Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2014

Νικήτη, διάλεξη με θέμα: "Οι εφαρμογές του ζεόλιθου για μια αποτελεσματική γεωργία και ένα φιλικό περιβάλλον."

Μία διάλεξη στη Νικήτη από έναν σπουδαίο επιστήμονα την Τρίτη 25-2-14.
Ο Νίκος Λυγερός αναλύει τις εφαρμογές του ζεόλιθου για μια αποτελεσματική γεωργία και ένα φιλικό περιβάλλον.
Ο στρατηγικός αναλυτής κ.Νίκος Λυγερός, προσκεκλημένος του Δημοτικού Σχολείου Νικήτης, θα παρουσιάσει τον ζεόλιθο, στο αμφιθέατρο του Σχολείου την Τρίτη 25-2-14, ένα προϊόν φιλικό προς το περιβάλλον, αφού λόγω της δομής του αλλά και της ιοντο-ανταλλακτικής του ικανότητας φέρει μια σειρά από εφαρμογές πολύ ωφέλιμες στη γεωργία και κτηνοτροφία, που έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της παράγωγης με ταυτόχρονη βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος, προφύλαξη από πλειάδα προσβολών αλλά παράλληλα και εξοικονόμηση νερού, καθώς και ανάγκη για χρήση μικρότερων ποσοτήτων σε λιπάσματα.

Αστήρ 1957 - Θύελλα Μεταγγιτσίου 3 - 0

Στο καλύτερο μέρος

14 Φλεβάρη στη Μεγάλη Παναγία. Διαμαρτυρία στο Χοντρό Δέντρο.

Η 14η Φεβρουαρίου 2014 σηματοδότησε άλλη μια δυναμική μέρα για τον μαχόμενο λαό της Χαλκιδικής.
Τα «όργανα» άρχισαν από τις 8:00 το πρωί, όταν ομάδα κατοίκων της επιτροπής αγώνα Μεγ. Παναγίας συναντήθηκαν για άλλη μια φορά με τον αντιδήμαρχο του δημοτικού διαμερίσματος Μ. Παναγίας και ζήτησαν εξηγήσεις για το πολύ σοβαρό θέμα του νερού που ταλανίζει το χωριό. Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι βρέθηκαν να ενημερώνουν τον κ. Καραβασιλικό, μιας και ο ίδιος έλεγε διαρκώς, ότι δεν γνωρίζει τίποτα, για την ΚΥA, όσο αφορά το Σχέδιο Διαχείρησης των Λεκανών Απορροής του Υδατικού Διαμερίσματος Κ. Μακεδονίας και για την έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων της μελέτης φράγματος στην περιοχή Πετρένια Γοματίου Χαλκιδικής.

Η ΚΡΥΦΗ ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ (Οι μαγνητικές ιδιότητες του χρυσού- Β΄)

Σκεπτόμενος Πολίτης
8. «Πανικόσπορος» Είναι τελικά απίστευτο το όργιο φαντασίας γύρω από την περιβαλλοντική καταστροφή που υποτίθεται θα επιφέρουν τα μεταλλεία χρυσού. Ο όλεθρος αυτός μπορεί να συγκριθεί μόνο με την πτώση του μετεωρίτη στις ακτές του Μέξικο, που λέγεται ότι εξαφάνισε τους δεινόσαυρους. Προφητείες έχουν κατά καιρούς τρομοκρατήσει και γοητεύσει: από το ημερολόγιο των Μάγιας και το Νοστράδαμο μέχρι την Αποκάλυψη του Ιωάννη και τον Αρμαγεδδών. Εδώ κολλάνε και οι κατά καιρούς Μεσσίες που θα μας σώσουν, υποσχόμενοι λαγούς με πετραχήλια. Τον ρόλο αυτό διεκδικούν στη Χαλκιδική πολλοί τρομολάγνοι προφήτες: ο «έχω-κάνει-τα-κουμάντα-μου» Παρατηρητής, ο «οικολόγος» υποψήφιος δήμαρχος, η ψευτο-ακτιβίστρια Συριζοβουλευτίνα,…Βάλτε μόνοι σας κι άλλους, ο κατάλογος θα γίνει μακρύς.

Τσικνοπέμπτη με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλυβών


Πρόβλεψη-σοκ από το Ινστιτούτο Levy: Το χρέος στο 208% του ΑΕΠ αν δεν ηττηθεί η λιτότητα

Εκτόξευση του δημοσίου χρέους ακόμη και στο 208% το 2015, αν συνεχιστεί η ίδια πολιτική της σκληρής λιτότητας, προβλέπει η ετήσια μελέτη του έγκυρου Οικονομικού Ινστιτούτου Levy για την ελληνική οικονομία. Στη στρατηγική ανάλυση, που φέρνει στο φως η "Αυγή", εκτιμάται ότι εκτός ελέγχου δεν είναι μόνο το χρέος, αλλά και η ανεργία, όπως άλλωστε είχαν προβλέψει και πέρυσι οι ίδιοι αναλυτές. Στην έκθεση προβλέπεται ότι η κυβέρνηση θα πετύχει τον στόχο της μόνο για το έλλειμμα, ενώ εκτιμάται ότι η μείωση του ελλείμματος στο εμπορικό ισοζύγιο δεν οφείλεται στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας αλλά στα πετρελαιοειδή. 

Εθισμένος στο ψέμα!


Τα σαΐνια ψάχνουν λύσεις!


Τελειωμένη ιστορία...


Έχουν πάρει σχεδόν 4 δισ. ευρώ για τα έργα και έχουν φτιάξει το... 36% των αυτοκινητόδρομων

Οι τελευταίες αυξήσεις στα διόδια έχουν εξαγριώσει πολλούς κάτοικους της Αττικής. Την ίδια ώρα όμως οι παραχωρησιούχοι έχουν λάβει πάνω από 3,5 δισ. ευρώ, έχουν όμως φτιάξει μόνο το 36% των αυτοκινητοδρόμων
Η επανεκκίνηση των έργων στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους έχει δημιουργήσει την άνοδο στα διόδια, άνοδος η οποία αγγίζει ακόμη και το 60%.
Εντούτοις, το ζήτημα είναι πολύ βαθύτερο καθώς οι παραχωρησιούχοι εμφανίζονται στον Τύπο της Κυριακής (Ελεύθερος Τύπος) να έχουν εισπράξει 3,9 δισ. ευρώ, ενώ δεν έχουν κατασκευάσει παρά μόνο το 36% του συνόλου των αυτοκινητοδρόμων.
Τα έργα που ξεκίνησαν ενώ είχαν σταματήσει αφορούν στους αυτοκινητοδρόμους:

Απόλλων Αρναίας - Νίκη Πολυγύρου 3-0