Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014

Το στήσιμο

Εκδηλώσεις Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Θεσσαλονίκης


Υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων ο Αρούλης της ...Μυκόνου!

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων στην επιχείρηση "ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ"

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 14 και 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι, 
Η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στα καταστήματα είναι γνωστή και επώδυνη για όλους μας. Η διεύθυνση της επιχείρησης χρόνια τώρα δεν εφαρμόζει τους νόμους που προστατεύουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων, αξιοποιεί κάθε νομοθετική ρύθμιση και νόμο για να εντείνει την επίθεση απέναντι μας, με ένα και μοναδικό στόχο η επιχείρηση να κερδίζει και εμείς ολοένα να χάνουμε, να μην μπορούμε να καλύψουμε τις βασικές ανάγκες των οικογενειών μας. Τα προβλήματα οδήγησαν στην δημιουργία του σωματείου μας.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη δίωξη της δημοσιογράφου Πόπης Χριστοδουλίδου

H κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου δεν χρησιμοποιεί απλώς πλέον την ακροδεξιά ατζέντα, αλλά κυνηγάει ανοιχτά τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, απειλεί δημοσιογράφους και με πρωτοφανή τρόπο καταργεί την ελευθερία του Τύπου.
Η δικομματική χούντα υποχρέωσε την δημοσιογράφο Πόπη Χριστοδουλίδου, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ, να πάει στην ΓΑΔΑ, οπου της ζητήθηκε να κατεβάσει ανάρτηση είδησης από ιστολόγιο, σχετικά με τη φύλαξη στόχων από βατραχανθρώπους του Λιμενικού. Η Πόπη Χριστοδουλίδου απειλήθηκε ανοιχτά, ότι αν δεν κατεβάσει την είδηση, θα παραπεμφθεί στα ποινικά δικαστήρια. Η ενοχλητική είδηση αφορούσε τη χρήση του Λιμενικού σώματος σε αποστολές φρούρησης πέρα από τις μέχρι τώρα αρμοδιότητές του (φυλακές κλπ.), στο πλαίσιο της συνολικής αναβάθμισης και ολοκλήρωσης της κρατικής καταστολής.

Εκδήλωση πολυτέκνων Χαλκιδικής

Στο Κέντρο «Έξι Βρύσες» στον Πολυγύρου , συγκεντρώθηκαν οι πολύτεκνοι γονείς με τα παιδιά τους για να τιμήσουν τις μητέρες που απόκτησαν παιδί κατά το έτος 2013, να βραβεύσουν τους μαθητές και νεοεισαχθέντες φοιτητές και για την κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου Πολυτέκνων Χαλκιδικής το πρωί της Κυριακής.

Η Πρόεδρος του συλλόγου κ. Κυριάκου Ιφιγένεια στον χαιρετισμό αφού ευχήθηκε σε όλους Καλή Χρονιά και Ευλογημένη, το 2014 να φέρει σε όλους υγεία, αγάπη, ευημερία και αισιοδοξία και μεταξύ άλλων είπε ότι οι πολύτεκνοι για μία ακόμη φορά παραγκωνίζονται και διεκδικούν όχι προνόμια αλλά δικαιώματα που θα τους επιτρέψουν να επιβιώσουν

Μεσοσταθμική μείωση μισθών κατά 20% στην εφημερίδα Αυγή

Η ιδιοκτησία επικαλείται οικονομικές δυσκολίες
Σε μεσοσταθμική μείωση των μισθών των συντακτών και των υπαλλήλων της προχωρά η εφημερίδα ΑΥΓΗ. 
Σύμφωνα με πληροφορίες έχει συγκροτηθεί πενταμελής επιτροπή εργαζομένων για να διαπραγματευτεί με την ιδιοκτησία τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί η μείωση των μισθών του προσωπικού της εφημερίδας της Αριστεράς ώστε να επιτευχθεί ο περιορισμός του μισθολογικού κόστους κατά 20%. 

Μανώλης Γλέζος : "Αυτή τη στιγμή, πάει να συντελεσθεί ένα έγκλημα στην Κύπρο"

Ανακοίνωση Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου

Το Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου σας ενημερώνει ότι από το Φεβρουάριο 2014 ξεκίνησαν νέες αιτήσεις Πιάνου – Φλάουτου. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία του Νομικού Προσώπου ή με τις καθηγήτριες πιάνου και φλάουτου για εγγραφές και για περαιτέρω πληροφορίες. 
Πληροφορίες:

Δήμος Πολυγύρου για τις άδειες μουσικής και μουσικών οργάνων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Έχοντας υπόψη τα ανωτέρω σχετικά, καλούνται όσοι ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στα όρια του Δήμου Πολυγύρου κάνουν χρήση μουσικής ή μουσικών οργάνων να εφοδιαστούν την απαραίτητη άδεια μουσικής από τον Δήμο. 

Επίσης όσα καταστήματα έχουν άδεια μουσικής από τον Δήμο μας αορίστου χρόνου να προσκομίσουν τη βεβαίωση και το τιμολόγιο από τις εταιρείες προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων για το έτος 2014, στο Δημαρχείο Πολυγύρου (γραφείο 6, αδειών καταστημάτων, τηλ.: 2371350722) προκειμένου να συνεχίσει η άδεια μουσικής να είναι σε ισχύ. Σε διαφορετική περίπτωση ο Δήμος Πολυγύρου θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Προγράμματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αριστοτέλη

===Σε πλήρη εξέλιξη τα Προγράμματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αριστοτέλη 
===Έναρξη Τμήματος «Πρακτικές Συμβουλές Υγιεινής Διατροφής» στην Ολυμπιάδα 
Συνεχίζονται τα Προγράμματα Εκπαίδευσης του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αριστοτέλη, παρέχοντας τη δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται να επιμορφωθούν και να καταρτιστούν σε διάφορους τομείς, όπως η Οικονομία- Επιχειρηματικότητα, η Πράσινη Ανάπτυξη και Περιβάλλον, οι Νέες Τεχνολογίες, οι Κοινωνικές δεξιότητες και δράσεις, κ.τ.λ.

Μ.Μπόλαρης: Οι πολίτες στο επίκεντρο αντί της σημερινής προσχηματικής τοπικής αυτοδιοίκησης

Για τη σημασία της τοπικής αυτοδιοίκησης αναφέρθηκε ο Μάρκος Μπόλαρης σε εκδήλωση με θέμα τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές του Μαΐου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014 στο POLIS CAFE.
Κάνοντας αναφορά στην ετυμολογία των λέξεων Πόλις και πολίτης ο βουλευτής Σερρών και επικεφαλής της παράταξης Μέτωπο Ανάπτυξης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, επεσήμανε την αντίθεση ανάμεσα στην προσέγγιση του ζητήματος από τη σκοπιά της κεντρικής δομής εξουσίας και αυτής που έχει ως σημείο αναφοράς τον πολίτη.

Το μέγαρο του ..."ευεργέτη" !!!

Χαρίζουν τουλάχιστον 230 εκατ. ευρώ από παλαιότερα δάνεια
Στα χειμαζόμενα νοικοκυριά στέλνει τον λογαριασμό εξόφλησης των δανείων, ύψους 230 εκατ. ευρώ, που εγγυήθηκε η κυβέρνηση για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τον οποίο τώρα αδυνατεί να πληρώσει. Η προκλητική αυτή «χορηγία», στο όνομα του πολιτισμού, θα στοιχίσει πανάκριβα στους Έλληνες φορολογούμενους και γίνεται με αντάλλαγμα την πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο του Μεγάρου.

Δήμος Ν. Προποντίδας: Εμβόλια ανασφάλιστων παιδιών

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας σε συνεργασία με το Κέντρο υγείας Ν.Μουδανιών και την κοινωφελή μη κερδοσκοπική οργάνωση Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ, έχει αναλαβει τον εμβολιασμό ανασφάλιστων παιδιών του Δήμου μας.
Θα πραγματοποιηθεί έλεγχος του μπλέ βιβλιαρίου των παιδιών, από 0-12 ετών (ανασφάλιστοι Έλληνες ή αλλοδαποί ) από την επισκέπτρια υγείας του Κ.Υ. Ν.Μουδανιών, κ.Γούτα Μαρία, προκειμένου να διαπιστωθούν οι ελλείψεις εμβολίων. Στην συνέχεια θα καταγραφούν τα στοιχεία και θα αποσταλούν στην οργάνωση με σκοπό τον ορισμό ημερομηνίας διεξαγωγής του εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας Ν.Μουδανιών.

ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΑ ΒΡΑΣΤΑΜΑ

Το μπλόκο βρίσκεται παράπλευρα της επαρχιακής οδού Πολυγύρου – Ιερισσού στο εξωκκλήσι «Παναγία».
Ο αριθμός των τρακρέρ ανέρχεται σε 60, με αυξητική τάση.
Την Τετάρτη το βράδυ στο μπλόκο παραβρέθηκε ο υπεύθυνος αγροτικών του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος δήμαρχος για το Δήμο Πολυγύρου Κανταράς Αναστάσιος, όπου άκουσε τα αιτήματα των αγροτών προεξέχοντος του ιδιοκτησιακού.

Περί συμμαχιών ...απαράδεκτες υπερβολές!

"Προκειμένου να μην βγει κομμουνιστής δήμαρχος θα συμμαχούσατε και με τον Κασιδιάρη"!
(Λιάνα Κανέλη για τον ΣΥΡΙΖΑ)