Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014

Κωστόπουλος - Τατσόπουλος, κορίτσια φυλαχτείτε

"Δεν ήμουν ποτέ φαλλοκράτης. Εσύ ήσουν. Εγώ ακόμα και τότε ήμουν γάτουλο, στο τρίψιμο, στο σούξου μούξου! Πέσε, πέσε, πέσε, στο τέλος πήδαγες! Ποτέ δεν ήμουν ο macho τύπος". Δεν είναι «Τα Καμάκια» του Όμηρου Ευστρατιάδη, εκεί όπου ο Στάθης Ψάλτης διαγκωνιζόταν με τον Κώστα Καρρά για τις ευεπίφορες τουρίστριες. Είναι το «Πρωινό mou» του σοβαρού Μega, είναι οι δύο μεγάλοι Πέτροι του δημόσιου βίου, ο Κωστόπουλος και ο Τατσόπουλος, που ανταλλάσουν δημοσίως τις γκομενικές τους εμπειρίες. Υπάρχει κι άλλος διάσημος Πέτρος, ο μακαρίτης πελεκάνος της Μυκόνου, τον διαχωρίζω όμως από τους άλλους δύο, για να μην μου κάνουν οι φτερωτοί συγγενείς του αγωγή για προσβολή μνήμης τεθνεώτος.

Δ. Βαρνάβας: "Αναγκάζουν τον κόσμο να πληρώνει τα φάρμακα από τη τσέπη του”

"Αυτή τη στιγμή κανένας δεν ξέρει τι συμβαίνει με τις συνταγογραφήσεις" υπογράμμισε ο κ. Βαρνάβας για το ζήτημα της συνταγογράφησης των φαρμάκων στα νοσοκομεία σύμφωνα με τις αλλαγές που προωθούνται στην υγεία. "Αναγκάζουν τον κόσμο να πληρώνει τα φάρμακα από τη τσέπη του βάζοντας τόσους πολλούς φραγμούς που καθιστούν αδύνατη τη συνταγογράφηση των φαρμάκων"

Πρόσκληση της ΝΙΚΗΣ Πολυγύρου


1916-1921: ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΙΩΤΕΣ.

Οι «Επίστρατοι» - Ο Κονδύλης - Ο Μητροπολίτης Ειρηναίος και
η Ανάγκη Δημιουργίας ενός Φορέα Μελέτης της Τοπικής μας Κληρονομιάς
Αθανάσιος Τσαμουρτζής
Η περίοδος 1916-1921 υπήρξε μία περίοδος μεγάλων δοκιμασιών για τους χαλκιδικιώτες. Τα διαδραματισθέντα ήταν πολλά και οδυνηρά.
Αγνοούμε πολλά απ΄αυτά ή είναι συγκεχυμένα και το όλο θέμα να βρίσκεται σήμερα στην αχλύ των ιστορικών γεγονότων της περιοχής μας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υστεροφημία πολλών και βεβαίως εις βάρος όλης της Χαλκιδικής.
Ενας από τους σημαντικότερους παράγοντας της περιόδου εκείνης ήταν ο τότε Μητροπολίτης Κασσανδρείας και Πολυγύρου ο πολύ γνωστός Ειρηναίος
Είναι δε γνωστό, ότι ο Μητροπολίτης αυτός υπήρξε Επίσκοπος Μελενίκου (1903-1905) και αργότερα Επίσκοπος Πολυγύρου (1909 – 1945).

ΟΡΓΩΝΕΙ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ...


ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ: 10o παραδοσιακό Αντάμωμα Χορευτικών Ομάδων

Ο Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου σας προσκαλεί στο 10ο Aντάμωμα Xορευτικών ομάδων, που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 18:00 στον πεζόδρομο της πόλης. Χορευτικές ομάδες απ’ όλη τη Μακεδονία, παραδοσιακοί οργανοπαίχτες και σύσσωμη η πόλη, ανταμώνει και διασκεδάζει σε ένα γλέντι στον πεζόδρομο της πόλης με τους ήχους κλαρίνων, χάλκινων, ζουρνάδων, κρουστών, και γκάιντας!
Σκοπός της εκδήλωσης αυτής, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου, είναι η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των χορευτικών ομάδων και η επίτευξη καλύτερης επικοινωνίας των ανθρώπων που ασχολούνται με την παράδοση και τον πολιτισμό, ιδιαίτερα μέσα στην δύσκολη οικονομική κατάσταση που ζούμε όλοι γύρω μας. Παράλληλα οι φιλοξενούμενοι θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν την παραδοσιακή αποκριά στον Πολύγυρο. 

ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ - ΑΠΟΚΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ 2014

Το κέφι, το χρώμα, η φαντασία και η συμμετοχή αποτελούν και φέτος τα βασικά συστατικά του καρναβαλιού του Δήμου Πολυγύρου, οι εκδηλώσεις του οποίου ξεκινούν την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014. Για δώδεκα μέρες η πρωτεύουσα της Χαλκιδικής θα ζει στους ρυθμούς του καρναβαλιού προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών. Εμπνευσμένες από την ιστορία, την παράδοση αλλά και τη σύγχρονη ζωή είναι οι εκδηλώσεις, που διοργανώνονται και φέτος με χορούς, συναυλίες, μεταμφιέσεις, φαγοπότι και ξεφάντωμα ως τις πρώτες πρωινές ώρες και με κορύφωση την παρέλαση πεζοπόρων τμημάτων.

Ενημέρωση αγροτών στον Πολύγυρο

Αύριο, Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014, στις 18:30 θα γίνει ενημέρωση για τα φορολογικά μέτρα των αγροτών από τον κ. Καμπάνη Βασίλειο Πρόεδρο των Φοροτεχνικών Χαλκιδικής & Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελλάδας.
Αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου.
Διοργάνωση: Ανεξάρτητος Αγροτικός Σύλλογος Πολυγύρου

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Νέα δεξαμενή απολύσεων ετοιμάζει η κυβέρνηση. Να τη σταματήσουμε

Τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις των "διαθέσιμων" του δημοσίου, που χιλιάδες εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ, καθηγητές, διοικητικοί και άλλες ειδικότητες από τα Υπουργεία έχουν μπει στη λίστα της "διαθεσιμότητας" και οι εργαζόμενοι 21 Οργανισμών είναι οι επόμενοι υποψήφιοι προς απόλυση, η κυβέρνηση ετοιμάζει τις νέες δεξαμενές απολύσεων.
Στο στόχαστρο μπαίνουν οι 35.000 αορίστου χρόνου εργαζόμενοι στο δημόσιο. Πρόκειται για όσους κατάφεραν να χωρέσουν στα ασφυκτικά περιθώρια του ΠΔ Παυλόπουλου. Πρόκειται για εργαζόμενους που δούλευαν χρόνια ως όμηροι, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, έργου, ωρομίσθιοι, μιας μέρας. Με όλες τις μορφές ελαστικής εργασίας που επέλεξαν οι εκάστοτε κυβερνήσεις για να διαλύσουν τα εργασιακά δικαιώματα στον δημόσιο τομέα. Εργαζόμενοι που κέρδισαν τη δουλειά τους με αδιάκοπες κινητοποιήσεις ενάντια στην ελαστική εργασία.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΙΒΟΥ στην Νικήτη Χαλκιδικής, 15-2-2014

Ο Γυμναστικός Σύλλογος «η Σιθωνία», σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και την στήριξη του Δήμου Σιθωνίας (Δημοτική επιχείρηση-Αθλητισμός), προκηρύσσουν και διοργανώνουν ημερίδα στίβου, ως εξής : Σάββατο 15/2/2014 (Πρωϊ) στο Δημοτικό Γήπεδο Νικήτης, με αγωνίσματα Σφαιροβολία ΠΠ/Α-Κ-ΠΚ/Α Δισκοβολία Γ-Κ-ΠΚ/Α, Μπαλάκι ΠΠ/Β-ΠΚ/Β, Ακοντισμός Κ-ΠΚ/Α, 100μ. Π-Κ, 100μ.Εμπ.Π-Κ, 60μ ΠΠ/Β-ΠΚ/Β. 50μ μινι(Α)(Κ), 50μ.Σ.Μ (Α) (Κ) 3000μ. Βάδην ΠΠ/Α-ΠΚ/Α, Μήκος Π-Κ, ΠΠ/Α-ΠΚ/Α, ΠΠ/Β-ΠΚ/Β, Υψος Π-ΠΚ/Α ,kid’s Athletic’s.

Στα αγωνίσματα έχουν δικαίωμα συμμετοχής αθλητές-τριες που ανήκουν στα Σωματεία της δύναμης του ΣΕΓΑΣ καθώς και αθλητές-τριες οι οποίοι-ες πληρούν τις προϋποθέσεις των επισήμων κανονισμών ΣΕΓΑΣ.

Συνέντευξη Δημάρχου Σιθωνίας στο ΧΤV και στον Γ. Παπαδόπουλο

Clooney και τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

Υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα τάχθηκε το Σάββατο ο δημοφιλής Αμερικανός ηθοποιός Τζορτζ Κλούνι, ο οποίος χαρακτήρισε δίκαιο το αίτημα της χώρας μας.
Φυσικά οι Βρετανοί θεωρώντας τους εαυτούς νόμιμους κατόχους των μαρμάρων του Παρθενώνα, αντέδρασαν με αστείες δικαιολογίες μη αποδεχόμενοι την αρχαιοκαπηλία του Έλγιν.
Παραθέτουμε σήμερα, με την ευκαιρία, σειρά φωτογραφιών που δείχνουν το "σεβασμό" των Βρετανών στον Ελληνικό Πολιτισμό και στον Πολιτισμό γενικότερα:

Στο εδώλιο η κυβέρνηση για τη λίστα Λαγκάρντ

Ξεγύμνωμα του υπουργείου Οικονομικών και της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου από τον οικονομικό εισαγγελέα Π. Αθανασίου για τη χρόνια συγκάλυψη του σκανδάλου με τη λίστα Λαγκάρντ και των άλλων υποθέσεων φοροδιαφυγής.
Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα σε εκκρεμείς επί χρόνια υποθέσεις, όπως η λίστα Λαγκάρντ, τα εμβάσματα στο εξωτερικό κ.ά., διέταξε χθες ο οικονομικός εισαγγελέας εκθέτοντας τις ηγεσίες του υπουργείου Οικονομικών από το 2010, αλλά και τους αμέριμνους συγκυβερνήτες Σαμαρά - Βενιζέλο.

Αυταρχισμός και δεξιά στροφή του ΣΥΡΙΖΑ

Σε πολιτική κρίση στο εσωτε­ρικό του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε η έγκριση των υποψηφίων για ης 13 περιφέρειες της χώρας με πρόταση της ηγετικής ομά­δας Τσίπρα.
Την πρόταση υπερψήφισαν 96 μέλη της ΚΕ, ενώ 67 υποστηρικτές της Αρι­στερής Πλατφόρμας απείχαν απ' την ψηφο­φορία. Η διαφωνία της Αριστερής Πλατ­φόρμας αφορούσε τις υποψηφιότητες Οδ. Βουδούρη και Θ. Καρυπίδη με το αιτιολο­γικό ότι «η επιλογή για την περιφέρεια πο­λιτικών προσώπων που έχουν ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο, ανοίγοντας ένα δρόμο κα­ταστροφής και νεοαποικιοποίησης, βρίσκε­ται εκτός των ρητών αποφάσεων του συνε­δρίου του ΣΥΡΙΖΑ».

Πρωτιά για τον ΣΥΡΙΖΑ


Πολιτική εκδήλωση και ...τσίπουρο

Η Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Αρναίας - Μ. Παναγίας, με αφορμή τα εγκαίνια των γραφείων της (Αρναία, έναντι εκκλησίας Αγ. Στεφάνου)σας προσκαλεί την Παρασκευή 14/2/2014, στις 7 μ.μ. στην εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: "Που θα βρούμε τα λεφτά" και ομιλητή τον Χρ. Λιάσκο (τμήμα οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ).
* Η εκδήλωση θα συνεχισθεί με ντόπιο τσίπουρο, κρασί και άφθονο κέφι...
 Το Γραφείο Τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής

Take Your Time

Η Κεντρική Μακεδονία «Μπροστά» στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ)

Με τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) Θανάση Κωνσταντόπουλο είχαν συνάντηση εργασίας μέλη της συντονιστικής ομάδας Κεντρική Μακεδονία «Μπροστά» στα πλαίσια επαφών με φορείς για τη κατάρτιση προγραμματικού πλαισίου για τη Κεντρική Μακεδονία.
Ο κ. Θανάση Κωνσταντόπουλος ενημέρωσε για τον αναπτυξιακό ρόλο του ΕΚΕΤΑ έχοντάς να επιδείξει σημαντικά επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα σε ερευνητικές περιοχές με μεγάλο ενδιαφέρον για τον άνθρωπο και την κοινωνία όπως:

Δριβελέγκας: Να ενταχθούν τα Ζερβοχώρια στη ΔΟΥ Πολυγύρου

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς : Τον κ. Υπουργό Οικονομικών
Θέμα : « Ένταξη των κατοίκων του Δ. Διαμερίσματος Ζερβοχωρίων στην αρμοδιότητα της Οικονομικής Υπηρεσίας ( Δ.Ο.Υ.) Πολυγύρου του Νομού Χαλ/κής ».
κ. Υπουργέ
Στην προσπάθεια εξορθολογισμού της λειτουργίας των υπηρεσιών του δημοσίου, το έτος 2012, αποφασίστηκε η κατάργηση της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.) Ζαγκλιβερίου και η συγχώνευσή της μ΄αυτήν του Λαγκαδά του Ν. Θεσσαλονίκης.

Ο μύθος των αγροτικών φωτοβολταϊκών…

Μετά το διάστημα που μεσολάβησε από συνάντηση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών με στελέχη του ΥΠΕΚΑ συνεχίζονται οι επτάμηνες υπερημερίες στις πληρωμές , οι συμβάσεις κινδυνεύουν με “κούρεμα” στο πλαίσιο του new deal, ενώ ισχύει η έκτακτη εισφορά 30%, που επιβλήθηκε στα φυσικά πρόσωπα-αγρότες. 
Σε αυτό το διάστημα, δείξαμε την ανοχή μας και δώσαμε το χρονικό περιθώριο στους υπηρεσιακούς και άλλους παράγοντες, να “συμμαζέψουν” τα πράγματα στον τομέα των Φωτοβολταϊκών, όπως ξεκαθαρίστηκαν με το Νομοσχέδιο του Οκτωβρίου για τις ΑΠΕ (Νόμος 4203/1-11-13: Θέσπιση κατηγορίας “Αγροτικών Φωτοβολταϊκών”, Αλλαγή τιμών συμβάσεων μόνο για νέα έργα), με την επικύρωση όλων αυτών, μέσω της μεγάλης σφραγίδας του Ελληνικού Κράτους

Αποκριάτικος χορός Α.Ο.Πολυγύρου


Πρόσκληση σε χορό


ΤΩΝ ΚΕΠΑ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Φλεβάρηςς 2014, και μέσα στη γενικότερη ανοργανωσιά αυτού που κάποιοι αποκαλούν κράτος, οι «ιστορίες» καθημερινής τρέλας και απανθρωπιάς συνεχίζονται με αμείωτους – θα λέγαμε αυξανόμενους ρυθμούς.
Κοιτάξτε φίλοι μου ειρωνεία.
Το ΜΟΝΟ που πάει καλά σε αυτή τη χώρα, που «κινείται» με θετικούς (όπως θα έλεγαν και οι μορφωμένοι) ρυθμούς, είναι …. η διάλυση της!
Για ακόμα μια φορά στο φως, τα «καταραμένα» Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηριών, για ακόμα μια φορά (και θα ακολουθησουν και άλλες να είστε σίγουροι) ιστορίες, αποτελέσματα, από τα πειράματα που γίνονται στου κασίδη το κεφάλι.
Να τι έγραψε ένας από τους χιλιάδες ταλαίπωρους της ιστορίας ΚΕΠΑ.