Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014

ΚΚΕ(μ-λ): Η σημερινή αστυνομική επίθεση (στο Χοντρό Δέντρο) δεν πρόκειται να σταματήσει τον αγώνα των κατοίκων.

Για μια ακόμη φορά η αστυνομία, με εντολή της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και παραγγελία των Καναδών χρυσοθήρων και των ελλήνων συνεργατών τους, κτύπησε με βάρβαρο τρόπο μια διαμαρτυρία κατοίκων στις Σκουριές της Χαλκιδικής.
Εκεί που κάθε ημέρα διαπράττεται ένα έγκλημα κατά των ανθρώπων και της φύσης, καταστρέφεται ένα προαιώνιο δάσος και μετατρέπεται η περιοχή σε μολυσμένο πεδίο.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Για τα γεγονότα στο Χοντρό Δέντρο και τις δηλώσεις Πάχτα

Από το πρωί της Τετάρτης 19/2, κάτοικοι των χωριών της Χαλκιδικής , συνεχίζοντας τον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, συγκεντρώθηκαν στην τοποθεσία Χοντρό Δέντρο στη Μεγάλη Παναγία, διαμαρτυρόμενοι για τη μεταφορά προκάτ κατασκευών σπιτιών και γραφείων στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και γενικότερα για την καταστροφή στις Σκουριές που έχει ήδη ξεκινήσει. Παρά την επίθεση των ΜΑΤ που χτυπούσαν και έσερναν ανθρώπους στο δρόμο με αποτέλεσμα 2 συλλήψεις γυναικών και 4 τραυματίες, εκατοντάδες κάτοικοι παρέμειναν συγκεντρωμένοι μέχρι αργά το βράδυ. Η επίδειξη αυτή κρατικής βίας έρχεται να προστεθεί στις 3 συλλήψεις της προηγούμενης Παρασκευής, όταν πάλι κάτοικοι διαμαρτύρονταν στην ίδια περιοχή.

Νυχτερινό

29ο Καρναβάλι Πολυχρόνου 2014

Ακουλουθώντας την από αρχαιοτάτων χρόνων αποκριάτικη παράδοση το μικρό αλλά δυναμικό Πολύχρονο συμπληρώνει την 29ετη χρονιά και γίνεται το κέντρο του Καρναβαλιού της περιοχής, με απλά μέσα, μπόλικη όρεξη και χαρούμενη διάθεση, γινόμαστε παρέα βγαίνουμε στους δρόμους για να ζωντανέψουμε τα χρώματα που έχουν οι σκέψεις και τα πάθη μας, με 7ήμερες Αποκριάτικες Εκδηλώσεις.

20/02/2014 - Τσικνοπέμπτη
και ώρα 16:00 στην κεντρική πλατεία του χωριού έναρξη του καρναβαλιού με τσίκνισμα από σουβλάκια άφθονο κρασί και μουσική καθώς και παραδοσιακόυς χορούς από τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου μας.
Σάββατο - 22/02/2014
και ώρα 21:00 στην ταβέρνα "Μουστάκας" αποκριάτικος χορός.

Αποκριάτικος παιδικός χορός στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου


H Γ.Α.Δ.Π.Κ. Μακεδονίας για τα σημερινά γεγονότα στο Χονδρό Δένδρο

Ανακοίνωση της Γ.Α.Δ.Π.Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με σημερινά συμβάντα στην περιοχή Χονδρό Δένδρο της Μεγάλης Παναγιάς στη Χαλκιδική
Σήμερα (19.02.2014) κατά τη διάρκεια κινητοποίησης διαμαρτυρίας για τις μεταλλευτικές δραστηριότητες, άτομα με τη φυσική τους παρουσία παρεμπόδιζαν την κίνηση οχημάτων σχετικά με την μεταλλευτική δραστηριότητα.
Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες στην περιοχή Χονδρό Δένδρο της Μεγάλης Παναγιάς, ομάδα ατόμων απέκλεισαν οδό που οδηγεί στο εργοτάξιο της περιοχής Σκουριών Χαλκιδικής. Από τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων δόθηκαν επανειλημμένως συστάσεις στους συγκεντρωθέντες να αποχωρήσουν, ώστε να διέρχονται ακωλύτως διάφορα οχήματα.

Διαμαρτυρία στις Σκουριές, τραυματισμοί και συλλήψεις

Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού
Η σημερινή διαμαρτυρία στο Χοντρό Δέντρο (Σκουριές) σημαδεύτηκε από άγρια καταστολή των διαδηλωτών από την Ελληνική Αστυνομία. Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, δύο γυναίκες και ένας καρδιοπαθής, ενώ στο σημείο δεν υπήρχε ασθενοφόρο. Μετά από εκκλήσεις των διαδηλωτών, στο σημείο βρέθηκαν γιατροί οι οποίοι, μετά από εξέταση των τραυματιών, έκριναν ως επιτακτική την ανάγκη μεταφοράς τους σε νοσοκομείο. Τελικά οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με περιπολικά στο Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου.
Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκαν δύο συλλήψεις. Οι δύο γυναίκες που συνελήφθησαν έχουν μεταφερθεί στην Αστυνομική Δ/νση Χαλκιδικής στο Πολύγυρο.

Είπε την "παπαριά" που ...θα του στοιχίσει ακόμα και την υποψηφιότητα!

"Την επομένη των εκλογών θα υπάρχουν 3.000 άτομα στις Σκουριές. Θα έρθουν όλοι οι αναρχικοί, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ από όλη την Ελλάδα με τους βουλευτές του. Ίσως οι εργαζόμενοι να κάψουν και κανένα χωριό και να έχουμε ανθρώπινα θύματα." (Χρήστος Πάχτας, Δήμαρχος Αριστοτέλη)
-Το θεωρούμε βέβαιο πλέον ότι δεν θα είναι καν υποψήφιος!

Οι ΜΚΟ που πήραν πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ. Μεταξύ αυτών και στη Χαλκιδική!

Αυτές είναι οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που έλαβαν χρηματοδοτήσεις πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ την περίοδο 2000-2010. Ξεχωρίζει η γνωστή εκκλησιαστική "Αλληλεγγύη" με 23 εκατομμύρια ευρώ αλλά και άλλες οργανώσεις, που δεν είναι γνωστές και εμφανίζονται με "χριστιανικούς" τίτλους και μεγάλες επιχορηγήσεις. 
Τη λίστα δημοσιεύουν «Τα Νέα» με την υποσημείωση ότι η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στο δικό της πόρισμα που δημοσιοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2012 διαπίστωνε: «Ενδεικτικό του ύψους των χρηματοδοτήσεων που έχουν κατά καιρούς διατεθεί, αποτελεί το γεγονός ότι με βάση τα καταγεγραμμένα και έως σήμερα απεσταλμένα στοιχεία των υπουργείων για τις

Γ.Μίχος: "Ο κ. Πάχτας με φόβο, εκβιασμούς, διχασμό και μισαλλοδοξία προσπαθεί να μαζέψει ψήφους"

Ο υποψήφιος δήμαρχος του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στο δήμο Αριστοτέλη, Γιάννης Μίχος, μιλά στο Κόκκινο για τις δηλώσεις Πάχτα και την υποψηφιότητα του. "Δεν θα τον ακολουθήσουμε σε αυτή τη διαδρομή και τον αφήνουμε μόνο του" δήλωσε στο Κόκκινο σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Πάχτα ο υποψήφιος απο το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στο δήμο Αριστοτέλη, Γιάννης Μίχος. 


Τρεις τραυματίες ο ένας σοβαρά από επίθεση των ΜΑΤ σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Χονδρό Δένδρο Χαλκιδικής

Έκκληση για ασθενοφόρο προκειμένου να μεταφερθούν στο κέντρο υγείας Πολυγύρου τρεις διαδηλωτές, ένας άντρας και δύο γυναίκες που χτυπήθηκαν απο τα ΜΑΤ όταν προσπάθησαν να αποτρέψουν τη διέλευση λεωφορείων της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιούσαν κάτοικοι ενάντια στη κατασκευή δρόμου στη θέση Χονδρό Δένδρο. "Ο άνθρωπος που χτυπήθηκε είναι καρδιακός. Υπάρχουν και άλλοι χτυπημένοι" δήλωσε πριν λίγο στο Κόκκινο κάτοικος της περιοχής. Δύο διαδηλώτριες προσήχθησαν απο την αστυνομία κατά τη διάρκεια της επίθεσης. (ΠΗΓΗ)

Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα στο παναγροτικό συλλαλητήριο

«Η κυβέρνηση οφείλει να ακούσει, να αφουγκραστεί, τη φωνή της αγωνιζόμενης αγροτιάς.
Θα πρέπει να σταματήσει αυτή η αισχρή φοροληστεία σε βάρος του Έλληνα αγρότη. Θα πρέπει να εξασφαλιστούν ελάχιστες εγγυημένες τιμές σε όλα τα αγροτικά προϊόντα, έτσι ώστε να καλύπτουν το κόστος παραγωγής για να μπορεί να ανασάνει, να μπορεί έστω να επιβιώσει σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, ο Έλληνας αγρότης.

Το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών. Θα πρέπει να υπάρξει από σήμερα μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία, η οποία να ανατρέψει τελικά την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ».

Ε, ΟΧΙ ΚΑΙ ΧΑΣΑΠΗΔΕΣ...


Τ. Κανταράς: "Η απάντηση στα προβλήματα των αγροτών δεν περνάει μέσα από τις παλαιοκομματικές υποσχέσεις, ενός μνημονικού δήμαρχου"

Ο Τάσος Κανταράς, υπεύθυνος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και Υποψήφιος Δήμαρχος για το Δήμο Πολυγύρου, ο οποίος έδωσε το «παρών» στο χθεσινό συλλαλητήριο αγροτών και κατοίκων των Βραστάμων στον Πολύγυρο, αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Είμαστε στο πλευρό του αγροτικού κόσμου που σήμερα δέχεται μία άνευ προηγουμένου καταιγιστική επίθεση. Η φορολογία και η αντιαγροτική πολιτική που εξουθενώνει αγρότες και κτηνοτρόφους καταστρέφουν ολοκληρωτικά τον πρωτογενή τομέα παραγωγής.
Ταυτόχρονα, γνωρίζοντας το ιδιαίτερο πρόβλημα της περιοχής των Βραστάμων, την οποία και επισκεφτήκαμε προ ημερών έπειτα από σχετική πρόσκληση των κατοίκων, δηλώνουμε πως θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να εξευρεθεί λύση, η οποία θα εστιάζει μεν στο περιβάλλον, αλλά ταυτόχρονα θα δίνει οριστικά διέξοδο στο ιδιοκτησιακό πρόβλημα που έχει ανακύψει λόγω των δασικών χαρτών, βάζοντας ασφαλιστικές δικλίδες, σύμφωνα με τις οποίες δε θα αλλάζει η αγροτική χρήση της γης.

Στο Δημαρχείο Πολυγύρου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Ιωαννίδης

Στο Δημαρχείο Πολυγύρου βρέθηκε χθες (Τρίτη 18-2-2014), το απόγευμα, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Γιάννης Ιωαννίδης, στο πλαίσιο των επισκέψεών του στη Χαλκιδική. Ο κ. Ιωαννίδης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πολυγύρου, κ. Αστέριο Ζωγράφο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου.
Ο κ. Ζωγράφος καλωσορίζοντας τον κ. Ιωαννίδη εξέφρασε τη στήριξη στο πρόσωπό του και αναφέρθηκε στα σημαντικότερα ζητήματα, που απασχολούν το Δήμο Πολυγύρου, με ιδιαίτερη έμφαση στις αθλητικές υποδομές και τα κλειστά γυμναστήρια Γαλάτιστας και Ορμύλιας.

ΕΛΜΕ Χαλκιδικής για το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ

Με το Νόμο 4238, που βάζει λουκέτο στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ και αφήνει στον αέρα χιλιάδες εργαζόμενους και εκατομμύρια ασφαλισμένους, η κυβέρνηση κάνει ακόμα ένα βήμα για την πλήρη διάλυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (ΠΦΥ).
Κανείς φυσικά δεν πιστεύει τα ψέματα της κυβέρνησης και της τρόικας «ότι το κλείσιμο των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ αποτελεί αναγκαίο προσωρινό μέτρο, προκειμένου να υλοποιήσει το σχέδιο για την ανάπτυξη των δημόσιων υπηρεσιών ΠΦΥ, που θα λύσει τις ανάγκες της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και των υπηρεσιών πρόληψης»

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Μου έρχονται στο νου, σκηνές από παλιές ελληνικές ταινίες, σκηνές που καυτηρίαζαν ΤΟΤΕ την ελληνική γραφειοκρατία στις δημόσιες υπηρεσίες.
Πολλοί θα τις θυμάστε, αλλά και θα έχετε γίνει οι «πρωταγωνιστές» σε επεισόδια όμοια με εκείνα που τα βλέπαμε και γελούσαμε, και λέγαμε ΤΟΤΕ, ότι αυτά συμβαίνουν στον κινηματογράφο μόνο.
Που να ξέραμε όλοι, πως συμβαίνουν στην πραγματικότητα, ακόμα και σήμερα, μετά από τόση «πρόοδο» που σημείωσε η χώρα με το πέρασμα του χρόνου.

Η Ιερισσός εκπροσώπησε με επιτυχία τη Χαλκιδική στο 6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων στην Πάτρα

Σε μια μαγική παράσταση η οποία καταχειροκροτήθηκε τραγούδησαν 47 ερασιτέχνες επί σκηνής στο φινάλε του «Μώμου του 6ου» ως ορχήστρα της όπερας «Ο διακορέας της ξεφτίλας», παράφραση της άριας του "Figaro" από τον «κουρέα της Σεβίλης» του Rossini. Και το Poli-neoeliniko Mouseio, όπως ήταν ο τίτλος της σπονδυλωτής παράστασης «Μώμος 2014» με τα θεατρικά των συμμετεχόντων θιάσων που ανέβηκε στο θέατρο «Πάνθεον», φέτος απόλαυσαν περισσότεροι πατρινοί (750 θεατές) και τις δύο μέρες (7,8/2/2014)

Πρόσκληση σε χορό


ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΧΤΑΣ- One Man Show

Τι είπε ο άνθρωπος!!!

Το Porto Carras Grand Resort στην έκθεση «Tourist Fair Holiday & Spa Expo 2014»

Το Porto Carras Grand Resort συμμετείχε στην 31η Διεθνή Τουριστική Έκθεση «Tourist Fair HOLIDAY & SPA EXPO 2014», που διοργανώθηκε στις 13-15 Φεβρουαρίου 2014 στο εκθεσιακό κέντρο συνολικής έκτασης 6.000 τ.μ «Inter Expo Center», στη Σόφια της Βουλγαρίας.
Το συγκρότημα Porto Carras Grand Resort έχει παράδοση στην εισροή του Βαλκανικού τουρισμού και η παρουσία του στην έκθεση «Tourist Fair HOLIDAY & SPA EXPO 2014» σηματοδοτεί τη συνέπεια και συνέχεια της διαρκούς συνεργασίας με τους τουριστικούς φορείς των Βαλκανίων, πετυχαίνοντας παράλληλα τη δημιουργία ισχυρών επαγγελματικών σχέσεων με τους πιο σημαντικούς Tour Operators δημιουργώντας ένα ισχυρό Brand Name σε όλη τη βαλκανική.