Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014

Αποκριάτικος χορός Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου

Ανακοίνωση της Περιφερειακής Σύσκεψης Κ. Μακεδονίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το σχεδιασμό της εκλογικής παρέμβασης

Προχωράμε στην εκλογική μάχη για τις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές-δημοτικές εκλογές στη βάση των κατευθύνσεων της τελευταίας Απόφασης του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (19.1.2014).
  • Συμμετέχουμε στις τοπικές εκλογές στη βάση του Μεταβατικού Αντικαπιταλιστικού Προγράμματος, των εκλογικών διακηρύξεων των τοπικών σχημάτων το 2010, του ντοκουμέντου της Ομάδας Εργασίας για θέματα τοπικού κράτους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της σχετικής Απόφασης του ΠΣΟ στις 2.11.2013 και της πλούσιας συζήτησης της Περιφερειακής Σύσκεψης.

Από το μπλόκο των αγροτών στα Βράσταμα

Φωτογραφίες από την επίσκεψη των «αρχόντων» α΄και β΄ βαθμού  τοπικής αυτοδιοίκησης και του ελληνικού κοινοβουλίου την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στο  μπλόκο των αγροτών στα Βράσταμα. (Βρασταμινός)

ΜΕ ''ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ''...


Θεσσαλονίκη: Συλλαλητήριο 15/2


Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών με αφορμή δημοσιεύματα του Σαββατοκύριακου σε σχέση με τα εμβάσματα εξωτερικού

Σε πρώτο έλεγχο με την αρχική λίστα με την οποία είχαν ζητηθεί στοιχεία δικαιολόγησης των εμβασμάτων (24.710 περιπτώσεις) βρέθηκαν 3 βουλευτές και συγκεκριμένα οι κ. κ. Καπερνάρος, Κικίλιας και Ρεπούση καθώς και οι σύζυγοι των βουλευτών Σηφουνάκη και Καπερνάρου.
Οποιαδήποτε άλλα ονόματα έχουν ακουστεί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Καπερνάρος, Κικίλιας και Ρεπούση οι τρεις βουλευτές που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό

Δείτε την ιστορία ΕΔΩ

Θα κλείσει μόνη της

Να "τελειώσει"...

... επιτέλους και τον Βουδούρη ο ΣΥΡΙΖΑ, αργεί! 
Δεν χρειάζεται να στηρίζει υποψηφιότητες μνημονιακών γυρολόγων!

Η ΒΑΣΗ ΣΠΑΕΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ

Πρωτοφανείς αντιδράσεις από την κομματική βάση του ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησαν το άκουσμα της στήριξης της υποψηφιότητας του αμετανόητα μνημονιακού και υποστηρικτή μέχρι πρόσφατα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Οδ. Βουδούρη στην περιφέρεια Πελοποννήσου. Και όλα αυτά την ώρα που ακούγονταν φωνές για την επιβολή γενικού σιωπητηρίου με γνώμονα την ανάγκη για εκλογική , δήθεν, επιτυχία με κάθε κόστος. Ακόμα και αν το κόστος είναι η αλλοίωση,τελικά, του ριζοσπαστικού χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ.
Τα ανοίγματα,όμως, σε έναν καταρρέοντα χώρο, αυτό του εγχώριου μνημονιακού αστικού κατεστημένου, το μόνο που κάνουν είναι να οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε μια μελλοντική κατάρρευση με πάταγο και τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ, τους εργαζόμενους και το λαό και την Αριστερά στην ταύτιση με το καταρρέον αστικό πολιτκό σύστημα εξουσίας.

Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΑΣ ΤΑ ΦΤΑΙΕΙ

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Ο Φλεβάρης προχωρά ολοταχώς στη διαλυμένη χώρα, τη χώρα των σκανδάλων που καθημερινά βγαίνουν στην επιφάνεια ( θα μου πείτε τι κι αν βγαίνουν, κανείς δεν πρόκειται ως συνήθως να τιμωρηθεί), τη χώρα που ΤΙΠΟΤΑ πλέον δεν λειτουργεί.
Ίσως ο Όρος «διαλυμένη» μάλιστα, να είναι και πολύ επιεικής σε σχέση με την πραγματικότητα.
Το μεγάλο ζόρι των πολιτικών αυτό το καιρό είναι οι ευρωεκλογές, καθώς και οι εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ο Θεός να την κάνει).
Τι θα δείξουν οι κρυφές και φανερές δημοσκοπήσεις….
Σε ποιους θα δώσουν τα «χρίσματα»;
Κινδυνεύει η καρέκλα τους; (Το μόνο σίγουρο που δεν το δείχνουν οι δημοσκοπήσεις).
Κατά τα άλλα, συνεχίζεται το παιχνίδι  ΑΦΑΙΜΑΞΗΣ του λαού, άσχετα με το αν καθημερινά καταρρέουν πολλά από τα υποτιθέμενα «νομοσχέδια» τους.

ΟΙ ΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ

Σκεπτόμενος Πολίτης
Τελικά τι είναι αυτό που προσελκύει τόσο ενδιαφέρον και τόσους ετερόκλητους, στην περίπτωση των μεταλλείων Χαλκιδικής; Πέρα από συμφέροντα που είναι από πίσω και κοντράρουν το μεγάλο έργο, φαίνεται ότι υπάρχει και κάτι άλλο που μαγνητίζει. Οι σκόρπιες σκέψεις που ακολουθούν, είναι μια συνεισφορά στην κατανόηση αυτού του κάτι άλλου και της ψυχοπαθολογίας που αναπτύσσεται με όλη αυτή την «οικολογική» υστερία στη Χαλκιδική. Η αφορμή δόθηκε βλέποντας για πολλοστή φορά και αναλύοντας με την παρέα, την «Αναπαράσταση» του Θόδωρου Αγγελόπουλου.