Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014

«Άρχισε ο έλεγχος του Πάχτα για τις δωρεές της «Ελληνικός Χρυσός»

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΩΡΕΕΣ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Μετά από διαδοχικές καταγγελίες της Βουλευτού Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνας Χρυσοβελώνη, το υπουργείο Εσωτερικών ξεκίνησε έλεγχο του δήμου Αριστοτέλη για την υπόθεση της «Ελληνικός Χρυσός» στην Χαλκιδική και των εκατομμυρίων ευρώ που εισέρρευσαν στα ταμεία του δήμου.

"Άφαντος"


Έτσι θα είχαμε αποφύγει τα μνημόνια...

Μαζί τα φάγανε

* Πάρτι "θαλασσοδανείων" προς ημετέρους στο Τ.Τ. επί γαλάζιας και πράσινης διακυβέρνησης (2006-2012)
* Πάνω από 500 εκατ. υπολογίζεται η ζημιά για το Ελληνικό Δημόσιο
* Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος αντιμετωπίζουν 25 στελέχη του Τ.Τ. και επιχειρηματίες. Κρατείται ο Δ. Κοντομηνάς, στις ΗΠΑ ο Αγγ. Φιλιππίδης, που δηλώνει ότι θα επιστρέψει, σχέσεις και με τα δύο κόμματα φέρεται να έχει ο Κ. Γριβέας
* Απαρχή αποκαλύψεων για τον χορό δισεκατομμυρίων στο τραπεζικό σύστημα αλλά και πολιτικών εξελίξεων θεωρούν το σκάνδαλο του Τ.Τ. πολιτικοί παράγοντες

Η Ελληνικός Χρυσός δηλητηριάζει το νερό;

Ρυάκια με χάλκινο χρώμα, φυσαλίδες και αφρούς, αντίκρισαν στο ρέμα του Καρατζά κάτοικοι της Ιερισσού που επισκέφθηκαν την περιοχή, πριν τρεις ημέρες. Σημειώνουμε ότι το ρέμα του Καρατζά βρίσκεται εν τω μέσω δασικής περιοχής και δίπλα του βρίσκεται μέρος των εγκαταστάσεων της Ελληνικός Χρυσός.
Το ρέμα του Καρατζά αποτελεί ακόμη βασικό τροφοδότη για τις εγκαταστάσεις νερού στο Κρυονέρι, από όπου και υδροδοτούνται με πόσιμο και αρδευτικό νερό οι κατοικημένες περιοχές και τα χωράφια όλης της ευρύτερης περιοχής.

"Ο λύκος έφαγε τον Πέτρο..."

Δημοτική Κίνηση για την “ΑΝΑΤΡΟΠΗ” στον Δήμο Πολυγύρου

Συνδημότες/τισσες του Δήμου Πολυγύρου,
    εδώ και έξι χρόνια η ελληνική κοινωνία βιώνει τη χειρότερη κρίση  που γνώρισε μεταπολεμικά.  
    Οι μισθοί μειώνονται σε επίπεδα φτώχειας, η κοινωνική ασφάλιση καρατομείται, εργατικά δικαιώματα δεκαετιών ακυρώνονται, η ανεργία εκτινάσσεται σε πρωτοφανή επίπεδα, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι επαγγελματίες, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι υφίστανται τις συνέπειες της κρίσης με επώδυνο τρόπο.
   Σπίτια και μισθοί κατάσχονται. 
  Η νέα γενιά βιώνει  πρωτοφανή αδιέξοδα. 
  Η οικονομία ακολουθεί ανεξέλεγκτη καθοδική πορεία, η κοινωνία αποσυντίθεται, οι θεσμοί διαλύονται και η δημοκρατία περιστέλλεται, φτάνοντας στα όρια της αντιδημοκρατικής εκτροπής. 
  Οι συνθήκες ζωής της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας αλλάζουν δραματικά.

Πρόσκληση Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής


Πρόσκληση Κοπής Βασιλόπιτας


«Γυάλινες χάντρες και καθρεφτάκια σε ελληνικά χωριά»

Άρθρο του Ισλανδού δημοσιογράφου FGuðmunds από το saveskouries. Δημοσιεύτηκε εδώ.
Ο Καναδάς έχει μια εικόνα απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, σχεδόν ατέλειωτης ερημιάς και γαλήνης. Σε αντίθεση με τους νότιους συγγενείς του, ο Καναδάς δεν έχει κατηγορηθεί ούτε για πολέμους ούτε για μεγάλες εταιρείες οι οποίες εκμεταλλεύονται την αγωνία και την αστάθεια μακρινών χωρών και ορέγονται τους πόρους και τις αγορές τους. Ωστόσο, η φήμη των καναδικών εταιρειών εξόρυξης προκαλεί έκπληξη ως έναν βαθμό για όσους τις μελετήσουν πιο αναλυτικά. Οι Καναδοί πρωτοστατούν όταν πρόκειται για την «επέκταση» των έργων εξόρυξης σε όλο τον κόσμο και τις περισσότερες φορές λειτουργούν σε περιοχές που είναι ευάλωτες είτε πολιτικά, όπως το Θιβέτ, είτε οικονομικά, όπως η Γουατεμάλα, είτε σε σχέση με περιβαλλοντικά θέματα, όπως η Βραζιλία.

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ στο Νομό ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Δήμου Ν. Προποντίδας
ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ στο Νομό ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης δια του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θέτει σε λειτουργία σε όλους τους νομούς της χώρας Σχολές Γονέων. Στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων, αναπτύσσονται 5 εκπαιδευτικά προγράμματα. 
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Σχολές Γονέων ΑΠ7, ΑΠ8 και ΑΠ9» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Το μεγάλο ντέρμπυ στο μπάσκετ αυτό το Σάββατο στο Πολύγυρο


Παραίτηση Προέδρου Τ.Κ. Ριζών


Η αιτία της αιθαλομίχλης...


ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΨΩΝΙΟ ΣΑΣ

Του Βασίλη Τσούγκαρη
Λέει μια παροιμία, «βρακί δεν έχει ο … απαυτος μας, κολόνια θέλει ο …..» (άντε μη το πω).
Και η παροιμία αυτή, ταιριάζει ΓΑΝΤΙ αυτή τη στιγμή στη χώρα μας.
Πήραμε την προεδρία, και αφόδευσε η φατμε στο γενί τζαμί!
Ζήτω της προεδρίας, και των πολιτικών μας που αφού έλυσαν ΟΛΑ τα προβλήματα της χώρας, αφού σιγούρεψαν το πρωτογενές πλεόνασμα, αφού εξαφάνισαν την φτώχεια, την πείνα, την ανεργία (33% και με τις υγείες μας) και άλλα δεινά του λαού, είπαν τώρα να προεδρεύσουν, να τεθούν επικεφαλής του ευρωπαϊκού κοπαδιού που έχει απλώσει τα χέρια του και ξηλώνει κομμάτια Ελλάδας!

Μια παράσταση για μια εξόρυξη που δεν θα γίνει ποτέ

Ο ρ/σ 105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ: ΤΙΣ "ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ" ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΕ ΜΙΑ ΕΞΟΡΥΞΗ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΤΟΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΙΑΝΟΝ
 Ο 105,5 Στο Κόκκινο στηρίζει τον πολιτιστικό σύλλογο της Ιερισσού στον αγώνα κατά της εξόρυξης χρυσού και σας προσκαλεί στη θεατρική παράσταση «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη από τη θεατρική ομάδα «Τα Γκαργκάνια» του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΚΛΕΙΓΕΝΗΣ». 
Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου στο Κινηματοθέατρο Τριανόν στις 6 μ.μ & Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στο Τριανόν στις 6 μ.μ και στον Χώρο Πολιτισμού «Χρυσή Τομή» στις 9:15 μ.μ 
Τώρα που το πολιτικό σύστημα της χώρας μας καταρρέει, ακούμε για άλλη μια φορά την Πραξαγόρα να ζητά να δοθεί η εξουσία του κράτους στις γυναίκες «μπας και δει μια στάλα προκοπή αυτός ο τόπος». «Τα Γκαργκάνια» (η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα της Ιερισσού) αφήνουν για λίγο τις «Σκουριές» και κατεβαίνουν στην Αθήνα να συναντήσουν τον Αριστοφάνη και να δηλώσουν την αμέριστη υποστήριξή τους στις ιδέες του και το ανατρεπτικό του χιούμορ.

Πρόγραμμα συμβουλευτικής υποστήριξης των γονέων.

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Ν. Προποντίδας ενημερώνει τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων για την παρουσία ψυχολόγου στο Δήμο για το προσεχές πεντάμηνο, ο οποίος δύναται να παρέχει συμβουλευτικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες στους πολίτες. Επίσης, ενημερώνουμε ότι προγραμματίζονται συναντήσεις-συζητήσεις με ομάδες γονέων για τη συμβουλευτική υποστήριξή τους ειδικότερα σε θέματα που αφορούν τους γονείς.
Γι' αυτό το λόγο, καλεί τους γονείς των μαθητών που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις ομάδες να δηλώσουν ενδιαφέρον, γράφοντας το ονοματεπώνυμό τους, καθώς και ενα τηλέφωνο επικοινωνίας στο κάτω μέρος της ανακοίνωσης και να το επιστρέψουν στο Διευθυντή του σχολείου τους, ο οποίος θα τα συγκεντρώσει, για να τα παραλάβει η υπηρεσία μας.

“ένα κερί αρκεί” (;) Καβάφης εξωσχολικός β'

Άλλο ένα κερί για τον Κ.Π. Καβάφη θα ανάψουμε τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου στις 19:00 – το πρώτο για το 2014 στο “μικρό Θέατρο Πολυγύρου”- για να γιορτάσουμε τα 151 χρόνια από τη γέννηση του.
Έρευνα - θεατρικό δρώμενο “περί Καβάφη διάλογοι” : Κατερίνα Ι. Κοσμά
Σενάριο – σκηνοθεσία : Μιλτιάδης Π. Μαρέτας Μουσική : Αντώνης Κωνσταντινίδης
φωτισμοί: Δημήτρης Καλαϊτζής επιμέλεια κοστουμιών : “Μέλπω”
στη παράσταση συμμετέχουν: “θίασος ένεπε μούσα Δεκ. 2014”:
Αντων. Κωνσταντινίδης, Μ.Π. Μαρέτας Αθαν Βορδός , Αγγελ. Χλιάπα, Κατερίνα Κοσμά, Μέλπω Χριστολιάκου , Οξάνα Κουρίλοβα (στα ρώσικα) , Ιρένα Κοσσάνοβιτς (τραγούδι σε πορτογαλέζικη εκδοχή)