Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014

"Ανάπτυξη" με την όπισθεν, άφθονη προπαγάνδα και η (χαμένη) νομιμότητα στην Β.Α. Χαλκιδική…

Παρουσιάζουμε για ενημέρωση των πολιτών της Χαλκιδικής , πλάνα από το Χονδρό δέντρο, στην είσοδο του δασικού δρόμου για τις Σκουριές, που ελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες, παρουσία ειρηνικά διαμαρτυρόμενων κατοίκων και ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. 
Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται σχεδόν καθημερινά εδώ και πολύ καιρό για την απουσία ουσιαστικών ελέγχων από τα αρμόδια θεσμικά όργανα της πολιτείας. Με την ειρηνική παρουσία τους στο χονδρό δέντρο αλλά και αλλού, θέλουν να αναδείξουν το όλο πρόβλημα και να τονίσουν πως δεν είναι πολίτες β΄ κατηγορίας

Το παγόβουνο

Οι… «Χαρατσοφυγάδες»!

Του Δημήτρη Τσιμούρα
Οι κυβερνώντες, αφού γιόρτασαν τη γέννηση του Θεανθρώπου, κατακλύζοντας για το θεαθήναι οι περισσότεροι τις εκκλησίες, αφού έκαναν τα εορταστικά τους ταξιδάκια αναψυχής, αφού πέρασαν ευχάριστα και ανέμελα τις ημέρες των εορτών, αφού έκαναν  τις καθιερωμένες «αγαθοεργίες»,  μοιράζοντας τρόφιμα  σε εξαθλιωμένους, άστεγους και νηστικούς, γύρισαν από ότι φαίνεται με περισσότερη ορμή, για να επιβάλουν τώρα στους μισοεξαθλιωμένους την… «έννομη τάξη» ή μάλλον καλύτερα την ταξική νομιμότητα.

Καταγγελία για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

Η κοροϊδία και ο εμπαιγμός των ανέργων συνεχίζεται αμείωτα.
Τις τελευταίες μέρες, εκατοντάδες εργαζόμενοι σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας καλούν στα τηλέφωνα των σωματείων και του ΠΑΜΕ, αναφέροντας πως ενώ είναι επιτυχόντες και βρίσκονται στους οριστικούς πίνακες του ΟΑΕΔ, οι επιβλέποντες φορείς, δηλαδή οι εργοδότες, αρνούνται να τους τοποθετήσουν στην εργασία τους. Υπάρχουν φορείς που αλλάζουν παράτυπα τις ειδικότητες, άλλοι φορείς ζητούν ετεροχρονισμένα νέα δικαιολογητικά, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι των προγραμμάτων να βρίσκονται συνεχώς στον αέρα.

ΣΥΡΙΖΑ: Να υπερασπιστεί το Ελληνικό Δημόσιο τις περιουσίες των πολιτών της Σιθωνίας και την δημόσια γη, που εδώ και 30 χρόνια βολιδοσκοπεί η Ιερά Μονή Ξενοφώντος και η εταιρία «ΣΕΚΑ ΑΕ»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Προς τους Υπουργούς :
 Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Εσωτερικών  Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων,  Οικονομικών,Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Θέμα : Να υπερασπιστεί άμεσα και με κάθε τρόπο το Ελληνικό Δημόσιο τις περιουσίες των πολιτών της Σιθωνίας και την δημόσια γη, που εδώ και 30 χρόνια βολιδοσκοπεί η Ιερά Μονή Ξενοφώντος και η εταιρία «ΣΕΚΑ ΑΕ»
Την 1η Οκτωβρίου 1973, ο Υπουργός Γεωργίας της χούντας υπογράφει μία σκανδαλώδη απόφαση, με την οποία εκχωρεί στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος 53.000 στρέμματα δασικής έκτασης στην περιοχή της Σιθωνίας Χαλκιδικής, στην βάση παντελώς ανυπόστατων ισχυρισμών της Μονής, τους οποίους στηρίζει σε διάφορα ανύπαρκτα οθωμανικά έγγραφα.

H ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ (15/1/14)

“Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Θέλω να ευχηθώ σε όλους και όλες καλή και δημιουργική χρονιά.
Αυτός ο χρόνος, καθώς όλα δείχνουν, θα είναι κρίσιμος για το λαό και τη χώρα.
Και χρειάζεται δύναμη και αποφασιστικότητα από όλους και όλες. Πιστεύω ότι θα την έχουμε.
Κυρίως, χρειάζεται πίστη στη δύναμη του λαού μας, που φέτος θα έχει ξανά τις τύχες στα χέρια του, για να ανατρέψει αυτό το φαύλο πολιτικό σκηνικό, της διαπλοκής, της διαφθοράς, της κοινωνικής λεηλασίας, της εθνικής καταρράκωσης, της αναξιοπρέπειας.
Διότι οι τελευταίες εξελίξεις δεν αφήνουν πια καμία αμφιβολία.

ΑΝΤΙΧΡΥΣΟΣ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ:"Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ... ΚΑΘΕΤΑΙ"!!!

Κατά τους... νομοταγείς "οικολόγους"
δεν είναι δραστήρια η αστυνομία της Χαλκιδικής στις Σκουριές!
ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
«Τίποτα...  κάθονται... απλά αν δεν είμαστε εκεί δεν τηρούν το νόμο. Όταν είμαστε εκεί αναγκάζονται να τηρούν το νόμο και δεν επιτρέπουν στα οχήματα της Ελληνικός Χρυσός να παρανομήσουν ...».
Αυτά τα... ωραία και πολύ... κολακευτικά σχόλια έκανε για την αστυνομία της  Χαλκιδικής  στο ραδιοφωνικό σταθμό«Κόκκινο 105,5» γνωστός πολέμιος της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική.