Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014

Τσίπρας: Δεν υπογράφουμε μνημόνια

Η πρώτη πολιτική δραστηριότητα σε Πολύγυρο και Χαλκιδική. Μία σύντομη αναδρομή

Του ΑΘανάσιου Τσαμουρτζή
Η πρώτη πολιτική δραστηριότητα, με σύγχρονα νεοελληνικά χαρακτηριστικά, εμφανίστηκε στο τόπο μας, στο Πολύγυρο και Χαλκιδική, λίγο πριν από την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού και την απελευθέρωσή μας από τον ελληνικό στρατό
Ηταν τότε που με την επανάσταση των νεοτούρκων αποφασίστηκε να γίνουν, για πρώτη φορά, κοινοβουλευτικές εκλογές σ΄όλη την Οθωμανική Αυτοκρατορία στις οποίες θα συμμετείχε και το ελληνικό στοιχείο με ξεχωριστές διαδιακασίες, με ξεχωριστά ψηφοδέλτια, μόνο με έλληνες ψηφοφόρους και μόνο με έλληνες υποψήφιους βουλευτές.

ΑΡΧΙΣΑΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΠΡΩΤΙΕΣ.

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Θα θυμούνται όλοι, παλιά, στην εποχή των «μπαλκονιών», τότε που οι «φωτισμένοι ηγέτες» μας μάζευαν σαν κοπάδι στις ομιλίες τους και έβγαζαν «πύρινους» λόγους και εμείς χειροκροτούσαμε από κάτω (που να ξέραμε τα ζώα), πως οι ομιλίες, τελείωναν κάπως έτσι…
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΙΚΗΤΕΣ, ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ…. ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ …..
Αυτό, «χθες».
Σήμερα;
«ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ. ΕΧΩ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.»
Ποιος το είπε αυτό;

Δριβελέγκας προς Κασιδιάρη: «Είστε τραμπούκοι και φασίστες»

Νέο επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη σημειώθηκε στην Βουλή.
Ο υπόδικος βουλευτής εξεμάνη κατά των βουλευτών αποκαλώντας τους «προδότες, κλέφτες, απατεώνες και πουλημένους» και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ «λαμόγια». 
Ο  Κασιδιάρης, με το χέρι στην τσέπη, δήλωσε σε έντονο ύφος ότι «όσο είμαι ακόμα ελεύθερος θα έρχομαι εδώ και θα λέω την αλήθεια», ενώ σημείωσε πως υπάρχει σχέδιο για να μπει και ο ίδιος στην φυλακή. 

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΣ...


Πραγματοποίηση Πνευματικού Μνημοσύνου προς τιμήν του Στ. Κότσιανου

Όπως ήδη γνωρίζετε, από προηγούμενες ανακοινώσεις και επαφές μας, πραγματοποιήσαμε την Κυριακή 12 Ιανουαρίου το Φιλολογικό Μνημόσυνο που οργανώσαμε, σε συνεργασία με τον Δήμο Πολυγύρου, στο Δημαρχείο Πολυγύρου, στη μνήμη και προς τιμήν του Στ. Κότσιανου.
Σύμφωνα με το Πρόγραμμα, η εκδήλωση άρχισε με χαιρετισμό του Δημάρχου κ. Αστ. Ζωγράφου, ο οποίος αναφέρθηκε στις σημαντικές ενέργειες του Δήμου σχετικά με την Διαθήκη Κότσιανου και τόνισε ότι πρόθυμα αποδέχτηκε την πρωτοβουλία του Συλλόγου για την συνδιοργάνωση της εκδήλωσης.

ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΣΙΘΩΝΙΑΣ

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Σιθωνίας με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) θέτουν σε λειτουργία νέα προγράμματα Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Σιθωνίας. Στο πλαίσιο των Κ.Δ.Β.Μ. θα προσφερθούν προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ - ΤΑ Μ.Τ. ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ 1-1 (Α΄ Ε.Π.Σ.Χ.)

Τροπολογία στη βουλή σχετικά με την ακαρπία των δενδρωδών καλλιεργειών

Είκοσι έξη βουλευτές της ΝΔ, μεταξύ των οποίων ο Ευθύμης Καρανάσιος, κατέθεσαν τροπολογία στη βουλή σχετικά με την ακαρπία των δενδρωδών καλλιεργειών που παρατηρήθηκε την περασμένη χρονιά σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Με στόχο την ανακούφιση των πληγέντων αγροτών και την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματός τους, οι βουλευτές με την τροπολογία τους, προτείνουν να προστεθεί στο άρθρο 5 του ν. 3877/2010, όπου προβλέπονται οι ασφαλιζόμενοι φυσικοί κίνδυνοι και η περίπτωση :

Το κίνημα κατά της εξόρυξης βγάζει υποψήφιο δήμαρχο

Τον υποψήφιο δήμαρχο του δήμου Αριστοτέλη που θα εκπροσωπήσει το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού θα αναδείξουν την Κυριακή οι κάτοικοι της Ιερισσού, της Μεγάλης Παναγιάς και των άλλων χωριών της Β.Α. Χαλκιδικής που δίνουν τη μάχη για τη σωτηρία του τόπου τους.
Η ανάδειξη του υποψηφίου δημάρχου θα γίνει με κάλπες και το πού ακριβώς θα στηθούν, όπως και όλες οι λεπτομέρειες της διαδικασίας, θα αποφασιστεί αύριο, Τετάρτη, από τις Επιτροπές Αγώνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής ενδιαφερόμενοι να τεθούν επικεφαλής του ψηφοδελτίου που θα εκφράσει το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον Μάιο, είναι οι:

ΚΚΕ για τις ομιλίες Σαμαρά & Τσίπρα

Οι ομιλίες του κ. Σαμαρά στο Στρασβούργο και του κ. Τσίπρα στην κοινοβουλευτική ομάδα, εκπέμπουν την αγωνία για το ποιος θα γίνει ο εκλεκτός της ΕΕ και του κεφαλαίου, για να διαχειριστεί τον «πάτο» της κρίσης και την αναιμική πορεία ανάκαμψης που πιθανόν ακολουθήσει.
Και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν να συσκοτίσουν το πραγματικό πρόβλημα, που δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι το όποιο πρωτογενές πλεόνασμα και τα όποια ψίχουλα για εξαθλιωμένους συνανθρώπους μας ακολουθήσουν, στηρίζονται στην κατεδάφιση των λαϊκών δικαιωμάτων την περίοδο της κρίσης, καθώς και σε μια πορεία νέων θυσιών για το λαό χωρίς ημερομηνία λήξης.

ΓΙΑΤΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ TΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΙΣΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ Σ' ΟΛΟΥΣ ΣΤΙΣ... #SKOURIES?

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Πάρα πολλές φορές απ’ αυτό το blog έχουμε αναφερθεί στην ανεξήγητα εχθρική στάση που κρατάει η αστυνομία της Χαλκιδικής απέναντι σε όσους έχουν επαγγελματική συνάφεια με τη μεταλλευτική δραστηριότητα σε σχέση πάντα με εκείνους που έχουν αναλάβει... εργολαβικά από την προστασία του περιβάλλοντος μέχρι και την εφαρμογή του νόμου σε απλές τροχονομικές παραβάσεις.

Μια συμπεριφορά που όσο περνάει ο καιρός αποκαλύπτει στοιχεία ρεβανσισμού και αντεκδίκησης γεγονός που εγείρει σοβαρές υποψίες και μεγάλα γιατί.