Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

Καλό !

Το βρήκαμε στο fb

Με εντολή Σαμαρά

Με εντολή κ. Α. Σαμαρά...

Η ανόητη αφίσα της Ν.Δ.

...που ενέπνευσε για τη δημιουργία άλλων που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ...διαφημίζοντας το "έργο Σαμαρά"!!! 

ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ...


Πανικόβλητοι και επικίνδυνοι: Μετέτρεψαν την ειρωνεία του Μ. Γλέζου σε πρόταση συνεργασίας ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

"Είναι πέρα από κάθε λογική το κομμάτι της ομιλίας στη βουλή με το οποίο ειρωνεύεται ο Μανώλης Γλέζος την αδύναμη και πανικόβλητη κυβέρνηση, να το μετατρέπουν σε δήθεν πρόταση συνεργασίας, ή είναι παντελώς ανίκανοι να καταλάβουν την ειρωνεία - συνεπώς επικίνδυνοι - ή είναι τόσο πανικόβλητοι που πατάνε πάνω στην ειρωνεία για να βρουν σανίδα σωτηρίας." (Μ. Γλέζος)

ΚΑΛΕΣΜΑ - ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ

1. Η συγκυρία των εκλογών
Δημότες/σσες του Δήμου Νέας Προποντίδας, οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν σε μια συγκυρία κατά την οποία αμφισβητείται ο ρόλος της Τ.Α. με πρωτοφανή συρρίκνωση της δημόσιας χρηματοδότησης, απολύσεις εργαζομένων και ιδιωτικοποιήσεις δημόσιας περιουσίας. Πρώτο θύμα της μνημονιακής πολιτικής είναι η ουσιαστική κατάργηση των κοινωνικών υπηρεσιών των ΟΤΑ και η μετατροπή των ΟΤΑ σε γραφεία που απλά εκδίδουν πιστοποιητικά. Ο Καλλικράτης εφαρμόστηκε μεταφέροντας αρμοδιότητες χωρίς όμως τους αντίστοιχους πόρους ώστε να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις λειτουργίες, δημιουργώντας τεράστιους γεωγραφικά δήμους όπου ο δημότης απομακρύνθηκε από τη διοίκηση. Η οικονομική επιτροπεία καταργεί την αυτονομία των ΟΤΑ και οδηγεί στην επιβολή τοπικών φόρων σε βάρος των δημοτών.

Η εξόρυξη χρυσού δημιουργεί μη αναστρέψιμη καταστροφή στο περιβάλλον

Με πρωτοβουλία της διανομαρχιακής επιτροπής Ροδόπης - Έβρου κατά του χρυσού διοργανώθηκε την Παρασκευή ημερίδα με θέμα την ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων κατά του χρυσού στη Χαλκιδική. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Γιώργος Κυρίτσης, δικηγόρος των κατοίκων στις Σκουριές, και ο Τόλης Παπαγεωργίου, μέλος του κινήματος στη Χαλκιδική, έθεσαν επί τάπητος τα μεγάλα ζητήματα δημοκρατίας που μπαίνουν όσον αφορά στη στάση της πολιτείας για τη συγκεκριμένη επένδυση.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ: ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ


SOSTE TH ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟ-ΚΑΠΗΛΟΥΣ - ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ!

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Το πόσο ανακριβείς και κάλπικες είναι οι καταστροφολογικές... ανησυχίες που επιχειρεί να ενσπείρει το αντιμεταλλευτικό κύκλωμα για το ανοιχτό όρυγμα των Σκουριών, μας αποκαλύπτει με το νέο βίντεο του ο "Ολύμπιος-Ζεύς", που κυριολεκτικά κατακεραυνώνει όλους τους σκονόπληκτους οικολογούντες.
Πρόκειται για ένα βίντεο, όπου με τη χρήση του Google Earth γίνεται μια περιήγηση στην Ελληνική επικράτεια, όπου  συγκρίνεται το υπό κατασκευή ανοιχτό όρυγμα των Σκουριών με ήδη υπάρχοντα σε λειτουργία ή κλειστά ανοιχτά ορύγματα ορυχείων και λατομείων. 

Τραβήγματα

JP Morgan: Εκλογές το 2014 και επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές αμέσως μετά τις ευρωεκλογές ή το φθινόπωρο του 2014 προβλέπει η JP Morgan, που σε μεγάλο ποσοστό προεξοφλεί επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ με πιθανότητες περισσότερες του 60%, καθώς όπως εκτιμά "οι πιέσεις στη συγκυβέρνηση μπορεί να γίνουν μη διαχειρίσιμες τους επόμενους τέσσερις με πέντε μήνες".
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του διεθνούς οίκου, η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές θα είναι μεγάλη και θα προκαλέσει πιέσεις στη συγκυβέρνηση, καθώς, όπως σημειώνει, το ΠΑΣΟΚ προβλέπεται να κινηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε διάλυση (σ.σ.: τη συγκυβέρνηση) και σε νέες εκλογές".

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου

Με 30 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2013 στις 2.00 μ.μ..
Αναλυτικά η ημερήσια διάταξη:

Το θέμα είναι το ποιος ...

...θα "τσακιστεί" από την ανώμαλη προσγείωση!

Πολύγυρος - Ομιλία: Φόβοι παιδιών, φόβοι γονιών….


«Δεν κάνουν πίσω ούτε για… φόρα»

Στη νέα τους διαδήλωση οι κάτοικοι των Σκουριών της Χαλκιδικής, που κινητοποιούνται ενάντια στην εξόρυξη χρυσού από την «Ελντοράντο Γκολντ», αποδεικνύουν τη δύναμή τους
Σ’ ένα τοπίο χαμένο στην ομίχλη, με χιόνι και κρυστάλλους να κρέμονται από τις οξιές, ο Κάκκαβος μοιάζει βγαλμένος από τα παραμύθια. Και οι εκατοντάδες πολύχρωμες ομπρέλες χαμένες μέσα στο λευκό συμπληρώνουν ένα σκηνικό που θα ήταν ονειρικό, αν το τοπίο δεν χαρακωνόταν από τα συρματοπλέγματα της «Ελντοράντο», τα τεμαχισμένα δέντρα, τους μασκοφόρους της ΕΛ.ΑΣ. Οι διαδηλωτές χθες επέστρεψαν άλλη μια φορά στις Σκουριές, για να δουν πώς προχωρά η… επένδυση με κάθε κόστος.