Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης δια του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θέτει σε λειτουργία σε όλους τους νομούς της χώρας Σχολές Γονέων.
Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους που διαμένουν στο Δήμο Πολυγύρου οτι από αρχές Μαρτίου θα σχηματιστούν δυο ομάδες γονέων στον Πολύγυρο. Η μια ομάδα απευθύνεται σε γονείς παιδιών που βρίσκονται στην εφηβεία και η άλλη σε γονείς παιδιών που βρίσκονται στη πρώτη σχολική / σχολική ηλικία. Οι συναντήσεις θα γίνονται μια φορά την εβδομάδα για 2 ώρες και συνολικά θα διαρκέσει 8 εβδομάδες.

Από το 2003 το ΚΚΕ είχε αναδείξει την υπόθεση ΜΚΟ ΙΜΙ !!!

Σχετικά με την υπόθεση της ΜΚΟ ΙΜΙ (International Mine Initiative – Διεθνής πρωτοβουλία για τις νάρκες), στελέχη της οποίας διώκονται για αδικήματα που προκάλεσαν ζημία εκατομμυρίων ευρώ στο ελληνικό δημόσιο και τη χρηματοδότηση της οργάνωσης για ένα πρόγραμμα αποναρκοθέτησης σε Βοσνία, Λίβανο και Ιράκ, υπενθυμίζουμε τα εξής: 
Το ΚΚΕ είχε αναδείξει το θέμα της δράσης της συγκεκριμένης ΜΚΟ με πρωτοσέλιδο στο Ριζοσπάστη αλλά και με ερωτήσεις στη βουλή, από το 2003.

Πολύγυρος: Αποκριάτικος χορός στη "ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ"


ΣΥΡΙΖΑ για το σκάνδαλο με τις ΜΚΟ

Το σκάνδαλο με την ΜΚΟ του «Διεθνούς Κέντρου Αποναρκοθέτησης» δεν έρχεται ως κεραυνός εν αιθρία. Είναι η κορυφή του παγόβουνου μιας σειράς αδιαφανών επιχορηγήσεων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και βολέματος των «ημετέρων», που επί χρόνια συντηρούσε ο δικομματισμός. Όταν το κοινωνικό κράτος διαμελιζόταν και πριν το πρόσχημα του μνημονίου, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ επέλεγαν να λεηλατούν τη δημόσια περιουσία και να τη μοιράζουν στους φίλους τους.

Οι «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις», ο Γ. Βαλιανάτος και ένα χρονογράφημα

Πώς και ξαφνικά όλες οι αστικές φυλλάδες ανακάλυψαν την μηχανή που έχουν στήσει, εδώ και 15 τουλάχιστον χρόνια κάποια ευυπόληπτα λαμόγια για να τσεπώνουν γρήγορα και εύκολα δημόσιο χρήμα. κατασκευάζοντας τις λεγόμενες «Μη κυβερνητικές Οργανώσεις»; Η απάντηση είναι απλή. Σήμερα το αστικό πολιτικό σύστημα είναι σε κρίση και σαν συνέπεια έχει να αντιμετωπίζουν πρόβλημα και οι μηχανισμοί συγκάλυψης που λειτουργούσαν άψογα στο παρελθόν.
Κι αυτή δεν είναι μια αυθαίρετη δικιά μας διαπίστωση. Το λένε και τα ελάχιστα σχετικά δημοσιεύματα που έχουν ρθει στο φως της δημοσιότητας.

Συνεργάσιμος μαλάκας

Αλλά ρύσαι ημάς από του πονηρού Σαμαρά. Αμήν

Έφαγα μεγάλη φλασιά, που λένε τα νεούδια. Βλέποντας τον πρωθυπουργό μας, τον Αντώνη τον Σαμαρά, να ψέλνει το «Πάτερ Ημών» στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου στις Καρυές του Αγίου Όρους, μου ήρθε αυτομάτως στο νου η σκηνή της βάφτισης από τον «Νονό» του Φράνσις Φορντ Κόπολα. Από τις σπουδαιότερες στιγμές στην ιστορία του κινηματογράφου, εκεί όπου ο Μάικλ, ο νέος αρχηγός της Οικογένειας των Κορλεόνε, απαγγέλλει με κατάνυξη το «Πιστεύω», ενώ την ίδια στιγμή εκτελούνται, με δική του εντολή, οι αρχηγοί των άλλων οικογενειών της Νέας Υόρκης. Έψελνε ο Μάικλ το «Credo in unum Deum» και το αίμα έρρεε στα πεζοδρόμια, κατ' εντολήν του. Είπε και το filioque, ο Μάικλ, το οποίο, εξ επόψεως ορθοδόξης, είναι πολύ χειρότερο από τους φόνους.

Συνάντηση των αγροτών Βραστάμων με τον Δήμαρχο Πολυγύρου

Τη στήριξη του Δήμου Πολυγύρου στις διεκδικήσεις των αγροτών εξέφρασε ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα (18-2-2014) το πρωί με επιτροπή αγροτών των Βραστάμων στο Δημαρχείο Πολυγύρου.
Οι αγρότες της περιοχής των Βραστάμων πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στον Πολύγυρο ζητώντας μεταξύ άλλων την επανεξέταση των τελευταίων φορολογικών μέτρων για τον κλάδο τους και την κύρωση δασικών χαρτών με βάση πρόσφατες αεροφωτογραφίες και όχι τις αεροφωτογραφίες του 1945.

Το παραδοσιακό σαπωνοποιείο vasilakis έχει ανοίξει την ιστοσελίδα του!

Το παραδοσιακό Σαπωνοποιείο Vasilakis στον Πολύγυρο με τη δική του ιστοσελίδα (ΕΔΩ) και πάντα με τα εξαιρετικά του προϊόντα!
"Εμείς σήμερα, ακολουθώντας την πολυγυρινή και μοναστηριακή παράδοση, γνωρίζοντας τις ιαματικές ιδιότητες του ελαιολάδου, σε συνδυασμό με τα αρωματικά φαρμακευτικά βότανα, τα φυτικά έλαια και τα μελισσοκομικά προϊόντα, δημιουργήσαμε στο 6ο χιλιόμετρο Πολυγύρου – Γερακινής, μέσα στους ελαιώνες, στην καλύβα του παππού, το «Παραδοσιακό Εργαστήρι Χειροποίητου Σαπουνιού». Πρόκειται για μια καινοτόμο δράση, που ακουμπά με σεβασμό στην παράδοση και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον...

ΧΟΡΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΩΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ


Βουλευτές της ΝΔ προτείνουν για τη φορολόγηση των αγροτών ! (το γιατί ψηφίζουν άλλα είναι ένα ερώτημα!)

Ο βουλευτής Χαλκιδικής Ευθύμης Καρανάσιος, συνυπέγραψε με συναδέλφους του της Νέας Δημοκρατίας, κείμενο με προτάσεις για τη φορολόγηση των αγροτών το οποίο κατατέθηκε στη βουλή.
Οι βουλευτές, απευθύνονται στους υπυργούς: Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα, Εργασίας κ. Ιωάννη Βρούτση, Εσωτερικών κ. Μιχελάκη, στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Μαυραγάνη και στον Γενικό Γραμματέα Εσόδων κ. Θεοχάρη και ζητούν λογική φορολόγηση για τους αγρότες.
Ακολουθεί το κείμενο με τις προτάσεις: 

Οι Νταβατζήδες ... ξανάρχονται!!!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Η είδηση ....
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Real News, η τρόικα, προκειμένου να συμφωνήσει για τη δόση του Μαίου και να θέσει τα θεμέλια για το νέο δανειακό πρόγραμμα ζητάει πρόσθετα μέτρα ύψους 7 δισ. ευρώ! Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα που επικαλείται ως πηγή κοινοτικό αξιωματούχο, το Eurogroup της Δευτέρας θα βάλει όρους στον υπουργό Οικονομικών τους οποίος θα πρέπει να δεχτεί υπό την απειλή στάσης πληρωμών τον Μάιο. 
Ο σχολιασμός ....

Οι ΑΝ.ΕΛ. στηρίζουν την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα στην περιφέρεια Κ.Μακεδονίας

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ο Αγώνας και το Μήνυμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του Πάνου Καμμένου, Ενώνει τους Έλληνες και ανοίγει το δρόμο της Απελευθέρωσης της Πατρίδας μας.
Εδώ στην Κ. Μακεδονία, στην πορεία για τις Περιφερειακές Εκλογές του Μαΐου, οι διακηρυγμένες Αρχές του συνδυασμού «Αλληλεγγύη: Σύγχρονη, Ανθρώπινη Μακεδονία» όπως διατυπώθηκαν από τον επικεφαλής του, Απόστολο Τζιτζικώστα, αλλά και όπως διαμορφώνονται στην κοινωνία, ως πλειοψηφικό ρεύμα, συναντιούνται και ενώνονται με τις Ιδρυτικές μας Αρχές και Αξίες.

Καρναβάλι Σημάντρων 2014

Ο Σύλλογος Καρναβαλιστών Σημάντρων ενημερώνει ότι το βεστιάριο του Συλλόγου  έχει ανοίξει για όλων τον κόσμο καθημερινά από τις 18:00 το απόγευμα ενοικιάζοντας στολές.
-Έναρξη εκδηλώσεων από την τσικνοπέμπτη το μεσημέρι στο κέντρο της πλατείας με μουσική κλόουν,ψητούρα στο κιόσκι  και άφθονο κρασί μέχρι το βράδυ!

Ο Ιωαννίδης στον Πολύγυρο

Τον Πολύγυρο θα επισκεφθεί σήμερα ο Γιάννης Ιωαννίδης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας. Θα περάσει από το Δημαρχείο, στη συνέχεια στη ΝΟΔΕ και θα καταλήξει στα Ν. Μουδανιά.
Δεν αποκλείεται σήμερα να κλείσει και το θέμα του υποψήφιου αντιπεριφειάρχη Χαλκιδικής, που σύμφωνα με τις φήμες των ημερών ακούει στο όνομα Αστέριος...

Οι αγρότες των Βραστάμων στον Πολύγυρο

Στον Πολύγυρο κατέβηκαν με τα τρακτέρ τους, σήμερα, οι αγρότες των Βραστάμων.
Με τα τρακτέρ τους και τα αγροτικά αυτοκίνητα κατέλαβαν το χώρο μπροστά στην Αντιπεριφέρεια Χαλκιδικής.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ

Επιμέλεια: Μάνος Κατσαβαβάκης
Με την εκτός έδρας νίκη επί του Πιερικού/Αρχέλαου Κατερίνης με 81-86 συνέχισε το Στρατώνι τις υποχρεώσεις του για το Πρωτάθλημα της Β' εθνικής, σε ένα παιχνίδι που αγωνίστηκε χωρίς τον Μόσχου που αποχώρησε από την ομάδα,τον Τσαλκιτζή που είναι φάνταρος και με ελάχιστη συμμετοχή των Νουκάρη και Μαυροματίδη λόγω τραυματισμών. Οι αθλητές του Δημήτρη Μύθου έκαναν καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο στην επίθεση και βρέθηκαν στο +15(41-56) και παρά το κακό τρίτο δεκάλεπτο που έφερε τους γηπεδούχουσ στο -3(60-63) η ομάδα μας κράτησε τη νίκη στη τελευταία περίοδο με 81-86. 
Επόμενος αγώνας τη μεθεπόμενη Κυριακή(23/2,17.00) στην Αρναία με το Άργος Ορεστικό.
Αναλυτικά τα στοιχεία του αγώνα: