29 εκ. ευρώ μεταποίηση, 19 εκ. ευρώ τουρισμός, 15 εκ. ευρώ εμπόριο – υπηρεσίες) και τα 27 θα δοθούν για νέες επιχειρήσεις, ώστε να δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας.

Διάψευση της «Ελληνικός Χρυσός» για τον Άρη

Διαψεύστηκε το ενδιαφέρον της «Ελληνικός Χρυσός» για τον Αρη, που ανακοινώθηκε από τον επίδοξο επενδυτή στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, Γιάννη Κωνσταντινίδη.
Η εταιρεία εξόρυξης χρυσού που δραστηριοποιείται στη Χαλκιδική, με τις γνωστές αντιδράσεις των κατοίκων στην περιοχή της Ιερισσού, εξέδωσε και επίσημη ανακοίνωση για να διαψεύσει το ζήτημα, καθώς η φημολογία είχε πάρει διαστάσεις: «Η Ελληνικός Χρυσός διαψεύδει κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο αγοράς της πλειοψηφίας των μετοχών της ΠΑΕ Αρης. Η εταιρεία δεν έχει εξετάσει ποτέ αυτό το ενδεχόμενο».

Παροχή ψυχολογικής και συμβουλευτικής υποστήριξης στο Δήμο Ν. Προποντίδας

Ο Δήμος Ν. Προποντίδας σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ν. Προποντίδας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, που αφορούν, μεταξύ άλλων, στον τομέα της Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, προχωρούν στη δωρεάν παροχή ψυχολογικής και συμβουλευτικής υποστήριξης σε όσους δημότες επιθυμούν, με σκοπό την προαγωγή ψυχικής υγείας.
Οι συνεδρίες θα πραγματοποιούνται, κατόπιν ραντεβού :

Ο Έλληνας που βρίσκεται πίσω από το Μουντιάλ του Κατάρ

Ο ισχυρός άνδρας του Μουντιάλ 2022, Θανάσης Μπατσίλας, λύνει όλες τις απορίες μέσω του Sport24.gr για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Ποια εποχή θα διεξαχθεί η διοργάνωση; Πως θα αντιμετωπιστούν οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και ποια η θέση του Εμιράτου για τις συνθήκες εργασίας.
Δως μοι πᾶ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινάσω (δώσε μου τόπο να σταθώ και τη Γη θα μετακινήσω).
Τα λόγια του Αρχιμήδη αντικατοπτρίζουν απόλυτα το όραμα του Θανάση Μπατσίλα, ενός Έλληνα εκ Κρανέας Ελασσόνας ορμώμενου, που έψαξε απεγνωσμένα και εν τέλει ανακάλυψε τα χνάρια που θα τον οδηγήσουν σε νέα μονοπάτια, μονοπάτια ευημερίας, επαγγελματικής ανέλιξης και ασφάλειας και οικογενειακής θαλπωρής όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στο προσωπικό του blog.

Πολιτικό-Πολιτιστικό Στέκι "ΙΣΚΡΑ" - Θεσσαλονίκη